budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki
Kuchnia Łukaszakolendrą. Dosłownie niebo w gębie! Wychodzą dużo smaczniejsze niż podobne dania w fast foodach. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Quasedillas z kaczką w sosie bbq (4 porcje) Składniki: 2 piersi z kaczki (kurczaka) ugotowane lub upieczone, posiekane lub pokrojone na plasterki 4 duże tortille 1 szklanka sosu BBQ, gotowego lub zrobionego własnoręcznie 3 szklanki startego sera
karmelowykapustę, sparzoną kaszę i smażyć jeszcze 5-6 minut. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. 5. Kaczkę napełnić farszem i dokładnie spiąć wykałaczką. Gotową kaczkę przełożyć (piersiami do góry) do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, dodać na kaczkę kawałki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez około 2,5 godziny. Podczas pieczenia
Szalona Kuchnia Ewelinypiersi z musem jabłkowym.Jeśli mi zostanie np: na drugi dzień lubię ją sobie pokroić na kanapki do tego surówka, smakuje wybornie :) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki : 4 piersi z kaczki sól, pieprz do smaku 1 łyżka suszonej bazylii szczypta oregano 3 łyżki klarowanego masła 3 jabłka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 szklanki bulionu drobiowego,może być rosół Wykonanie(...)ogniu około 15 minut. Jabłka i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na plasterki, obkładamy nimi kaczkę, podlewamy 3 łyżkami bulionu i dalej dusimy pod przykryciem co jakiś czas dolewając resztę bulionu.Mięso dusimy tak długo aż po włożeniu widelca będzie lekko odchodziło. Wyjmujemy piersi a kawałki cebuli i jabłek przekładamy do blendera i miksujemy na krem. Polewamy nim piersi. Wiem
Sama słodycz i szczypta chiliprzetwarzać resztki jedzenia ze świąt i tworzyć nowe dania :) Podobne danie robię z naleśnikami i kurczakiem. Od biedy zawsze można kaczkę zamienić na tańszą wersję drobiu :) Składniki na 6 sztuk: 40 dag pieczonej piersi z kaczki 6 papierów ryżowych 2 marchewki por - zielona cześć 2 kwadratowe serki topione sól, pieprz natka pietruszki Upieczoną kaczkę kroimy
Bon Appetit Małgorzatymnie kreatywne wykorzystanie suszu i przełamanie konwencji, że można z niego zrobić nie tylko kompot, ale również cudowny sos. Ugotowane owoce użyłem zaś do farszu i połączyłem z pieczoną kaczką, podbijając smak sosem sojowym, octem ryżowym, czosnkiem i imbirem. Kluczem do sukcesu pierogów gyoza jest ciasto przygotowane z mąki pszennej i ryżowej zaparzanej najpierw wrzątkiem. Ma ono zupełnie inną, bardziej(...)farszu. Kompot przecedź dodatkowo przez gazę i z powrotem przełóż do garnka. Redukuj na małym ogniu aż powstanie gęsty sos — powinno zostać około 100 ml płynu. Farsz Piersi z kaczki oczyść, umyj i osusz. Następnie natnij ostrym nożem skórę na krzyż. Patelnie mocno rozgrzej i wrzuć klarowane masło. Ułóż piersi skórą do dołu i smaż przez około
Food SquareBardzo rzadko przygotowuję kaczkę, ale na świąteczny obiad warto się postarać! Chcę zaproponować kaczuszkę z pysznym sosem pomarańczowym (zdjęcie gotowej potrawy później). SKŁADNIKI: 3 piersi z kaczki 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz MARYNATA: 3 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej pomarańczy otarta skórka z 1/2 wyparzonej pomarańczy 4 goździki kilka ziaren kolendry szczypta chili 1 łyżeczka(...)miodu mały kieliszek limoncelli WYKONANIE: goździki, kolendrę rozcieramy w moździerzu, dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy, piersi nacinamy w kratkę (uważać, aby nie naciąć mięska, tylko skórkę), wkładamy do marynaty najlepiej na dobę, rozgrzewamy masło, i smażymy osuszone papierowym ręcznikiem piersi najpierw od strony skóry 7-8 min. następnie z drugiej strony około 5 min., piekarnik rozgrzewamy do temp
Kuchnia Beatyznajdziemy tu też ravioli z selera i parmezanu z aromatycznym rosołem z kaczki i tajską bazylią 31 zł, na większy głód restauracja proponuje Big Bowls m.in. z piersią z kaczki z ziarnami kolendry i pieprz syczuańskim z orientalnym pak choi 62 zł, jest też coś dla fanów azjatyckich burgerów, bao burgerg z szarpaną wieprzowiną, kapustą z jabłkiem
Wylizany Rondelznajdziemy tu też ravioli z selera i parmezanu z aromatycznym rosołem z kaczki i tajską bazylią 31 zł, na większy głód restauracja proponuje Big Bowls m.in. z piersią z kaczki z ziarnami kolendry i pieprz syczuańskim z orientalnym pak choi 62 zł, jest też coś dla fanów azjatyckich burgerów, bao burgerg z szarpaną wieprzowiną, kapustą z jabłkiem
Wylizany RondelAromatyczna, soczysta i rozsiewająca zapach po całym domu PIERŚ Z... Artykuł PIERŚ Z KACZKI Z SOSEM ŻURAWINOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEburaczkowej pierzynce Zupy Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety
Kulinarne przygody GatityWyspy Japońskie, gdzie anglosaska kaczka zazna kąpieli w sosie sojowym, occie ryżowym oraz śliwkowym winie. Ponadto odwiedzą ją złote rodzynki prosto z Chile, ostre meksykańskie papryczki chilli oraz śródziemnomorska rukola. Prawdziwe fusion w najpyszniejszym wydaniu! Składniki (na 4 porcje jako danie główne): 200 g makaronu fusilli om nom nom * 3 piersi z kaczki 1 owoc granatu 1 mango(...)papryczka chili (bez pestek) 1 ząbek czosnku, starty 1 łyżka drobno startego imbiru 1 szalotka lub dymka, drobno posiekana sól morska Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki marynaty i odstawić. Piersi kacze dokładnie oczyścić z błonek i nadmiaru tłuszczu. Skórę ponacinać głęboko w kratkę lub w paski. Natrzeć solą, a później zalać niecałą połową marynaty (reszta będzie nam służyć jako dressing). Odstawić
Food SquareKaczka w tym wydaniu charakteryzuje się lekko słodkawym smakiem, jest bardzo delikatna. Smak uwypukla cynamon, figi dodają świeżości. Składniki 1 łyżka masła ghee 1 kg piersi z kaczki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 300 ml wody 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 4 świeże figi Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G KitchenKaczka, kaczuszka. Pyszna jest. I nóżki ma takie piękne, ładnie zbudowane. Tylko zęby w nie wbić Kiedyś już gościła u nas na blogu. Ale wtedy piersi były grane. Oczywiście piersi z kaczki i w dodatku przyrządzone przez mistrzów kuchni wietnamskiej … Czytaj dalej
slodkokwasnaplmasełku cebulką i wyszło przepysznie, zapraszam! Scroll down for recipe in English Pierogi z kaczką i figami (około 20-25 pierogów) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki Puszysta Poznańska Lubelli 1 szklanka wrzątku 1/2 łyżeczki soli Składniki na nadzienie: 1 pierś z kaczki, pokrojona na kawałki 2 łyżki pietruszki, posiekanej 100 g pora, posiekanego 100 g kiełbasy pokrojonej
karmelowy