Składniki na polewę 100 g. czekolady białej 4 łyżki śmietanki lub mleka 3 łyżki płatków migdałowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na masę serową wymieszać - jajka przed wlaniem do misy razem roztrzepać. Zmiksować do połączenia; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem może opaść. Masę serową wylać(...)150ºC przez 1,5godz. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce kilka godzin. Zimny już sernik polać polewą ( 4 łyżki śmietanki lub mleka 3,2% podgrzać do wrzenia, wyłączyć gaz wrzucić kostki czekolady i przykryć pokrywką po 5 min. dokładnie wymieszać) posypać migdałami uprażonymi na suchej patelni
Kubki smakukopiaste łyżki skrystalizowanego miodu łyżeczka proszku do pieczenia mąka do posypania stolnicy Masa 0,5 litra zimnej śmietany 36% 2 śmietan fixy 2 łyżki cukru pudru Polewa gotowa masa krówkowa (lub puszka słodzonego mleka skondensowanego) wiórki kokosowe (ok. 4 łyżek) Dwie jednakowe formy wyłożyć papierem do pieczenia. Z wymienionych składników zagnieść ciasto. Po wyrobieniu będzie
Weekendy w domu i ogrodziesmak ale przy tym bez zbędnych kombinacji. Poszperałam w szafkach i znalazłam gotową mieszankę mix keksowy. Do masy serowej dodałam do i sernik w smaku wyszedł bardzo ciekawy. Na polewę użyłam cukru do polew od Diamantu, jeśli nie mieliście jeszcze z tym cukrem do czynienia to polecam bo jest super. Co prawda jest już po świętach ale zbliża się Sylwester
Ewa w kuchnicukru 50 g jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 2 jajka 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 100 g jogurtu i 4 łyżki miodu - do polewy po upieczeniu 12 papilotek do muffinek Piekarnik nagrzewamy do 190*C a formę do muffinek wypełnić papierowymi papilotami. Masło ucieramy z cukrem aż powstanie konsystencja kremu. Następnie dodajemy miód i jogurt - miksujemy(...)ucierać. Na samym końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie miksujemy - mieszamy. Zapełniamy formy masą do 2/3 foremki i pieczemy ok. 15 minut. Po ostygnięciu polewamy babeczki jogurtem oraz miodem... pychota
W Moim Magicznym Domuszklanki cukru 2 czubate łyżki gorzkiego kakao ok. 24 sztuk wiśni w spirytusie 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: polewa do muffinek ( można samemu zrobić ) posypka czekoladowa 12 papilotek Wykonanie: Jeżeli chodzi o babeczki, nie wiem czy już tego gdzieś nie pisałam , ale jest to mechaniczna robota i zawsze taka
W Moim Magicznym Domupojemniku z plastrem jabłka dla jeszcze szybszego efektu. Oczywiście można udekorować czym tylko sobie zamarzymy :) ja zazwyczaj wykorzystuje to co posiadam w domu: kokos, posypka, no i polewa w dwóch kolorach :) Smacznego
W Moim Magicznym Domuświątecznym stole musi pojawić się keks. Tym razem w pięknym i smakowitym wydaniu. Bogate wnętrze zdobi jeszcze bogatsza polewa. Musicie przyznać, że nie można mu się oprzeć? Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka. Składniki: 500 g mąki 250 g masła 200 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli
Pasja Smakuszklanka śmietany (dałam 18%) 1/3 szklanki oleju 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka miodu 1 przyprawa do piernika 2 łyżki kakao Dodatkowo Dżem do przełożenia (dałam wiśniowy i brzoskwiniowy) Polewa 100 g czekolady Czekoladę rozpuścić nad parą. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać olej miód, przyprawę do piernika, śmietanę i dalej miksować do połączenia się składników. Mąkę
O kuchni z uczuciemkwaśny jest ser) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 190g miękkiego masła 7 jajek Laska wanilii Ewentualnie rodzynki + rum do namoczenia lub orzechy włoskie polewa: 200ml kwaśnej śmietany cukier puder do smaku Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Gdy masa będzie jednorodna dodajemy miąższ z laski wanilii oraz proszek do pieczenia
Pyry na Gazostatnie 10 minut z termoobiegiem Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu lukrujemy ciasto. Lukier królewski: 1 białko i 3/4 szklanki cukru pudru, 3 krople aromatu cytrynowego, całość ucieramy do białości Polewa z białej czekolady z malinami: - 1 biała czekolada - 6-7 malin mrożonych - 2 łyżki cukru W rondelku rozpuść czekoladę, dodaj maliny i cukier, gotuj 3 minuty. Przestudź masę
SMYKWKUCHNIczym zalewamy podgrzaną śmietaną i redukujemy do połowy objętości. Rodzynki namaczamy w wódce różanej, siekamy i dodajemy do gotującej się śmietany wraz z wódką. Ugotowany mak mieszamy z miodem, polewamy karmelem, a na koniec dodajemy pieczone figi. Pota ź migda ł owy z limoniami Przepis dla 4 osób Składniki: 600 ml esencjonalnego wywaru warzywnego 200 g migdałów płatków(...)jabłkowego 2 ząbki czosnku sól/pieprz olej Przygotowanie: Śledzie dokładnie oczyszczamy z łusek i płuczemy w zimnej wodzie. Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny, a następnie polewamy octem i odstawiamy na 15-20 minut. Raki obieramy ze skorupy i płuczemy. Cukier wsypujemy na patelnię i na delikatnym ogniu czekamy do momentu, aż zacznie wytwarzać się karmel. Kiedy
karmelowySkładniki 2 całe jajka 225g mąki pszennej 125g mąki żytniej 175g cukru pudru 75g delikatnie podgrzanego miodu 15g sody oczyszczonej 15g przypraw do piernika Polewa do smarowania 1 żółtko 1 łyżka wody Wykonanie Wszystkie skladniki wymieszać ,wyrobic i uformować na ksztalt bochenka.Odstawic na conajmniej 2 godz. do lodówki.Po tyn czasie ciasto rozwałkowac na 3 milimetry,przenieść
w mojej kuchniszklanki wody 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa: 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 200 g masła polewa tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) 30-40 g masła dodatkowo płatki migdałowe do posypania Sposób przygotowania: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Mąkę wymieszać
na moim stole...minuty, naczynie zamknięte, interwał. – wyjąć masę, reszta jak wyżej Piec w nagrzanym piekarniki do 190 C przez 20-25 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i zostawić, aż ostygną. Polewa – na garnuszku z parującą wodą położyć miseczkę z połamaną czekoladą, dodać dwie łyżki mleka. Zmniejszyć gaz do minimum i podgrzewać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Jeśli czekolada
Kuchnia Pokoleńwypełniamy ciastem. Piernik pieczemy w 180 stopniach około 50-60 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Z wody i cukru pudru robimy dosyć rzadki lukier. Polewamy ciasto i posypujemy posypką. Można zamiast tego zrobić polewę czekoladową lub posypać ciasto cukrem pudrem. Życzę smacznego! ;) Przepis pochodzi ze strony www.gotowaniecieszy.blox.pl
Czerwona Porzeczka