polewa - 11092 przepisów (strona:258/740)

Sernik Malibu 254

wszelki wypadek lepiej uszczelnić ją w miejscu łączenia się góry ze spodem kilkoma warstwami folii aluminiowej. 5. Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie lekko ciepły przygotować polewę: śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż będzie całkiem gładka. Rozsmarować na wierzchu ciasta.   Inspiracja z cudownego bloga kulinarnego http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com

Kocham Czekoladę
Jaglane batoniki Bounty (bez pieczenia) 166

puszki mleczka kokosowego (400 ml) 200 g wiórków kokosowych + 2 łyżki do posypania 100 g płatków migdałowych lub miazgi migdałowej 4 łyżki ksyliotolu/ cukru 1 gorzka czekolada na polewę Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pamiętajmy, aby przelać ją na sitku wrzątkiem, dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Do ugotowanej ciepłej kaszy dodajemy około 4-5 czubatych łyżek mleczka

Bananowe Pole
Sałatka ze szparagami, awokado, jajkiem w koszulce, parmezanem i ziołowym dressingiem 125

Składniki dressingu ucieram w moździerzu na gładki sos. Na talerzu układam plastry szparagów oraz główki szparag. Całość posypuję otartym parmezanem, układam pokrojone awokado i ugotowane jajko w koszulce. Całość polewam dressingiem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ciasto Bananowe 194

masła 315 g cukru kryształu 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 160 g kwaśnej śmietany 18% 115 ml soku jabłkowego 230 ml mleka   Banany rozgniatamy, polewamy sokiem z cytryny i odstawiamy na bok. W małej misce mieszamy mąkę, sodę, sól i odstawiamy na bok. W dużej misce ucieramy masło z cukrem, do gładkości, puszystości. Dodajmy stopniowo jajka. Ucieramy

Made By Mom And Son
DESER WANILIOWO – CZEKOLADOWY Z KASZY MANNY 218

części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej ziarenka wanilii, mieszamy. Obydwie masy wykładamy naprzemiennie na kruche ciasto, wygładzamy i odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Przed podaniem polewamy roztopioną mleczną czekoladą i posypujemy np. odrobiną prażonych orzeszków. Smacznego

Ostra na Słodko
Babka podwójnie pomarańczowa 153

Skworcu 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru wanilinowego 175 g margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru Na pomarańczową polewę 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy żółte wiórki posypka Sempre od Cukieteria.pl Przygotowanie Margarynę przekładamy do rondelka i rozpuszczamy. Odstawiamy do przestudzenia (powinna być ciepła

Słodkie okruszki
Śmietankowo – ziołowy kurczak 163

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , ale jeszcze zanim zaczną się przysmażać , zdejmujemy z patelni – układamy na talerzach i polewamy sosem , sypiemy świeże zioła ( posiekany majeranek i tymianek ) . Gotowe …pachnące , aromatyczne i pyszne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Białe szparagi z kalarepą, jajkiem w koszulce i domowym majonezem szczypiorkowym 140

wzdłuż na pół, natomiast kalarepę kroję w słupki. Kromkę chleba smaruję majonezem. Nakładam na każdą kromkę część pokrojonej kalarepy i ugotowanych szparagów. Całość przykrywam jajkiem ugotowanym w koszulce i polewam resztą majonezu. Można całość udekorować szczypiorkiem.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sałatka z dzikim ryżem i rzodkiewkami 121

kroimy w półplasterki. fetę kroimy w kostkę. Do salaterki wrzucamy ryż, rzodkiewki, fetę. W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i natkę. Powstałym dressingiem polewamy sałatkę i mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ziemniaczana z sosem czosnkowym 219

uznania) Ziemniaki i jajka studzimy, a następnie kroimy w dużą kostkę, pomidory kroimy na połówki, a listki szpinaku (ogonki odrywamy) w cienkie paski. Na dnie salaterki układamy ziemniaki i polewamy je sosem. Następnie kładziemy jajka, na nich pomidorki i znów warstwa sosu. Wierzch sałatki posypujemy szpinakiem. Przed podaniem schładzamy

Czary - gary w kuchni
Sałatka z roszponką i fetą 129

piórka.  Do szklanki wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, połączyć składniki. Na koniec dodać oliwę oraz sól do smaku, wymieszać. Na sałacie układamy pomidor, ogórek oraz seler, wszystko polewamy sosem. Na koniec na górze układamy ser i posypujemy cebulą. Wierzch oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Udka z kurczaka zawinięte w boczek 197

naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiam olejem. Na udkach rozkładam kawałki masła.  Naczynie przykrywam. 2. Udka piekę 1 godzinę 20 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia udka kilkakrotnie polewam wytworzonym sosem, a 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby boczek się zarumienił

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muffiny z truskawkami (Muffin alle fragole) 150

delikatnie mieszamy.  Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Muffiny pieczemy 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem lub polewamy zmiksowanymi truskawkami. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Wiosna na RODos :) 164

wodę w konewkach lub wiadrach i podlewałam, psiocząc na czym świat stoi i myśląc o miastowych koleżankach, które pewnie ładnie ubrane spacerowały po oświetlonych ulicach i jadły lody z polewą truskawkową.   I tak sobie myślę.... że moje marzenia się spełniły. Zamieszkałam w mieście, wśród wygód wszelakich, ze 150 kanałami w TV, ciepłą wodą w kranie. I choć zarzekałam się

bistro mama
Ciasto serowe z rabarbarem (na oleju rzepakowym) 148

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasto smakuje przepysznie i idealnie łączy wszystkie składniki. Pięknie wyrasta i dzięki serowi - jest lekko wilgotne, a rabarbar zatopiony w polewie śmietankowej - wprost rozpływa się w ustach. Sami spróbujcie i nie obawiajcie się zakalca! Ciasto jest na bazie oleju rzepakowego , a olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego warto używać

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania