placek z orzechami - 1374 przepisów (strona:13/92)

Orzechowo - bananowe placki z kaszą jaglaną 155

około 10 placków)/całość ok. 540 kcal/: jajko 50g kaszy jaglanej 50g dojrzałego banana 30g orzechów ziemnych około 100ml mleka Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajko, miksujemy przez chwilę dodajemy kaszę, banana, blendujemy, aż banan zamieni się w miazgę dodajemy mleko i orzechy, miksujemy chwilę, tak żeby orzechy się rozdrobniły(...)pozostały w kawałka :) smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając przed każdym plackiem patelnie oliwą/ żeby lepiej odchodziły i szybciej smażyły możemy przykryć patelnię pokrywką/ SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto krówka 385

ciasto i jadł je co najmniej raz, chętnie sięgnie po kawałek krówki, jeśli nadarzy się ku temu okazja. No ale kto nie lubi połączenia miodowych placków z budyniem, masą krówkową i orzechami? :) Krówkę z poniższego przepisu przygotujecie w formie o wymiarach 23x23cm . Ciasto krówka Składniki: CIASTO 400g mąki pszennej 200g masła 100g cukru pudru 1 jajko 1 żółtko 40g miodu(...)BUDYNIOWA 750ml mleka 300g masła 160g cukru (u mnie 100g zwykłego i 60g domowego cukru waniliowego) 30g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej MASA KRÓWKOWA 150g gotowej masy krówkowej 110g orzechów włoskich Wykonanie: KARMEL - do rondelka przełożyć cukier i 50ml wody, mieszankę podgrzewać na średniej mocy palnika, nie mieszając, aż woda wyparuje, a cukier zacznie zmieniać kolor - zmniejszyć moc palnika, nadal

Smakołyki Bereniki
Racuchy z marchewki 184

Pulchniutkie, smaczne racuchy to znakomity obiad lub podwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Dzisiejsze marchewkowe z dodatkiem orzechów włoskich idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Marchewkowe racuszki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kringel- estoński warkocz. 171

ciepłego mleka 80 g cukru 2 żółtka (w temperaturze pokojowej) 85 g roztopionego, letniego masła NADZIENIE: 2 białka 50 g cukru 150-200 g zmielonych (np. w blenderze) orzechów lub mielonego, suchego maku (zalanego 125 ml wrzącego mleka) żółtko do posmarowania      Drożdże rozcieramy z cukrem i mlekiem. Mąkę przesiewamy do sporej miski, robimy w niej dołek(...)blat i wałkujemy na dość cienki placek o wymiarach 25x40 cm. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy porcjami cukier ciągle ubijając. Następnie dodajemy orzechy i mieszamy łyżką. Gotowe nadzienie smarujemy na placku  pozostawiając 1 cm rant. Zwijamy w roladę, zlepiamy brzegi. Przecinamy wzdłuż na pół pozostawiając jeden brzeg nie przecięty. Następnie zwijamy w warkocz. Pilnując, żeby strona

Rozpustne gotowanie
Kawowe placuszki z orzechami włoskimi 168

pomocne w tym będą także poniższe placuszki, które są równie proste, o ile nie prostsze. W miejsce owoców w cieście znajdziesz chrupiący dodatek w postaci posiekanych orzechów włoskich, dodatek kawy sprawi, że placki będą miały interesujący, lekko cierpki charakterystyczny dla kawowych deserów smak. Jeżeli osoba zasiadająca do śniadania jest niższego wzrostu, zamiast kawy dodaj kakao lub jeszcze lepiej karob(...)rozpuszczalnej kawy w proszku (nie granulowanej) 1 szklanka roślinnego mleka 2 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich Mąkę, sodę, sól oraz kawę wsyp do miski, zamieszaj i odstaw na bok. Do osobnego naczynia wlej mleko, dodaj do niego sok z cytryny, zamieszaj i odstaw

Roślinna - blog wegański
Pankejki z cukinią i orzechami 131

mnie dzisiaj była zdrowa wersja cukiniowa z posmakiem orzechów. PANKEJKI Z CUKINI Ą I ORZECH AMI Składniki: 1 szklanka mąki bezglutenowej (np.ryżowej) ja dałam 1/2 owsianej i 1/2 szklanki ryżowej 1 jajko 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 łyżeczka ksylitolu 3/4 szklanki startej cukinii 1/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Cukinię myjemy i ścieramy na tarce(...)roztrzepujemy z mlekiem kokosowym oraz ksylitolem. Do mieszanki dodajemy cynamon oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do ciasta dobrze odciśniętą cukinię i posiekane drobno orzech. Z ciasta smażymy na patelni placki

Bon appetit mon amie
Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu 173

sklepów, więc trzeba ją wykorzystać, póki jeszcze czas. Ostatnio były muffinki, zupy, dania obiadowe z jej użyciem, więc czas na ciasto! Przed Wami placek dyniowy z jabłkami, pyszny, zdrowy, wilgotny wypiek z nutą orzechów włoskich, na bazie mąki owsianej bez dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu(...)wykwintny deser. Kiedyś już prezentowałam Wam wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) , który jest również warty uwagi. Zapraszam do wypróbowania! Składniki suche: – 150g mąki owsianej (bezglutenowej lub nie) – 40-50g cukru trzcinowego/ksylitolu – garść orzechów włoskich zmielonych na mąkę – 1 łyżeczka cynamonu – 1/2 łyżeczki kardamonu- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki

Be Fit Be Strong
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy 260

zmielonych orzechów 1 szklanka słodkiej śmietany  1 szklanka cukru 1 kostka masła  2 jajka Do dekoracji: polewa czekoladowa  Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, posiekane masło, żółtka, śmietanę. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Blaszkę (kwadratową lub tortownicę) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Każdy placek pieczemy w temperaturze(...)porcjami dodajemy chłodną masę.  Pierwszy placek smarujemy masą jabłkową, układamy na niej warstwę biszkoptów. Na biszkopty nakładamy masę orzechową i drugi placek. Całość smarujemy polewą czekoladową. Możemy posypać czekoladą lub zmielonymi orzechami. Smacznego

Salonik smaków
Ciasto Snickers 147

Dzisiaj przepis na Snickersa, ale w nieco innej odsłonie. Tak naprawdę to tylko wierzch ciasta przypomina słynnego batonika ,, S nickers"   , ponieważ zrobiony jest z karmelizowanych orzechów. Poza tym ciasto składa się z placków miodowych, przełożonych smażonymi jabłkami z galaretką, która nadaje fajnej rześkości i masą budyniową. Przepis znalazłam w starych zeszytach z przepisami mojej mamy. Ciacho jest naprawdę pyszne(...)zezłocenia. Na trzecią część miodowego blatu, przed pieczeniem należy przygotować krokant. Krokant: Orzechy włoskie grubo kroimy, przekładamy je do rondelka, dodajemy pozostałe składniki i stawiamy na palnik. Smażymy wszystko razem, przez cały czas mieszając aż składniki się połączą. Gorący krokant równomiernie rozsmarowujemy na placku i pieczemy do zezłocenia. Warstwa jabłkowa: Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do rondelka

kulinarne odsłony pati
Ciasto krówka z orzechami 233

kajmak) orzechy włoskie ale-raj Przygotowanie: Ciasto miodowe:  Wszystkie składniki umieścić w misie z miksera dodać pokrojone w kostkę masło i zmiksować na wolnych obrotach na jednolitą masę. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Każdą część ciasta osobno rozsmarować na papierze i upiec 3 placki(...)cukrem pudrem do białości. Ucierając dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na krem. Warstwy ciasta: placek miodowy 2/3 kremu budyniowego placek miodowy masa orzechowa placek miodowy 1/3 kremu budyniowego posiekane orzechy włoskie Ciasto włożyć do plastikowego pojemnika na ciasto lub owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki lub odłożyć w zimne miejsce na 1-2 dni. Ciasto przed

Ala piecze i gotuje
Piernikowa szarlotka z orzechami-PRZEPYSZNA! 155

schładzamy 10 minut w lodówce, najlepiej owinięte w folię spożywczą. 2. Po wyjęciu rozwałkujemy na placek. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na spód placek. Nakłuwamy go delikatnie widelcem. 3. Orzechy wrzucamy do rondelka z rozpuszczonym masłem i słodzikiem/cukrem, chwilę smażymy. Ostudzone wykładamy na ciasto. 4. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Snickers 146

zezłocenia). Ostatni blat, przed upieczeniem, polewamy przygotowaną uprzednio polewą orzechową (nie trzeba jej studzić, powinna być wciąż ciepła). Rozprowadzamy ją dokładnie i równomiernie na placku. Wsadzamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Upieczone placki studzimy. Warstwa II (krem budyniowy): Jedną szklankę mleka zagotowujemy wraz z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. W drugiej szklance mleka bardzo dokładnie rozrabiamy mąkę(...)który nakładamy krem budyniowy. Na krem kładziemy trzeci, ostatni placek, który smarujemy resztą masy kajmakowej, na koniec posypując ją posiekanymi włoskimi orzechami. Ciasto najlepsze jest na drugi, a nawet trzeci dzień, kiedy placki lekko zmiękną, a całość się „przegryzie”. Ciasto może stać w chłodnym miejscu (nie w lodówce) nawet do 5-6 dni. Smacznego

MyCookBook.pl
CIASTO KRÓWKA 417

opakowania Soda -1łyżeczka Cukier -1/2 szkl. Śmietana 36% -0,5l Galaretka cytrynowa -1 szt Śmietan-fix - 1 opakowanie Cukier puder -2 łyżki Masa krówkowa-1 puszka Orzechy włoskie -200 g Etapy przygotowania CIASTO Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno. Piec(...)Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix. Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić. Gęstym kremem przełożyć placek. Wierzch placka posmarować masą krówkową i posypać orzechami włoskimi

Kuchnia Danusi
Racuchy z kaszy gryczanej bananowo orzechowe 164

Tak jak obiecałam Wam na Facebooku tak też czynię😇 Wiem, że dużo osób lubi racuchy, kocham je i ja😀 Ale ile można jeść tylko te z

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto marchewkowe z kremem i jabłkami 215

ubić do podwojenia objętości, dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie puszysta i gładka. Nadal ubijając, cienkim strumieniem, wlewać olej. Do masy jajecznej dodać startą marchewkę, kawałki jabłka, orzechy i wiórki kokosowe, wmieszać do masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cynamon i sól. Przesypać do miski z masą i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do formy(...)dodawać cukier puder, cały czas miksować. Włożyć na kilkanaście minut do lodówki. Dobrze wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować 1/3 kremu, przykryć drugim plackiem. Wierzch udekorować pozostałym kremem i orzechami włoskimi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy