pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:114/253)

Naleśniki a'la kebab 1317

pozostał tylko jeden gotowy krążek, a pieczone w domu mi nigdy tak nie smakowały, to zamieniłam je na naleśniki :) Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: Naleśniki: 250ml mleka 150g mąki pszennej 100g mąki gryczanej 100ml oleju rzepakowego 50ml wody niegazowanej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat kilka pomidorków

Kuchnia w czekoladzie
Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora 229

bułki tartej) i łyżkę wody. Wymieszać. Piersi kurczaka oczyścić z błonek i kostek. Ostrym i cienkim nożem zrobić kieszonkę w połowie wysokości fileta, uważając aby nie przeciąć boków. Wypełnić farszem i spiąć szpikulcami do mięsa lub wykałaczkami. Gotowe kieszonki wysmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym

Oryginalny smak
Szaszłyki z piekarnika 148

Składniki: pierś z kurczaka papryka cebula pieczarki sól pieprz zioła prowansalskie olej Wykonanie: Kurczaka zamarynować w oleju z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem na co najmniej 20 minut. Pieczarki gotować przez 10 minut w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w plasterki. Wszystko nabić na patyczki i piec w 200 stopniach do momentu gdy kurczak zrobi się całkowicie biały

Pychotkaaa
"Upiorrrne Papryki" czyli makaron spaghetti z kurczakiem, warzywami i sosem pomidorowym ;) 167

passaty pomidorowej marchewka 2 nieduże połówki piersi z kurczaka cebula mieszanka warzyw z marchewką, pieczarkami, brokułem i fasolką szparagową (może być dowolna mieszanka lub możecie kupić świeże warzywa) makaron spaghetti sól, pieprz oregano, bazylia czosnek granulowany tabasco lub papryka chili Papryki wydrążamy, wycinamy w nich buźki, ustawiamy w blaszce, przykrywamy folią i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Można

Czerwona Porzeczka
NUGETSY Z KURCZAKA 212

paru słowach załatwimy więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam, popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki, polałam oliwką i odstawiłam do lodówki . W miseczce roztrzepałam jajko i obtoczyłam w nim kawałki mięsa. Posypkę zrobiłam z pokruszonych płatków kukurydzianych  z dodatkiem tartej bułki. Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką

potrawyregionalne
Nadziane francuskie koperty 179

sera żółtego, kilka kawałków pokrojonej piersi z kurczaka i jedną malutką pieczarkę. Solimy i pieprzymy.   2. Trzy posmarowane rogi zlepiamy ze sobą na górze, delikatnie możemy również zlepić boki, żeby ser nam nie uciekł.  3. Do tak przygotowanej koperty wsypujemy po odrobinie cebulki zapiekanej. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku

Kuchnia w czekoladzie
Zakrętasy z indykiem, serem i papryką 239

przygotować wcześniej, a potem wrzucić do piekarnika o podać na ciepło. Do wytrawnego alkoholu będą jak znalazł :) Składniki : pierś indycza (lub z kurczaka) ser żółty papryka konserwowa najlepiej czerwona dla koloru ciasto francuskie kozieradka pieprz czarny sól Pierś pokroić na paski szerokości ok. 3-4 cm. Posypać z obu stron przyprawami. Ser pokroić na paski grubości(...)papryki. Zawijać na okrętkę paskami ciasta francuskiego. Ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C. przez 30-35 minut. Podawać ciepłe w całości lub pokrojone na mniejsze kawałki, które można nabierać wykałaczkami (po lekkim ostudzeniu zakrętasy staną się sztywniejsze). ----- Podobne: Kukurydziane kawałki kurczaka Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Roladki z kurczaka

Weekendy w domu i ogrodzie
MAKARONOWA ZAPIEKANKA Z PIECZONEGO KALAFIORA W SOSIE SEROWYM 181

Składniki 1 kalafior 1 pierś z kurczaka (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku ok 200-250 g makaronu 1 "kopiasta" łyżka masła 1 "kopiasta" łyżka mąki pszennej ok 300 ml mleka  100 g cheddara + dowolna ilość do posypania zapiekanki posiekana natka pietruszki masło klarowane do smażenia 1-2 łyżki musztardy francuskiej trochę oliwy/dobrego oleju dobra sól, pieprz(...)około 180-190 st. Makaron ugotujcie zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej, żeby nie był rozgotowany- pobędzie później jeszcze trochę w piekarniku. Jeśli wybraliście wariant z mięsem pokrójcie pierś z kurczaka i czosnek. Na patelni rozgrzejcie masło klarowane, wrzućcie do niego pokrojoną pierś razem z czosnkiem, posypcie solą i świeżo zmielonym pieprzem, chwilę przesmażcie i odstawcie. Upieczony kalafior, makaron, pierś

OliveandThyme
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą 205

Dania z wykorzystaniem mięsa drobiowego są bardzo szybkie w przygotowaniu. Teraz za oknem coraz piękniejsza pogoda więc trzeba korzystać i jak najwięcej czasu spędzać na wolnym

Ala piecze i gotuje
Makaron ze szparagami 189

Sezon szparagowy już się rozpoczął. Nie trwa zbyt długo, więc trzeba go wykorzystać ile się da. Jeśli lubicie dania z szparagami to polecam Wam makaron z

Ala piecze i gotuje
Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną 973

Czy można zrobić pyszne danie w pół godziny? A no można. Dzisiaj u mnie właśnie był taki obiad i powiem Wam, że byłam pozytywnie zaskoczona smakiem

Ala piecze i gotuje
KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA 158

szybkie w przygotowaniu - wystarczy 10 minut naszej pracy i już lądują na patelni, by się smażyć. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. P.S. Z przepisu wychodzi duża rodzinna porcja 👪 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek botwiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA 178

szybkie w przygotowaniu - wystarczy 10 minut naszej pracy i już lądują na patelni, by się smażyć. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. P.S. Z przepisu wychodzi duża rodzinna porcja 👪 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek botwiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki(...)jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak a la caprese 3607

Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. 2.  Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. 3.  Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. 4.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym wg Aleex 172

domu. Otulona kocem przytulam koty, gotuję, piekę, czekam, aż Dario wróci z pracy. Nie zawsze mogę tak spędzać popołudnia, o nie. Takie chwile są rzadkie, dlatego tak doceniam każdą z nich. Efektem popołudnia spędzonego w domu zawsze jest jakieś danie lub ciasto, na które cieszy się mój mąż. Dziś zapraszam Was na pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym, która doskonale

W mojej kuchni