piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:25/48)

40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 395

bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo-ziołowym Pstrąg pieczony w rozmarynie Smażona pierś z kaczki na puree brokułowym Gulasz z jelenia Gulasz z dzika Co jeszcze warto wiedzieć o adaptacji? Aby keto-adaptacja przeszła sprawnie i jak najmniej uciążliwie warto zapoznać się

Ola la LCHF
Soczysta pierś z kaczki z dodatkiem Pak Choi 177

Poniżej przedstawiam banalnie proste wykonanie smażonej piersi z kaczki. Cudownie soczysta, rozpływająca się w ustach.. niebiańsko smaczna! Taka właśnie będzie, jeśli zrobisz ją według instrukcji poniżej. A do tego? Kapusta Pak Choi w wydaniu iście Azjatyckim :-) Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Pierś z kaczki smażona - najprostsza 350

usmażyć pyszną pierś z kaczki, tak naprawdę nie potrzebujesz  nic poza nią samą. Cała reszta to tylko dodatki, by jadło się przyjemniej, bardziej kolorowo :-) Tak, zdecydowanie jestem miłośniczką tego mięsa. A Ty? Czas przygotowywania:  25 minut Ilość porcji:  2-4 (wszystko zależy od apetytu

AniaGotuje.pl
Sałatka z kaczką i truskawkami 89

Świetna sałatka z piersią z kaczki. Nuta owocowa idealnie pasuje do tego mięsa :-) Czas przygotowywania:  około 40 minut Ilość:  około

AniaGotuje.pl
Kolorowa sałatka z awokado 275

kolorowo Sałatka pasuje idealnie na każdy posiłek. Można ją spakować również do pracy lub do szkoły. Polecam np. do: - kurczaka szarpanego   - kurczaka pieczonego - nuggetsów z kurczaka - piersi z kaczki  Czas przygotowywania:  do 15 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Pierś kaczki smażona i pieczona 177

Pyszny obiad wjechał na stół ku uciesze domowników. Jadacie mięso? jakie najczęściej? czy jesteście wegetarianami lub weganami? Opowiedzcie o tym w komentarzach. A dziś moja propozycja dla mięsożerców. Pierś z kaczki smażona i pieczona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
WARSZTATY Z LIDLEM I KAROLEM OKRASĄ „KUCHNIA POLSKA” 118

bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza (podwędzanego), tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej i opalaną pierś z kaczki. No i na koniec zostawiłam wisienkę na torcie czyli moje pamiątkowe zdjęcie z Karolem Okrasą:) Dziękuję Lidl za możliwość uczestniczenia w tak inspirujących warsztatach:) i z niecierpliwością czekam

Pieguskowa Kuchnia
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 195

propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy, jednakże w trochę zmienionej wersji. W maślance, z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej z miętową mizerią. Szczególnie

Mr. Taste
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 146

zgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej.  Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne

Niezły Młynek
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 189

proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało

karmelowy
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 147

temat kuchni polskiej, a także spróbowałam pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie

Kuchnia Bon Appetit
Wiejski garnek . 165

piastowskich z Tradycyjnego Jadła  dostępnych w sklepie internetowym http://www.tradycyjnejadlo.pl/ .  Składniki : Około 6 dużych ziemniaków 3 marchewki 6 pieczarek 2 pałki upieczone z kurczaka 1 upieczona pierś z kaczki 1 opakowanie  Paluszków piastowskich z Tradycyjnego Jadła   1 duża cebula 1 łyżka płaska  ziół prowansalskich  sól, pieprz , szczypta chili do smaku 1 papryka czerwona

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczywo chrupkie kukurydziano - jaglane . 169

czasu na przygotowanie zwykłych kanapek , oto pyszne Pieczywo chrupkie kukurydziano jaglane firmy Tovago , sprawdzi się w każdej sytuacji . Wyśmienicie smakuje z różnymi pastami , serkami , ostatnio nawet jadłam z piersią z kaczki . Bardzo polecam bo jest nie dość że smaczne to i zdrowe . Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego : http://www.tovago.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Żeberka w sosie własnym z rozmarynem i pomidorami 99

razy, odczekajcie wspomniane 10 do 15 minut. Nasze mięso będzie gotowe do jedzenia jak pomidorki zmiękną.  Polecam podawać z pieczonymi ziemniaczkami, takimi jak w przepisie na   piersi z kaczki . Smacznego moi Kochani! Najlepsze życzenia dla wszystkich Mam i każdej z osobna

Kuba Gotuje
Tym razem Paryż! 156

zwykle za pomocą kamery. A my trochę już przemoknięci, szczęśliwi i głodni. Przyszła pora coś zjeść. Nie znam zbytnio francuskiej kuchni, ale wiem, że pieczona pierś z kaczki z sosem z zielonego pieprzu to charakterystyczna francuska potrawa. Tak więc mój wybór był prosty. Czerwone wino do obiadu jak najbardziej, a na deser jak myślicie co jadłam? Oczywiście, że crepes

codojedzenia
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 178

przygotowała przystawki pod dowództwem Jurka: świeże liście z winegretem malinowym i grillowanym serem kozim shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami pierś z kaczki z pate, owocami i chałką Grupa III – deserowa, pod okiem Ady: krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną sorbet malinowy z verbeną i mascarpone cygaretki z ciasta filo

bistro mama
Fotoreportaż: warsztaty Grill w Piri Piri 153

bardziej byli wyluzowani i chcieli we wszystkim próbować swoich sił co powodowało fajną atmosferę – inną niż dotychczasowe wydania warsztatów jeżeli chodzi o aktywność Teraz przyszedł czas na piersi z kaczki. Kaczkę najlepiej jest zamarynować na noc ale tu nie było na to czasu. Skóra kaczki została ponacinana nożem a następnie posmarowana glazurą zrobioną z konfitury z moreli

Kuchenne Wariacje
Dania obiadowe - mięso 193

sosem żurawinowym       Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym     Bitki z karkówki z esencją Knorr     Sznycel z fileta z piersi indyka     Kaczka z piekarnika po poznańsku

Passions hobbies life
Wina do potraw dobierają Michał Jancik i Paweł Białęcki ... 115

Oltrepo Pavese Riesling Vendemmia Tardiva 2011 Tu nie miałam swojego faworyta. Oba wina były dobrze dobrane. Gdybym musiała wybrać jedno, miałabym trudny orzech do zgryzienia..... III. Pieczona pierśkaczki barbaryjskiej z sosem śliwkowo - imbirowym. Jak dla mnie świetnie zrównoważane smaki, delikatna nuta imbiru podkreślała "słodycz" kaczki. MJ - Philippe de Bois d`Arnault Rully Rouge La Combe

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 115

produkowane tylko w najlepszych rocznikach i w ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym z burakami karmelizowanymi w miodzie z tymiankiem - pieczonego sandacza podanego na musie z zielonego groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór

królestwo garów
Warsztaty Love Beer -Warszawa 26.03.2015 179

sosem salsa verde serwowany z czeskim pilsnerem 5. Boczek w tajskim curry z racuchami drożdżowymi serwowany  z piwem typu czerwony lager  6. Duszona w przyprawach korzennych pierś z kaczki na chrupko  z sosem śliwkowym serwowana z piwem typu porter 7.Tataki wołowe z czarnym pieprzem i dresingiem miodowym serwowane z belgijskim Ale 8. Brioszka z chałki

Stare Gary
Spaghetti ze szpinakiem i kaczką 124

pomidorów 2 czubate łyżki kaparów 3 łyżki zielonych oliwek 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżka octu Ciemny makaron spaghetti Grillowana pierś z kaczki - kupiłam już panierowaną w Lidlu z tej serii Grill&Fun.  Olej mieszamy z czosnkiem i octem po czym zalewamy pozostałe składniki, mieszamy

ClauditteMissCooking
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 168

rozgotowana, aromatyczna,a przede wszystkim świeża. Spodobał mi się pomysł z warzywnym spaghetti. Wiosenny, kolorowy akcent, nadający chrupkości całemu daniu. Do tego grzybowa nutka i sos, jakże obłędny! Pierś z kaczki podana z ziemniaczanym fondantem, marynowanym burakiem, na puree z selera z sosem z rozmarynem również prezentowała się kusząco. Idealnie usmażona, nadal soczysta w środku i mięciutka. Jednak

W kuchni Karmel-itki
Pierś z kaczki z sosem cytrynowym 244

czerninę podaną z lanymi kluskami. Udka pieczemy lub poddajemy długiemu gotowaniu w smalcu. Z resztek kaczki możemy zrobić pyszny farsz do pierogów z kaczką. A z piersi… no właśnie. Najlepsza kacza pierś, według mnie, to ta z chrupiącą skórką i lekko krwistym mięsem. I taką z całego serca polecam. Jest miękka, soczysta, na długo zapadnie nam w pamięć(...)sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Łyżkę oleju mieszamy z łyżką wody, startym czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu i szałwii. Skórę na filecie z kaczki nacinamy w kilkucentymetrowych odstępach, uważając, aby nie naciąć mięsa. Marynatą smarujemy dokładnie całą pierś i odstawiamy do lodówki na około 15-20 minut. Drób bardzo szybko przechodzi smakiem marynaty. Co prawda, czerwone mięso kaczki potrzebuje

Jacob Tastes
Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości 223

skórkę kaczki z resztek przypraw –można ją opłukać pod bieżącą wodą. Kaczkę bardzo dokładnie wycieramy do sucha papierowymi ręcznikami. Wykałaczkami „zaszywamy” dolny otwór w kaczce. Jeśli kaczka którą kupiliście jest bez szyi, ten otwór też trzeba zamknąć wykałaczkami. Zapobiegnie to uciekaniu wilgoci z mięsa. Mieszamy sos sojowy z octem i pędzelkiem smarujemy tą miksturą całą kaczkę. Kaczkę koniecznie pieczemy(...)Czyli 10 minut termoobiegu na piersi, po czym przewracamy kaczkę na brzuch.   Podajemy od razu. Razem z kaczką można upiec w folii aluminiowej 3-4 buraczki, jadalne kasztany albo całe jabłka z wydrążonymi gniazdami nasiennymi – wkładamy je na kratkę po 1h pieczenia mięsa. Podajemy z ziemniakami z wody lub pieczonymi, okraszonymi tłuszczem z kaczki. Do kaczki świetnie

Karo in the Kitchen
Kaczka stir fry z kapustą pak choi – obiad w 15 minut 165

Przekładamy kapustę do osobnej miski. Do woka wlewamy 1-2 łyżki oleju i mocno rozgrzewamy. Na dymiący tłuszcz wrzucamy partiami cienko pokrojone mięso kaczki – najlepiej smażyć mięso na dwa razy, po jednej piersi na raz. Przy smażeniu zawartość woka cały czas mieszamy, nie doprowadzając do przypalenia mięsa. Kaczkę smażymy przez 3 do 5 minut, usmażone plasterki od razu wyjmujemy(...)woka, wszystko dokładnie mieszamy. Gdy kaczka i kapusta pokryją się szklistą glazurą woka ściągamy z ognia i kaczkę od razu podajemy – z ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem ryżowym, posypujemy pozostałym szczypiorem. SKŁADNIKI na 2 porcje 500g kapusty pak choi 2 piersi kacze 5-6 cebulek ze szczypiorem 2 średnie ząbki czosnku 1 łyżka startego lub posiekanego imbiru 1 pełna

Karo in the Kitchen
Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto / Christmas roast duck with port and cherry sauce 229

Natłuść ruszt ustawiony nad głęboką blaszką do pieczeni. Kaczkę opłucz i dokładnie osusz wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Ostrym nożem natnij skórkę kaczki od strony piersi, aby tłuszcz lepiej się wytapiał. Następnie natrzyj kaczkę dokładnie z każdej strony solą (także wnętrze) i nafaszeruj ją przygotowaną cebulą, czosnkiem, cytryną i tymiankiem , po czym odstaw na czas przygotowania glazury(...)warstwą na całej kaczce (resztę glazury zachowaj na później). Tak przygotowaną kaczkę włóż do nagrzanego piekarnika. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 170 oC i piecz kolejne 1,5 do 2 godzin lub do momentu, aż kaczka będzie już upieczona (po nakłuciu najgrubszej części uda będzie wypływał przeźroczysty płyn). Co 20 minut smaruj kaczkę glazurą. Gdy kaczka jest upieczona wyjmij

karmelowy
Kaczka w sosie śliwkowym 176

małym ogniu. kaczka Kaczkę wyjąć  z lodówki 30 minut przed rozpoczęciem gotowania Z kaczki wyciąć uda i piersi. Od udek  odciąć ostrym nożem a najlepiej tasakiem  końcówki kości.  Skórę na piersiach delikatnie ponacinać. Pozostała część kaczki wraz z odciętymi skrzydełkami jest doskonałą bazą na wywar. Gorącą marynatę przelać do naczynia żaroodpornego. Na marynatę wyłożyć

Stare Gary
Sałatka z gruszką i kozim serem 271

Sałatka z gruszką i kozim serem sprawdzi się świetnie na kolację albo śniadanie. Przypomnieliśmy sobie o tej sałatce przeglądając przepisy w internecie. Do jej przygotowania potrzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona kaczka z jabłkami 181

posypujemy nim jabłka. Owoce wkładamy do kaczki umieszczając między nimi miód, masło i ewentualnie laskę cynamonu. Jabłka wkładamy tylko w takiej ilości, w jakiej rzeczywiście się zmieszczą – nie robimy tego na siłę. Kaczkę zamykamy w ten sposób, że pozostałą część kupra zginamy ku wnętrzu ptaka, a następnie szczelnie spinamy luźną skórę pomiędzy piersiami a nogami (np. wykałaczką). Do metalowej(...)czym wkładamy do niej kaczkę grzbietem do dołu (piersią do góry). Garnek zamykamy i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Kaczkę pieczemy w tej temperaturze przez czas wyliczony wg reguły, że na każde rozpoczęte 0,5 kg mięsa powinno przypadać 20 minut. Jeśli jednak piekarnik nie ma termoobiegu lub kaczka niekoniecznie była bardzo młoda, czas pieczenia może być

Kulinarna Pokusa
Kaczka smażona z kolorowym pieprzem 163

Kaczka smażona jest u nas ostatnio kilka razy w miesiącu. Przygotowywanie smażonej , czy też pieczonej kaczki opanowałam do perfekcji. Polecam kilka przepisów na dania z kaczką: Majonezowe roladki z botwiną i kaczką Kaczka pieczona z jabłkami Kaczka pieczona z sokiem pomarańczowym Kacze piersi zaczynam smażyć na zimnej patelni, wtedy tłuszcz wytapia się ze skórki całkowicie, skórka pozostanie rumiana. Kaczkę(...)pieprzu, kaczkę zostawiamy na pół godziny aby się zamarynowała. Następnie każdą kaczą pierś obsmażamy 5 minut z jednej strony od skóry, odwracamy i smażymy ok. 3 minuty ściągamy piersi kacze i zostawiamy aby mięso odpoczęło. Kacze piersi nie można przesmażyć, mięso musi być delikatnie różowe w środku. Piersi kacze kroimy po kątem w plastry ok. 2 cm. Do kaczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karczma „Sielska Zagroda” – kuchenna rewolucja w Nowym Dworze Gdańskim 191

być prawdziwa kulinarna perełka. Zamiast zupy rybnej zdecydowaliśmy się na wołowe flaczki – poprawne, ale twarde i podane w temperaturze pokojowej. Daniem główny miała być pieczona kaczka. Nie wiem, dlaczego skusiły nas jednak pieczone kacze piersi na modrej kapuście! Z zazdrością spoglądaliśmy bowiem później na tych, którzy wybrali kaszkę pieczoną z jabłkami i otrzymali jej całą połówkę. Nie powiem, prezentowała się(...)kapustą czerwoną twardą i grubo krojoną ( a może rąbaną ). Zdumiała nas też kalkulacja: pół kaczki kosztuje tu 25 zł, a filet 24 – czyli cała reszta do piersi kosztuje tu tylko złotówkę. Kaczka, jak to kaczka – smaczna, ale bez fajerwerków. W karczmie znajdziecie też stoisko z wędlinami i produktami własnej produkcji na wynos – fajny pomysł i duży wybór. Do domu

Smaki Ewy