pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:107/253)

Chrupiące pieczone ziemniaki 454

Chrupiące pieczone ziemniaki są genialne, ale żeby wyszły perfekcyjnie, musimy się trzymać kilku zasad. Po pierwsze warto je krótko obgotować przed pieczeniem – łatwiej uzyskamy chrupiące brzegi. Po drugie – gęsi (ewentualnie kaczy) smalec – nadaje on ziemniakom niesamowitego smaku, którego nic nie jest w stanie zastąpić (gęsi smalec można kupić w supermarketach lub samemu wytopić podczas przygotowywania mięsa(...)pomijać. Nie są to dietetyczne ziemniaki, ale zdecydowanie najlepsze. Goszczą u mnie niemal podczas każdego przyjęcia i zawsze każdy pyta o przepis. Są idealne do kotletów, kurczaka, smażonej ryby i pieczeni. Chrupiące pieczone ziemniaki: 2-3 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 3-4 łyżki gęsiego smalcu (może być też kaczy) 4 duże ząbki czosnku

Poezja smaku
Sałatka z kurczakiem i quinoa 236

chorób układu krążenia. Do tego porcja świeżych warzyw i zdrowy posiłek gotowy :) Składniki: 1 filet z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1/3 szklanki quinoa/komosy ryżowej (użyłam trójkolorowej) 1 łyżka oliwy suszony majeranek sól, pieprz pomidorki koktajlowe (kilka sztuk) sałata rzymska Filet z piersi posypać majerankiem, solą i pieprzem. Natrzeć oliwą, Odstawić na 1h. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię(...)grillową (lub zwykłą), smażyć filet razem z papryką przez 4 minuty. Odwrócić na kolejne 4 minuty. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przenieść filet z papryką do piekarnika. Piec jeszcze przez 10 minut. Wyjąć i odstawić. Komosę ryżową przesypać do rondelka. Zalać 2/3 szklanki wody lub bulionu. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut, aż wchłonie cały płyn

Moja Galeria Smaku
Rozmarynowy kurczak z pieczarkami i czosnkiem 257

aromat rozmarynu doprawiły sos. Do tego dania warto wykorzystać kurczaka ze skórką i kostką. Sos jest wtedy o wiele bogatszy w smaku. Rozmarynowy kurczak Składniki: 800 g kurczaka, obkrojona noga z piersią 4 duże ząbki czosnku 1 gałązka ususzonego rozmarynu sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki ghee do smażenia (masło klarowane(...)pekińskiej sałaty ½ czerwonej cebuli 1 mały ogórek 3 łyżki grubo pokrojonej natki pietruszki 3 łyżki sosu winegret, tutaj przepis Pieczone ziemniaki 600 g ziemniaków 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka curry w proszku lub papryki 2 łyżki oliwy Mięso z kurczaka natrzyj solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Rozgrzej ghee na patelni i zrumień mięso po obu stronach. Wyjmij mięso

codojedzenia
Łosoś w słodkiej marynacie 207

Łosoś to ryba posiadająca wiele zdrowotnych właściwości. Zawiera w sobie przede wszystkim spore ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Specjaliści radzą aby jeść ryby conajmniej 2-3

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś teriyaki z fasolką 220

Łosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lubicie brukselkę...? 272

pracą nad tortem. Jednak kiedy zauważyłam brukselkę na półce od razy pomyślałam o tym, jaka jestem głodna. Niewiele myśląc, wrzuciłam opakowanie do koszyka, po czym sięgnęłam również po pierś z kurczaka - wydawało mi się, że to może być całkiem zgrany duet.  Gdy wróciłam do domu i zaczęłam szperać w internecie okazało się, że na blogach wcale(...)średnicy 31 cm) ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 125 g zimnego masła 1 jajko 2 łyżki zimnej wody farsz: 500 g brukselki 380 g piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki masła 2 jajka 1 żółtko 100 ml śmietany kremówki (38%) 80 g żółtego sera sól pieprz Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą. Dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA 187

szczypta soli trochę pieprzu MIĘSO: ok. 70 dag piersi z kurczaka patyczki do szaszłyków ok. 8 szt WYKONANIE: Marynatę mieszamy. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą przykrywamy i chowamy do lodówki na ok. 2 godziny (lub całą noc) Patyczki moczymy w wodzie, nabijamy nasze mięso. Pieczemy w piekarniku w temp

Pani na deser
Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 248

Sezon grillowy jeszcze trwa. Tym wpisem chciałbym Wam pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak caprese 279

sól, pieprz, oregano suszone, bazylia suszona olej Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy sola oraz pieprzem. Nożem robimy nacięcia pod kątem i wkładamy w nie po plasterku mozzarelli oraz pomidora. Tak przygotowane piersi układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą. Oprószamy odrobiną soli, pierzu oraz obficie bazylią i oregano. Piersi pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Życie ze smakiem
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 229

wszystko dokładnie wymieszać. 2.  Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwie części i na każdej z piersi wykonać nacięcia w odległości około 1 cm. Następnie obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie każdą pierś zawinąć w folię aluminiową, podlać pozostałą marynatą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 194

wszystko dokładnie wymieszać. 2.  Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwie części i na każdej z piersi wykonać nacięcia w odległości około 1 cm. Następnie obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie każdą pierś zawinąć w folię aluminiową, podlać pozostałą marynatą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 207

wsypałam mąkę, wbiłam jajko oraz dodałam proszek do pieczenia. Następnie dolałam mleko. Całość dokładnie wymieszałam. Na koniec wsypałam odrobinę tymianku. Naleśniki smażyłam na patelni bez tłuszczu ( jeden naleśnik to około 1,5 łyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera  - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek

Health-Fit-Life
ROLADKI DROBIOWE ZE SZCZAWIEM I SEREM ZAWIJANE W BEKONIE 168

dużych oczkach sera * szczaw siekany * plastry bekonu Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż ale nie do końca. Roztłuc za pomocą tłuczka. Doprawić do smaku. Na środku wyłożyć szczaw i posypać serem. Mięso zawinąć z roladkę. Owinąć plastrami bekonu. Piekarnik nagrzać do 180'C. Roladki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut, co jakiś czas obracając

Zrób to smacznie
Pizza z kurczakiem,papryką i mozzarellą 185

żółtej papryki 150 g drobno pokrojonej mozzarelli  Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki,obtoczyć w przyprawie do gyrosa i usmażyć na oleju. Paprykę pokroić na średniej grubości paski. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm,wyciąć 3 równe koła,ułożyć je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i każde ponakłuwać widelcem.  Każde koło posmarować dowolnym sosem

Kolorowa kuchnia Elki