Muszle makaronowe z wołowiną 189praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem formie. Ułożone muszle polewamy odrobinką słodkiej śmietanki, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i zapiekamy w temp. 180st C przez ok 35 minut, po czym odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut do zrumienienia wierzchu
Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z grillowanymi szparagami, batatami, papryką z groszkiem świeżym i jajkiem w koszulce 190następnie jednym, zdecydowanym ruchem przelewam do garnka z wodą. Wyławiam po minucie. Postępuję tak samo z drugim jajkiem. Na sałacie układam grillowane warzywa, całość posypuję fetą i groszkiem. Polewam olejem lnianym i doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Podaję z jajkiem ugotowanym w koszulce. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja
Pomarańczowy torcik z naleśników 235miseczce i dokładnie mieszamy. Na dużym talerzu kładziemy usmażony naleśnik, który smarujemy serem i nakrywamy go kolejnym naleśnikiem. Czynność tę powtarzamy, aby na talerzy utworzył się torcik. Całość polewamy syropem klonowym. Smacznego
ChilliJemy
Knedle ziemniaczane z truskawkami i sosem śmietanowym 252formuję kuleczki. 3. Knedle wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 7 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane knedle wykładam na talerz. 4. Śmietanę dokładnie mieszam z cukrem. Przygotowanym sosem polewam knedle
Tradycyjna kuchnia Kasi
Salatka z mlodych ziemniakow, z malosolnym i szczypiorkiem 234agawy Ziemniaki kroimy na pół, jabłko myjemy i kroimy w kostkę, cebulkę kroimy w piórka a szczypior w plasterki. Ogórka kroimy w ćwierć plasterki. Składniki sosu mieszamy i polewamy nimi warzywa. Całość solimy i pieprzymy, mieszamy i chłodzimy min. godzinę
Dzieje kuchennej Wiewióry
Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana 264stopniach. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.) Pierwsza godzina pieczenia powinna odbywać się pod przykryciem (np. folią aluminiową). Późnej - co jakiś czas, żeberka należy polewać wytwarzającym się sosem. (*) Ja użyłam sosu Develey , który doskonale sprawdził się w przypadku moich żeberek
Di gotuje
Ciasto kokosowo - jabłkowe 192dodajemy piankę jabłkową i wiórki kokosowe , mieszamy i wykładamy na podpieczone ciasto. Pieczemy jeszcze ok 30 min .. Po wyjęciu jeszcze gorące, posypujemy startą czekoladą, lub robimy polewę
Gotowanie jest łatwe
Rolada z kiełbasą Ireny 256smaku. Mięso mielone rozkładamy w kształcie prostokąta grubości 1 cm, przykrywamy mięsem z kurczaka, Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, kładziemy na brzegu rolady. Całość delikatnie zwijamy w rulon i polewamy oliwą. Zawijamy roladę w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 1 godz w 180 C. Po upieczeniu roladę kroimy w plastry. Można p oda wać na ciepło i na zimno
kgwjanczewo
sałatka z truskawkami i szpinakiem 197usuwamy szypułki, kroimy w ćwiartki i układamy na szpinaku. Ser dzielimy na kawałki lub kroimy w kostkę i dodajemy do liści szpinaku i truskawek. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi oraz polewamy oliwą i miodem. *Proporcję składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego smaku
Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z truskawkami 217Piec około 40 min. w 180 stopniach. Ciasto wystudzić. W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową
Moje domowe kucharzenie
Murzynek z truskawkami i galaretką 211ostygnięcia i zgęstnienia, ale nie całkowicie. Jak już mocno zacznie gęstnieć zalać masę śmietanowo-galaretkową. Natychmiast położyć drugą warstwę ciasta i lekko przydusić. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pycha, polecam
Kuchnia Pokoleń
Schab w orientalnym sosie z makaronem soba 146rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu z mięsem. Zagęszczamy sos i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na talerze nakładamy makaron, układamy na nim mięso i polewamy powstałym sosem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchen
Lekka sałatka z pomidorem, rzodkiewką i chia 260ósemki, a te na pół. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a rzodkiewki w większe kostki. Składniki przekładamy do miski z sałatą. Następnie dodajemy nasiona chia, a całość delikatnie polewamy oliwą z oliwek. Na koniec doprawiamy naszą sałatkę solą ziołową i pieprzem. Mieszamy delikatnie. Odstawiamy na około 10 minut. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Nasionka chia pod wpływem wilgotnych składników powinny napęcznieć. Sałatkę
Słodkie okruszki
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną 349pokrojone w plasterki truskawki. Wykładam na połowę biszkoptu i przykładam drugą połówką biszkoptu. Drugi raz przygotowuję śmietanę tylko bez dodawania truskawek. Wykładam na ciasto. Układam połówki truskawek. Tężejącą galaretką polewam ciasto. Zostawiam ciasto w lodówce do stężenia galaretki
Cukiernia Pychotki
Chatka Baby Jagi z truskawkami 360prześwit na masę serową- wygładzamy nożem masę. Ciasto owijamy w folię, lekko dociskając boki. Ciasto chłodzimy ok. 2 godzin w lodówce. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy ciasto czekoladą. Dekorujemy motylkami i cukrem różowym błyszczącym
Aga w kuchni