natłuszczoną i posypaną skruszonymi biszkoptami lub bułką tartą. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez ok 30 minut do tak zwanego "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy polewamy polewą czekoladowa przygotowaną z czekolady którą topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany. Smacznego
kgwjanczewostopni (do suchego patyczka). Przestudzoną babkę wyjmuję z formy. 3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam, aż masa będzie jednolita. Przygotowaną polewą polewam babkę. Wierzch dekoruję orzechami włoskimi i laskowymi. Do przygotowania babki wykorzystałam orzechy włoskie i orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy MAKAR to idealny dodatek
Tradycyjna kuchnia KasiDawno nie robiłam tej zapiekanki a uwielbiam takie połączenia, za każdym razem praktycznie coś nowego dodaje. Brokuł jest bazą, sos beszamelowy podstawa, nieraz całość polewam roztrzepanym jajkiem i daje więcej sera ale o tym w innym wpisie wówczas powstaje coś al'a zapiekanka warzywna. A teraz prezentuje pyszne warzywa zapiekane z beszamelem i serem sałatkowym. Składniki 1 brokuł 1/2 opakowania(...)mąka się połączą dodajemy stopniowo mleko ciągle mieszając. Doprawiamy przyprawami do smaku. Dorzucamy żółty ser i ciągle mieszając czekamy aż się całkowicie rozpuści. Zdejmujemy z ognia. Gotowym sosem polewamy nasze warzywa. Piekarnik wstawiamy na 180 stopni i zapiekamy 20-30 min max. 5 min przed końcem możemy posypać całość zapiekanki żółtym serem
Piekielna Kuchnia Patifarszu i dobrze zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut, licząc od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej i przekładamy do miski. Polewamy roztopionym masłem, żeby pierogi się do siebie nie poprzyklejały. Podajemy z roztopionym masełkiem i podsmażoną cebulką lub boczkiem. Smacznego! farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej 300 g półtłustego twarogu(...)łyżeczce farszu i dobrze zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut, licząc od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej i przekładamy do miski. Polewamy roztopionym masłem, żeby pierogi się do siebie nie poprzyklejały. Podajemy z roztopionym masełkiem i podsmażoną cebulką lub boczkiem. Smacznego! - See more at: http://www.bistromama.pl/2014/10/pierogi-ruskie.html#more
bistro mamaśmietankę z cukrem pudrem, a następnie delikatnie mieszamy z serkiem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy na ciasto. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Możecie także zrobić tradycyjną polewę czekoladową, bo ta z czekolady przy krojeniu "brudziła krem" co widać na zdjęciach. Smacznego
Cynamonowe szczęściekwasek cytrynowy do zakwaszenia Sposób przygotowania: 1. Gorącą wodę łączymy z mlekiem. Mąkę przesiewamy, mieszamy z solą oraz siekamy z powoli dolewaną mieszanką mleka i wody. Posiekane ciasto polewamy olejem oraz wbijamy jajko. Siekamy do połączenia się składników, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Odkładamy na ok 30 minut pod szklane naczynie podsypując blat mąką. 2. W tym czasie ugotowane mięso(...)sklejamy najpierw w trójkąt, a następnie dwa końce ze sobą. Podobnie postępujemy z drugą częścią ciasta. Uszka gotujemy w osolonej wodzie ok 2 minuty od momentu wypłynięcia, a następnie polewamy stopionym masłem i delikatnie mieszamy. 4. Obrane buraki, marchewki, pietruszkę, cebulę, czosnek, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz liście laurowe zalewamy 2,5 litrami wody. Stawiamy na małym ogniu
Kuchnia w czekoladzieBIAŁKA UBITE NA SZTYWNO I WYMIESZAĆ MASĘ DELIKATNIE ŁYŻKĄ .DO FOREMKI WŁOŻYĆ GRUSZKI,NAPEŁNIAJĄC WYDRĄŻONY ŚRODEK MASĄ .CIASTO OSTROŻNIE WYLAĆ DO FOREMKI.PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OKOŁO 45 MINUT. POLEWA: 150 G GORZKIEJ CZEKOLADY 0,5 SZKLANKI MLEKA 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ MLEKO PODGRZAĆ ,ROZPUŚCIĆ W NIM CZEKOLADĘ , DODAĆ MĄKĘ ,WYMIESZAĆ I POSMAROWAĆ MASĄ CIASTO
Ladylaura.orkiszowej (uwaga!zawiera gluten, można zastąpić ryżową) 1/3 szklanki mąki kokosowej 2/3 szklanki mąki jaglanej 150 g masła kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 2 jajka 3 łyżki kakao ksylitol/agawa Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego Dodatkowo: dżem wiśniowy Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto przelałam
nietadietapieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę na muffiny (12 gniazd) wyłożyć papilotkami. Każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 200 stopniach C około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić. Polewa 100 g czekolady 3 łyżki mleka Czekoladę rozpuścić nad parą z dodatkiem mleka. Krem 600 ml śmietany kremówki (36%) cukier ( według własnego smaku) 250 g serka mascarpone Śmietanę ubić
O kuchni z uczuciemkopystką. Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut. Gdy przekroiłam biszkopta nasączyłam go smakową wódką (żurawina) i wysmarowałam marmoladą truskawkową. Polewa została zrobiona z gorzkiej czekolady (2 tabliczki- kąpiel wodna lub można rozpuścić z masłem). Udekorowałam całość owocami. Lata lecą
ClauditteMissCookingpieczarek gdyż rybka smaży się dość szybko więc można się za nią zabrać jak będziemy czekać aż winko nam się zredukuje. Płat ryby dzielimy na 2-3 kawałki i polewamy sokiem z cytryny, patelnie grillową spryskujemy olejem. Na rozgrzaną patelnie wkładamy tołpygę, smażymy 1-2 min z każdej strony, jak rybka do połowy zmieni kolor to przewracamy na drugą stronę(...)Gotowa rybę wykładamy na talerz i polewamy sosikiem z przyprawami powstałym po smażeniu pieczarek. Rybę możemy podać z warzywami gotowanymi na parze. Ja swoje polałam dipem- 2 duże łyżki jogurtu greckiego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta tymianku, sól pieprz i sok z cytryny do smaku
Piekielna Kuchnia Patispodziewałam się, że tak będzie smakować, spód ze suszonych śliwek, wymieszanych ze zmielonymi migdałami, kakaem, wanilią i miodem, idealnie komponuje się z puszystą kokosowa pianką i czekoladową polewa po prostu cudo, koniecznie musicie wypróbować to przepyszne i zdrowe ciacho :) Składniki : Na spód : szklanka suszonych śliwek szklanka migdałów 1-2 łyżki kakao 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki
zdrowa vege kuchniapomocą rózgi. Dużą blachę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Nakładamy ciasto. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180°C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia, a następnie polewamy wcześniej odłożoną polewą
Qchnia po prostupaski, smażymy na maśle z przyprawami i pociętą w piórka czerwoną cebulą, produkty na sos dokładnie mieszamy, odstawiamy do lodówki, bezpośrednio przed podaniem układamy sałatkę: warzywa, mięso, nasiona granatu, polewamy sosem, trzeba pamiętać, że sałata pod wpływem sosu opada- można zamiast polewać sosem podać go w dodatkowym naczyniu, wówczas warzywa do końca będą chrupiące i każdy doda sobie tyle sosu
Kuchnia BeatyGęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch dekoruję kolorowymi perełkami. Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Tortową pszenną typ 450, którą otrzymałam do testowania od firmy Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej
Tradycyjna kuchnia Kasi