Kaczka smażona z kolorowym pieprzem

Kaczka smażona z kolorowym pieprzem

Kaczka smażona z kolorowym pieprzem

Kaczka smażona jest u nas ostatnio kilka razy w miesiącu. Przygotowywanie smażonej , czy też pieczonej kaczki opanowałam do perfekcji. Polecam kilka przepisów na dania z kaczką: Majonezowe roladki z botwiną i kaczką Kaczka pieczona z jabłkami Kaczka pieczona z sokiem pomarańczowym Kacze piersi zaczynam smażyć na  zimnej patelni, wtedy tłuszcz wytapia się ze skórki całkowicie, skórka pozostanie rumiana. Kaczkę najpierw doprawiamy suszonym tymiankiem, skrapiamy sosem sojowym, odrobiną sosu tabasco i sporą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, sosy, makaron, pieczenie, makarony, sos sojowy, piersi, pierś, warzywa, salatka z makaronem, salatka makaronowa, jabłka pieczone, pyszna sałatka, fasola, pomidor, pieczone jabłka, muszelka, jabłka, mięso, sałatki, sałatka, susz, czerwona fasola, drugie danie, roladki, papryka, piersi z kaczki, makaron smażony, fasola czerwona, sałatka z papryki

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Michał, 28 maja 2014 10:52:12

Kaczka… kto nie lubi kaczki? To naprawdę pyszne mięsko. I nie prawdą jest, że robi się go trudno. Wystarczy przestrzegać reguł, które są w tym wpisie i zawsze się udaje i jest pyszna. Z własnego doświadczenia wiem, że trzeba tylko pokonać w sobie tą chęć do długiego pieczenia i będzie dobrze