dużo. Moim zdaniem trochę za dużo. Karta oscyluje wokół kuchni polskiej, włoskiej, japońskiej i amerykańskiej. Znajdziemy tutaj zarówno lokalne sery z Łomnicy, tempurę, włoskie makarony i antipasti, jak i kaczkę, czy stek wołowy z Black Angusa. W menu lunchowym kucharze też dają międzynarodowy popis ze znajomości kuchni wszelakich. Z jednej strony jest to fajne, bo każdy może znaleźć coś(...)śmietanowym oceniam na plus. Smak może trochę oklepany (ser + orzechy), ale według mnie to świetne połączenie, które nie może się znudzić. Niestety nie udało mi się doczekać na pierś z kaczki, czy steka, więc z pewnością te dwie pozycje muszę nadrobić. Torba Korba ósme smake Chyba jakoś tak szła ta wyliczanka z dzieciństwa, która trochę daje obraz tego
Food Squaresłuchanie klienta. Drink smakował tak dobrze jak wyglądał! Jeśli chodzi o dania, to Lulu Bar Warszawa oferuje naprawdę sporo – są różne rameny, dania główne (np. kurczak teryiaki, pierś z kaczki), udony czy bowle. Całe menu możecie zobaczyć u nich na Facebooku . Przystawka My zdecydowałyśmy się wziąć 2 x ramen, 2 x kurczak teryiaki, bowla z łososiem
Czynniki pierwszewstydzę afiszować z aparatem i skakać wokół dań – tutaj natomiast mogłam się poczuć swobodnie. Mistrzostwem świata, zaraz za tatarem z pistacjami, były główne dania – halibut i pierś z kaczki. Na koniec deser! Tarta czekoladowa. Niestety od naszej wizyty minęło sporo czasu, stąd też opisy dań są żadne. Natomiast co mogę Wam powiedzieć, to na pewno
Czynniki pierwszebyły pozytywnym zaskoczeniem, a także dobraną kompozycją smaków. Przypuszczam, że takiej pozycji w menu nie zjecie w innym miejscu w Polsce. Drugim daniem, które wybraliśmy była idealnie wysmażona pierś z kaczki, podana z kluskami leniwymi, sosem śliwkowym z brandy, chutney z jabłka i pomidorów oraz salsą z glazurowanych buraków i rozmarynu. Do obiadu wybraliśmy Nalewkę Saska Pigwa
Kuchnia BazyliiGRUSZKI W OCCIE Z PIGWOWCEM JAPOŃSKIM Zapraszam do zrobienia słodkich, twardych gruszek o delikatnym smaku pigwowa japońskiego. Gruszki idealnie sprawdzą się jako dodatek do słodkiej piersi z kaczki zrobionej metodą sous vide. Zalewa idealnie może nam się przydać jako dodatek do sałatki. Składniki • twarde, zielone gruszki 1 kg • pigwowiec japoński • ocet spirytusowy 10 % 1/2 szklanki • cukier
chefintheforestbolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo-ziołowym Pstrąg pieczony w rozmarynie Smażona pierś z kaczki na puree brokułowym Gulasz z jelenia Gulasz z dzika Co jeszcze warto wiedzieć o adaptacji? Aby keto-adaptacja przeszła sprawnie i jak najmniej uciążliwie warto zapoznać się
Ola la LCHFPoniżej przedstawiam banalnie proste wykonanie smażonej piersi z kaczki. Cudownie soczysta, rozpływająca się w ustach.. niebiańsko smaczna! Taka właśnie będzie, jeśli zrobisz ją według instrukcji poniżej. A do tego? Kapusta Pak Choi w wydaniu iście Azjatyckim :-) Ilość porcji
AniaGotuje.plusmażyć pyszną pierś z kaczki, tak naprawdę nie potrzebujesz nic poza nią samą. Cała reszta to tylko dodatki, by jadło się przyjemniej, bardziej kolorowo :-) Tak, zdecydowanie jestem miłośniczką tego mięsa. A Ty? Czas przygotowywania: 25 minut Ilość porcji: 2-4 (wszystko zależy od apetytu
AniaGotuje.plŚwietna sałatka z piersią z kaczki. Nuta owocowa idealnie pasuje do tego mięsa :-) Czas przygotowywania: około 40 minut Ilość: około
AniaGotuje.plkolorowo Sałatka pasuje idealnie na każdy posiłek. Można ją spakować również do pracy lub do szkoły. Polecam np. do: - kurczaka szarpanego - kurczaka pieczonego - nuggetsów z kurczaka - piersi z kaczki Czas przygotowywania: do 15 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plPyszny obiad wjechał na stół ku uciesze domowników. Jadacie mięso? jakie najczęściej? czy jesteście wegetarianami lub weganami? Opowiedzcie o tym w komentarzach. A dziś moja propozycja dla mięsożerców. Pierś z kaczki smażona i pieczona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza (podwędzanego), tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej i opalaną pierś z kaczki. No i na koniec zostawiłam wisienkę na torcie czyli moje pamiątkowe zdjęcie z Karolem Okrasą:) Dziękuję Lidl za możliwość uczestniczenia w tak inspirujących warsztatach:) i z niecierpliwością czekam
Pieguskowa Kuchniapropozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy, jednakże w trochę zmienionej wersji. W maślance, z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej z miętową mizerią. Szczególnie
Mr. Tastezgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej. Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami. Wszystkie te przepisy dostępne
Niezły Młynekproziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało
karmelowy