100. Ciasto krówkowo budyniowe

100. Ciasto krówkowo budyniowe

100. Ciasto krówkowo budyniowe

Ciasto: 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Masa krówkowa; 400 g cukierków krówek ok 1 szklanki mleka 400 g orzechów włoskich 2 budynie śmietankowe, waniliowe lub karmelowe Ciasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 minut. Cukierki rozpuścić w mleku na bardzo wolnym ogniu, często mieszając. Na końcu masa musi mieć konsystencje gęstej śmietany. Orzechy rozdrobnić na drobno i dodać do masy kówkowej, trochę masy zostawić na polewę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto budyniowe, placki, ciasto, orzechy, budyń, polewa, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, ciasto na niedziele, orzechy włoskie, krówka, ciasto z orzechami, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto krówka, szybki ciasto, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, mleko w proszku, ciasto z masą budyniową, ciasto krówka bez pieczenia, placek krówka

Inne przepisy z Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.