piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:16/48)

Szaszłyki z kaczki z jabłkami 379

Pieczona pierś z kaczki to produkt niedoceniany, ale również produkt, którego wielu się „boi”. Niesłusznie – dobrze zrobiona kaczka posmakuje każdemu i wcale nie jest trudna w przygotowaniu. 2 filety z kaczki Duża pomarańcza Jabłko Musztarda Miód Rozmaryn Soł Pieprz Filety z kaczki myjemy i suszymy. Nacinamy skórę, przyprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do miski

MarcinChef
Smażona kaczka z malinami i makaronem 248

wydawać się samo zagadnienie smażonej kaczki. Innymi słowy, jak to zrobić, aby nie było surowe i w ogóle dało się zjeść? No cóż, przygotowanie w ten sposób piersi z kaczki wymaga nieco podstaw teoretycznych oraz wyczucia i wprawy, ale ten przepis może być dobrym początkiem, aby je nabyć. Zapewniam, że mięso widoczne na zdjęciu było po przyrządzeniu bardzo(...)makaronem 2015-02-15 13:35:10 Pięknie wyglądająca, soczysta kaczka w słodko-kwaśnym sosie malinowym podana na makaronie wstążkach. Inspirowane kuchnią włoską danie, które podbije serca zarówno gości jak i drugiej połówki. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 1 duża lub 2 średnie piersi z kaczki (500g) 2 małe marchewki kilka szalotek 180g malin (świeżych lub rozmrożonych

Kulinarna Pokusa
Pieczona pierś z kaczki z jabłkami i konfiturą z żurawiny . 177

Dzisiaj chciałam Was zaprosić na przepyszną pierś z kaczki(...)pieczoną z jabłkami i wspaniałą Żórawiną z firmy Proeco Polska  którą mam przyjemność testować .  Kaczka jest krucha , mięciutka dobrze wypieczona , stopień wypieczenia zależy już od was , ja nie znoszę surowego mięsa , więc moja wygląda tak :) Zapraszam :)   Składniki : 4 piersi z kaczki 3 duże jabłka  1 słoiczek   żurawiny  z Proeco Polska  sól, pieprz

Sama słodycz i szczypta chili
Kaczka z sosem malinowym i flambirowaną pomarańczą 160

Składniki: - pierś z kaczki - sól, pieprz - maliny - wino wytrawne czerwone - miód - cytryna - pomarańcz - 20ml wódki Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na min.3h a najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć

Coś z niczego
Sałatka z pieczoną kaczką, łatwo - prosto - pysznie 123

Kaczkę to mu lubimy, w różnych wydaniach oczywiście, chociaż najczęściej i chyba najbardziej lubiana jest pierś... Łatwo - prosto i bardzo smacznie... Składniki: - 1 filet z piersi kaczki - sól - pieprz - olej rzepakowy do smażenia Dressing do sałatki: - 5 łyżek oleju lub oliwy - sól - pieprz - cukier - suszona bazylia - ocet winny Dodatkowo: - 20 do 25 dag mixu sałat 1. Mięso umyć

Apetyczna babeczka
Confit z kaczki 163

Confit z kaczki to tradycyjny francuski sposób przygotowania kaczych nóżek, choć można w ten sposób przygotować także piersi kaczki, a nawet całą kaczkę. Confit, choć brzmi niezwykle elegancko, to tak naprawdę bardzo prosty sposób przygotowania mięsa. Polega to na przygotowaniu i konserwowaniu mięsa w tłuszczu. Metoda ta pozwala przygotować niezwykle miękkie, kruche i soczyste mięso przy minimalny użyciu

Pociąg Do Kuchni
Kaczka 5 smaków na purée z ziemniaków i selera, ze śliwkowym sosem whisky i surówką z fenkułu 240

dobrze wysmażona na zewnątrz. Żeby to osiągnąć, należy bardzo tłustą skórkę kaczki ponacinać pod kątem ostrym nożem – starajcie się nacinać samą skórkę i tłuszcz, nie mięso. Ponacinane piersi kaczki równomiernie posypujemy przyprawą 5 smaków, wcieramy ją w mięso. Stronę ze skórką solimy. Sól wyciąga wodę, więc nie solimy mięsa żeby zostało kruche i soczyste, ale solimy skórę, żeby

Karo in the Kitchen
Wielkanocne menu 193

Jest przepyszny! W tym roku zaplanowałam pieczone piersi z kaczki . Jest to szybkie danie, zwłaszcza, że piekę mięso w całości i kroję na plastry. Bardzo lubię pierś z kaczki, zwłaszcza z sosem z czerwonego wina. Ostatnio dostałam w prezencie pyszne czerwone wino Rocca di Montemassi Sangiovese. To wino świetnie pasuje do kaczki ale również do sosu

codojedzenia
PIERSI Z KACZKI W SOSIE ŻURAWINOWO - WIŚNIOWYM 180

chwilę czasu, aby przygotować kacze piersi, które leżakowały w moim zamrażalniku. Wyszły bardzo smaczne, choć na życzenie mojej córki niezbyt krwiste. Polecam, to nie jest trudne. SKŁADNIKI: 2 piersi z kaczki(...)skórą sól pieprz 1 szklanka świeżej żurawiny 10-12 wiśni (mrożonych) 2 łyżki miodu kilka kropel soku z cytryny 2-3 łyżki białego wina A jak to zrobić: Piersi z kaczki naciąć od strony skóry w kratkę do głębokości mięsa, natrzeć solą i pieprzem. Tak przygotowane położyć skórą do dołu na zimną patelnię i smażyć do momentu wytopienia

Kuchnia w opałach
Kaczka na czerwonej kapuście 258

Zapraszamy również do lektury naszego poradnika na temat obróbki kaczki Kaczka na czerwonej kapuście 2016-03-05 01:18:24 Znana i lubiana smażona kaczka na czerwonej kapuście – łatwa w przyrządzeniu i świetnie wyglądająca, doskonała na co dzień i od święta. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 piersi z kaczki(...)potrzeby również nieco wody. Pod koniec duszenia kapusty przygotowujemy kaczkę. Usuwamy ewentualny nadmiar skóry, a pozostałą nacinamy głęboko, ukośnie w kratkę. Solimy, posypujemy pieprzem i pozostawiamy na kilkanaście minut. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy nieco oliwy – więcej jeśli kaczka jest chuda, mniej jeśli ma pod skórą dużo tłuszczu. Kaczkę podsmażamy dość intensywnie najpierw przez 3 minuty od strony

Kulinarna Pokusa
Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej / Roast duck with orange-honey glaze 236

pieprzem, włóż do kaczki pomarańczę, trochę estragonu i oregano i zepnij wykałaczkami. Zawiń ją w folię spożywczą i odstaw na minimum 2 godziny w chłodne miejsce. W rondelku zagotuj wino, sok pomarańczowy, miód, musztardę i resztę ziół, po czym zdejmij z ognia i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 220 oC. Ułóż kaczkę piersiami do dołu na ruszcie

karmelowy
Pieczona kaczka w miodzie i musztardzie 297

ostatnim czasie kaczka wraca do codziennej kuchni Polaków. Bardzo dobrze, bo to pyszne i zdrowe mięso, którego nie ma co się bać! Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda Rozmaryn Gruszka Oliwa z białej trufli Ser halloumi Sos balsamiczny Sól Pieprz Mięso myjemy i suszymy, nacinamy skórę, solimy i przyprawiamy pieprzem. Ważne, by mięso kaczki było

MarcinChef
Kaczka w sosie wiśniowym / Duck with cherry sauce 220

przez 8 minut, aż płyn odparuje do objętości 2/3 szklanki. Odlej 1/3 szklanki glazury do miseczki, resztę pozostaw w rondlu. Włącz piekarnik i ustaw go na 220 oC. Ułóż kaczkę piersiami do dołu na ruszcie umieszczonym nad blaszką i posmaruj glazurą. Włóż do piekarnika i piecz przez 30 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 oC, odwróć kaczkę, posmaruj glazurą

karmelowy
Pierś kaczki w balsamicznym sosie 92

całej kaczki potrzeba sporo czasu, uwagi i cierpliwości. A potem sporo dłubania przy jedzeniu :) Dla tych mniej wytrwałych ale równie wymagających poniżej łatwiejsza do przygotowania opcja alternatywna - pierś kaczki podpieczona a następnie duszona w słodkim balsamicznym sosie. Mięso jest lekko różowe, mięciutkie i dosłownie rozpływa się w ustach. Danie efektowne i do tego niewspółmiernie łatwe do przygotowania. Naprawdę

Milion Smaków
"Duck in black currant sauce with green pease puree" - Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 145

kaczki - sól, pieprz - sos sojowy - miód - czarna porzeczka - wino wytrawne czerwone - sok z pomarańczy - mrożony zielony groszek - 4 średnie ziemniaki - mleko - gałka muszkatołowa - 2łyżki masła Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki miodu, a następnie odstawić do lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki

Coś z niczego
Kaczka z sosem z czarnej porzeczki i puree z zielonego groszku 208

kaczki - sól, pieprz - sos sojowy - miód - czarna porzeczka - wino wytrawne czerwone - sok z pomarańczy - mrożony zielony groszek - 4 średnie ziemniaki - mleko - gałka muszkatołowa - 2łyżki masła Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki miodu, a następnie odstawić do lodówki na min.3h, najlepiej na całą noc. 2. Wyjąć z lodówki

Coś z niczego