suszonej szałwii sól pieprz Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy solą i posypujemy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i lekko obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy masłem pozostałym ze smażenia. Marchewki obieramy, myjemy i układamy po obu stronach mięsa. Czosnek obieramy i w całości również układamy wokół mięsa. Posypujemy wołowinę szałwią i miętą dość grubo posiekaną
kuchnia doskiminimum 6 godzin, najlepiej – przez noc. Te lody nie są bardzo słodkie – jeśli macie ochotę na bardziej słodki deser, do jedzenia można je polać syropem klonowym, płynnym miodem lub polewą czekoladową. Jeśli Wasze dzieci nie lubią smaku zielonej herbaty nie dawajcie im tych lodów – gwarantuję, że nie będą im smakowały. Matchę po prostu trzeba lubić. Lody wyjmujemy z zamrażalnika
Karo in the KitchenCebulę kroję w cienkie półplasterki. Dokładnie umyte ogórki przekrawam na pół, następnie wzdłuż na pół i kroję w cienkie półplasterki. Do salaterki przekładam zimny makaron, dodaję ogórki, cebulę i polewam sosem. Całość dokładnie mieszam. Tak przygotowaną sałatkę odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Sałatka makaronowa z ogórkiem jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeŁATWY 1. W misce mieszamy rukolę i liście szpinaku, skrapiamy oliwą z oliwek i ponownie mieszamy. Rozkładamy na 4 talerze. Gruszki obieramy, kroimy w cienkie plasterki, układamy na liściach. Polewamy sosem balsamicznym. 2. Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekane włoskie orzechy i prażymy kilka minut. Przesypujemy do miseczki. 3. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek. Kozią roladkę kroimy
My Culinary Artsztywno. Na dno pucharka układamy plastry bananów, posypujemy crunchy, wykładamy bitą smietanę, na to znów banany, crunchy, bitą śmietanę, na sam wierzch układamy plastry bananów, posypujemy crunchy i polewamy karmelem
Z Majeczką w kuchniwodzie do miękkości. Odcedzam. Wodę zagotowuję w rondelku, dodaję pastę z tamandarynowca , cukier , kmin oraz starty imbir, gotuję aż uzyskam konsystencję syropu, wkładam ugotowane ziemniaki, mieszam, wykładam na talerze, polewam jogurtem naturalnym, posypuję świeżą kolendrą, podaję z grillowaną doradą. Smacznego
Wanilia i Kardamonubijam i dodaję do reszty, na samym końcu dodaję roztopione i przestudzone masło. Smażę placuszki (muszą się ładnie zarumienić z obu stron). Truskawki zgniatam widelcem. Na talerzu układam placuszki, polewam truskawkami. Można oczywiście dodać jeszcze miodu
kruche babeczkiminut w 180°C (aż do suchego patyka). Upieczone ciasto ostudzić, a na sam koniec polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować wiórkami koksowymi. Kroić dopiero po zastygnięciu polewy. Ciasto przed i po wyrośnięciu :) Pomysł na przepis stąd
Ugotowaćpokruszonych bez. Wersja fit - mieszamy jogurt i 2/3 bezy. W pucharkach/szklankach - tworzymy warstwy - najpierw rozlewamy około 2/3 sosu, następnie kładziemy połowę truskawek, śmietanę (jogurt) i znowu truskawki. Wierzch polewamy resztą sosu, posypujemy pozostałymi bezami i przystrajamy miętą. Smacznego :) 1 porcja w wersji ze śmietanką - 209 kcal - białko - 1,8 g, tłuszcz - 15,3 g, węglowodany
Moje Kuchenne Rewelacjeprzestudzonej masy dodajemy krem marshmallow, odstawiamy na kilka minut,a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. wierzch: Czekoladę rozpuszczamy z masłem, przestudzoną masą polewamy wierzch ciasta
Bon appetit mon amiebiałkami. Ciasto wylewamy na truskawki. Pieczemy około 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Ciasto studzimy, odwracamy delikatnie na drugą stronę i wykładamy na talerz. Polewamy koktajlem z truskawek lub posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
Lili w kuchnikoniec tężejącą żółtą galaretkę. Wszystko dokładnie mieszamy. W okrągłej formie układamy biszkopty i na biszkopty wykładamy masę serową. Następnie na masę serową wykładamy przygotowane wcześniej truskawki. Całość polewamy czerwoną galaretką i chłodzimy w lodówce przez parę godzin. PS. Przed wyłożeniem masy serowej na biszkopty, spróbujcie jej. Jeśli jest dla Was za mało słodka - dodajcie cukru pudru do smaku. Dla mnie
psgotujemyosuszamy w specjalnej suszarce lub ręcznikiem papierowym. Rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do szklanej miski. W szklance mieszamy śmietanę z sokiem z cytryny, cukier i sól. Sałatę polewamy śmietanę tuż przed podaniem. Idealnie pasuje do ziemniaków polanych stopionym masełkiem oraz sadzonego jajka. Smacznego
bistro mamapianki, galaretki poziomkowej i czekolady jest po prostu genialne! Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI (tortownica 18 cm) masa: 250g twarogu (trzykrotnie mielonego) 300 ml śmietanki 30% (3-4 łyżki zostawiamy do polewy) 1 galaretka poziomkowa 250 ml wody 2-3 łyżki cukru spód: 80g herbatników 1 łyżka masła 1 płaska łyżka kakao 1 łyżeczka cukru pudru wierzch: 1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej
DefinicjaSmakuFormę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pozostawiamy na kolejne 20 minut. W tym czasie piekarnik nagrzewamy do temperatury około 180°C. Wyrośnięty chleb polewamy mlekiem i pieczemy do zarumienienia, czyli jakieś 40 minut. Gotowe
Rozpustne gotowanie