wzdłuż na pół, natomiast kalarepę kroję w słupki. Kromkę chleba smaruję majonezem. Nakładam na każdą kromkę część pokrojonej kalarepy i ugotowanych szparagów. Całość przykrywam jajkiem ugotowanym w koszulce i polewam resztą majonezu. Można całość udekorować szczypiorkiem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakroimy w półplasterki. fetę kroimy w kostkę. Do salaterki wrzucamy ryż, rzodkiewki, fetę. W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i natkę. Powstałym dressingiem polewamy sałatkę i mieszamy
Kulinarne przygody Gatityuznania) Ziemniaki i jajka studzimy, a następnie kroimy w dużą kostkę, pomidory kroimy na połówki, a listki szpinaku (ogonki odrywamy) w cienkie paski. Na dnie salaterki układamy ziemniaki i polewamy je sosem. Następnie kładziemy jajka, na nich pomidorki i znów warstwa sosu. Wierzch sałatki posypujemy szpinakiem. Przed podaniem schładzamy
Czary - gary w kuchnipiórka. Do szklanki wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, połączyć składniki. Na koniec dodać oliwę oraz sól do smaku, wymieszać. Na sałacie układamy pomidor, ogórek oraz seler, wszystko polewamy sosem. Na koniec na górze układamy ser i posypujemy cebulą. Wierzch oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasinaczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiam olejem. Na udkach rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. 2. Udka piekę 1 godzinę 20 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia udka kilkakrotnie polewam wytworzonym sosem, a 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby boczek się zarumienił
Tradycyjna kuchnia Kasidelikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Muffiny pieczemy 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem lub polewamy zmiksowanymi truskawkami. Smacznego
La grande e la piccola cuocawodę w konewkach lub wiadrach i podlewałam, psiocząc na czym świat stoi i myśląc o miastowych koleżankach, które pewnie ładnie ubrane spacerowały po oświetlonych ulicach i jadły lody z polewą truskawkową. I tak sobie myślę.... że moje marzenia się spełniły. Zamieszkałam w mieście, wśród wygód wszelakich, ze 150 kanałami w TV, ciepłą wodą w kranie. I choć zarzekałam się
bistro mamawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasto smakuje przepysznie i idealnie łączy wszystkie składniki. Pięknie wyrasta i dzięki serowi - jest lekko wilgotne, a rabarbar zatopiony w polewie śmietankowej - wprost rozpływa się w ustach. Sami spróbujcie i nie obawiajcie się zakalca! Ciasto jest na bazie oleju rzepakowego , a olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego warto używać
Di gotujeczarne oliwki. Rozgrzewamy mocno suchą patelnie i prażymy na niej płatki migdałów (dosłownie przez chwilę, uważając aby się nie spaliły). Dodajemy je na talerz. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy dressingiem przygotowanym z 2 łyżek oliwy, 2 łyżek soku z cytryny, soli i pieprzu. Smacznego
Taste Therapypapierem do pieczenia, dno posypujemy rozkruszonymi ciastkami owsianymi ,wykładamy delikatnie masę makową. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, jakieś 45-55 minut. Upieczone ciasto możemy ozdobić na wierzchu polewą. Ja rozpuściłam białą czekoladę i zrobiłam kleksy. Posypałam drobno pokruszonymi ciasteczkami owsianymi. Placek po upieczeniu będzie miał super podkład z ciasteczek . Japoniec gotowy! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnitalerzu lub półmisku. Pomidorki kroimy w ćwiartki, ogórka obieramy i kroimy w pół plastry, paprykę oczyszczamy, kroimy w paski, wędzony twaróg kroimy w kostkę. Wszystko układamy na sałacie, całość polewamy sosem, najlepiej przed podaniem
Bajeczna Kuchniakażdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przekładamy na blaszkę. Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym
R'n'G Kitchenczasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego (pozostałą marynatę wylewamy na mięso) podlewamy wodą tak aby poziom wody w naczyniu wynosił około 1 cm. Masło rozpuszczamy na patelni i polewamy nim schab. Tak przygotowane mięso pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 1,5 godziny. Z pozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia
Moje-pitraszenieburaczki - rukola Buraczki (małe)pieczemy około godziny , ostudzone, tniemy na plasterki i układamy na wyłożonej wcześniej na talerzu rukoli. Mozzarellę również kroimy na plasterki i układamy na rukoli. Całość polewamy sosem: -1 łyżka soku z cytryny - 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju- - szczypta soli morskiej - świeżo zmielony czarny pieprz - 1 łyżeczka musztardy (dowolnie) SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAokoło 15 min. w temp 170-180 stopni. Jeśli użyjemy pistacji lekko solonych , rezygnujemy z 1/2 łyżeczki dodawanej do ciasta. Lukier. Sok z limonki podgrzewamy, dodając cukier puder. Polewamy ostudzone ciasteczka. Możemy udekorować je kawałeczkami pistacji lub startą skórką z limonki. Pamiętajmy. Limonkę należy starannie wyszorować i wyparzyć. Smacznego :) Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony http://www.barbarabakes.com
WYSPA SZCZĘSLIWA