polewa - 11092 przepisów (strona:251/740)

ciasto a la kinder country – bez pieczenia 5916

dodajemy do serka i miksujemy na jednolitą konsystencję. Następnie dodajemy prażoną pszenicę i mieszamy szpatułką. Gotową masę równomiernie wykładamy na herbatniki i przykrywamy ją pozostałą częścią ciastek. składniki na polewę: 100 g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki kremówki dodatkowo: ok. 40 g pszenicy prażonej wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zestawiamy z ognia, dodajemy śmietankę i energicznie mieszamy do uzyskania

Domowy Smak Jedzenia
Szparagi z jajkiem, sosem holenderskim i bekonem 195

dodajemy po kropelce, cienkim strumykiem, żeby jajka się nie ścięły. Po dodaniu całości masła, ubijam jeszcze przez moment. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerzu układamy szparagi, jajko, boczek i polewamy sosem i zapominamy o diecie. Raz w roku, przy sezonie szparagowym – można! Post Szparagi z jajkiem, sosem holenderskim i bekonem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Sałatka makaronowa ze szparagami i cukinią 174

około 500 g - 600 g) kilka łyżek oliwy z oliwek do smażenia pieprz sól Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy.  Makaron przekładamy do miski, polewamy oliwą extra vergine i mieszamy. Sezam wrzucamy na suchą patelnię i chwilę prażymy. Od szparagów odłamujemy końcówki, które wyrzucamy.  Tak przygotowane szparagi myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy

Smak mojego domu
Tarta Z MUsem Z MaRakui 208

5minut, po tym czasie na spód wylewamy masę czekoladową , a na wierzch owocową pieczemy je szcze przez kolene 15-20 minut studzimy podajemy z bitą śmietaną, lodami lub polew ą SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Sałatka wiosenna ze świeżym szpinakiem, mozzarellą, owocami i olejem rzepakowym Green Spoon 227

zalewamy kuleczki mozzarelli, połówki pomidorków, połówki winogron. Z plasterka pomarańczy obkrawamy skórkę i kroimy na małe kawałki. Sałatkę posypujemy nasionkami granatu oraz słonecznikiem, sezamem i nasionami chia. Przed podaniem polewamy olejem rzepakowym

Aga w kuchni
Sałatka caprese 260

koperkowo-ziołowy Pomidora kroimy na plasterki, ale tak aby nie przekroić go do końca. Pomiędzy plastry pomidora wkładamy plasterki mozzarelli. Sos koperkowo-ziołowy robimy według przepisu na opakowaniu. Polewamy pomidora. Na jednego dużego pomidora wystarczyła mi jedna mozzarella.   Oczywiście, jeśli macie ochotę możecie ułożyć sałatkę w klasyczny sposób, krojąc plasterki pomidora i mozzarelli i układając je na przemian

Czerwona Porzeczka
Placek czekoladowy z orzechami 238

suche składniki. Gotową masę przekłądamy do formy do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka). Studzimy w formie. Wierzch polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub w mikrofali mleczną czekoladą i posypujemy czekoladowymi wiórkami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto z herbatnikami 1212

Bardzo smaczne i pełne różnorodnych smaków ciasto na każdą okoliczność. Orzechowy biszkopt połączony z kremem, bitą śmietaną, polewą i herbatnikami to prawdziwe „niebo w gębie”. Składniki biszkopt orzechowy ( forma 25 x 40 ) 6 jajek 1 szkl cukru 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka z buraczków, fenkułu i marakui z sosem pomarańczowo-lawendowym 204

Układamy marynowane buraczki (można je również pokroić na połówki lub ćwiartki). Miąższ z marakui wyciągamy łyżką i wykładamy na sałatkę. Całość posypujemy podprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika i polewamy sosem pomarańczowo-lawendowym

Food Square
Sałatka z mozzarellą i oliwkami + film 204

sałatki dodajemy również odsączone z zalewy oliwki. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny, musztardę, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę i wszystkie składniki ze sobą łączymy. Artykuł Sałatka z mozzarellą i oliwkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Owsianka z masłem orzechowym i bananem 204

klonowego Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy aż będą miękkie, a następnie zdejmujemy z palnika, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Przekładamy do salaterki, a na wierzchu układamy plasterki banana. Polewamy syropem klonowym

Czary - gary w kuchni
5 razy fit desery 928

łyżeczka syropu czekoladowego waldenfarms Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka i mąkę oraz pozostałe składniki. Wstawiam w silikonowej formie do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min, 180 stopni. Polewę zrobiłam z gorzkiej czekolady, dodałam dwie kostki do rozpuszczonego oleju kokosowego. Fit torcik z nutą szarlotki i kremem a’la nutella Placuszki - 4-5szt 40g mąki orkiszowej 2 białka

Tetiisheri
Ciasto z dyni 220

stopni. TOPPING Wymieszaj żółtka z dipem. Po 40 minutach wyjmij na chwilę ciasto z piekarnika. Rozlej na ciasto topping i wstaw do piekarnika na 10 minut. WARTOŚCI ODŻYWCZE bez polewy 547kcal - 35,5B\8,5T\93,2 W SMACZNEGO!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Sałatka z melonem, szynką parmeńską i słonecznikiem 392

talerzach z sałatką. 5. W miseczce przygotowujemy sos: mieszamy ocet balsamiczny z miodem, a następnie powoli dolewamy oliwę z oliwek ciągle mieszając, aby sos się nie rozwarstwił. 6. Polewamy sałatkę sosem, posypujemy ziarnami słonecznika oraz delikatnie oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

W kuchni Katie
Jak urządzić przyjęcie dla dziecka 184

pobyć z rodziną i dorosłymi gośćmi. Doskonale sprawdzającą się atrakcją jest wspólne tworzenie tortu dla solenizanta. Wystarczy, aby przygotować podstawowe składniki np. upieczony biszkopt a najlepiej dwa, bitą śmietanę, polewę, dżem, nutellę i owoce. Z tych produktów dzieci będą mogły stworzyć swój własny tort, który wszyscy zjedzą ze smakiem. Przygotowanie przekąsek i potraw to kolejna ważna kwestia. Warto, aby dzieciaki

Codogara