Cały torcik pokrywamy z wierzchu twarożkiem i wygładzamy. 3. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy posiekaną czekoladę. Zostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy, żeby się całkiem rozpuściła. Przestudzoną polewę wylewamy na wierzch torcika, pozwalając by swobodnie spływała w dół pokrywając boki. Dekorujemy. Schładzamy w lodówce. Podajemy pokrojony na małe trójkąciki (8sztuk
Kuchnia w czekoladziemieszając. Dodajemy mleko rozmieszane z mąką ziemniaczaną, zagotowujemy. Odstawiamy, dodajemy bakalie i przekładamy letnią masą wszystkie placki. 5. Wierzch: Czekolady rozpuszczamy wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto, dekorujemy. Ps. Serowiec najlepszy jest na drugi dzień, kiedy placki lekko nawilgną. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladziewysokości. W środek wbijamy kostkę czekolady i wkładamy do nagrzanego do 170st C piekarnika na ok 25 minut (Pieczemy do suchego patyczka- jak biszkopt.) Wierzch upieczonych muffinek polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą z mlekiem oraz posypujemy orzechami. Pozostawiamy do zastygnięcia. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladziesię nie przypaliła. Zestawiamy z ognia i dosypujemy posiekaną czekoladę, delikatnie mieszamy i pozostawiamy na 3 minuty. Po tym czasie raz jeszcze intensywnie mieszamy do rozpuszczenia czekolady i polewamy wierzch naszego tortu. Ociekającą czekoladą smarujemy boki. Dekorujemy pozostałym kremem oraz borówkami. Schładzamy najlepiej całą noc. Smacznego
Kuchnia w czekoladziecukrem, i stopniowo mieszamy z serkiem. Oraz sos- wszystkie składniki miksujemy i gotujemy, aż zgęstnieją. Ptysie rozcinamy wszerz- tak aby powstał spód i daszek i nadziewamy Przed podaniem polewamy sosem. Smacznego
Luźna Kuchniamiski nakładamy lody, dodajemy bitą śmietanę, polewę czekoladową. I w myśl zasady mężczyzna, to duże dziecko dodajemy wszystko co jest pod ręką słodkie i kolorowe. Aby radocha była większa włączamy Władcę Pierścieni i mamy prawie 4h spokoju
Brzuszki Łakomczuszkidodajemy do bakłażana. Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę, dorzucamy na blachę. Warzywa posypujemy przyprawami – imbirem, kolendrą, kuminem, czerwoną papryką, kurkumą oraz posypujemy szczyptą soli, a całość polewamy olejem. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej rękami, wcierając olej i przyprawy w warzywa. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35-40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia się warzyw
Smaczna Stronamięsa i miękkości. Pod koniec pieczenia cukinie posypuje startym na dużych oczkach tarki serem żółtym, piekę jeszcze chwilkę aż ser się rozpuści. Gotowe cukinie przekładam na talerze i delikatnie polewam sosem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką
Kuchnia z widokiem na ogródrondelku podgrzej mocno mleko. Wrzuć połamane na kosteczki obie czekolady i dodaj miód. Odczekaj minutę, a następnie mieszaj do czasu, aż sos będzie jednolity. Gofry podawaj z lodami, polewaj ciepłym sosem czekoladowym. Come on? It's still summer! And I would like to keep them as long as possible. That's why today I had delicious waffles with vanilla
Delicious Placełyżkę śmietany, mieszamy, po czym całość przelewamy na patelnię z kurczakiem i wszystko razem chwilę dusimy. Na środek półmiska wykładamy kalarepę, a dookoła obkładamy ją mięsem z kurczaka. Wszystko polewamy powstałym sosem. Podajemy na gorąco. Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska Po więcej regionalnych przepisów w tym przepisów kuchnia galicyjskiej zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerzpołudniowo-wschodniej Polski. Obecnie bułeczki te nadal są popularne i na Ukrainie i w Rosji, przy czym piecze się je w wielu wariantach, w tym na słodko ze słodkimi polewami. W Polsce natomiast niepodzielnie panują obwarzanki krakowskie, a w Stanach Zjednoczonych bajgle. Bubliczki - kuchnia kresowa Bubliczki - kuchnia kresowa Składniki na 14 średnich bubliczków (waga 1 surowego bubliczka
Trzeci talerzmango obieramy i kroimy w małą kostkę. Szalotkę i chilli kroimy jak najdrobniej (salsa będzie łagodniejsza, gdy pozbędziemy się pestek z papryczki), kolendrę siekamy i dodajemy wszystko do mango. Polewamy łyżką oliwy z oliwek i łyżką soku z limonki. Mieszamy i odstawimy “do przegryzienia”. Kokosowy ryż: Ryż płuczemy na sitku, pod bieżącą wodą. Dymki (białe i zielone części
Poezja smakuidealne do postawienia na słodkim stole. Polską alternatywną dla makaroników są oczywiście bezy, które mogą być przekąską jak i dekoracją innego deseru. Naszą specjalnością są kruche ciasteczka z kolorowymi polewami glazurowanymi. W deserach nie mogło zabraknąć panna cotty. To włoski specjał na bazie śmietanki, żelatyny oraz wanilii. Biel deseru oraz naturalny połysk często zestawiamy z czekoladowymi dekoracjami
jakszef.plmusimy zacząć od zamoczenia pędów na kilka – kilkanaście minut w alkoholu – to sprawi, że będą lepiej puszczać sok – w tym celu pędy umieszczamy w naczyniu i polewamy kilkoma łyżkami alkoholu. Przygotowujemy słoiki (wyparzone i suche) oraz cukier. Pędy układamy w słoiku warstwami (ja lubię pociąć je nożyczkami, lepiej puszczają sok), przesypujemy cukrem. Ostatnia warstwa w słoiku
Dorota Smakuje