pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:109/253)

Siekane kotleciki z kurczaka i cukinii 336

świetny przepis na kruche i soczyste kotleciki z piersi kurczaka i cukinii. Coś pysznego !!!     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 niewielka młoda cukinia 2 jajka 5 dkg żółtego sera 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego koperku (lub szczypiorku albo pietruszki) 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia

Blog z Apetytem
Zapiekanka Ryżowa Z Warzywami I Kurczakiem 136

minut. 3. Na patelni przesmażamy warzywa, a następnie pierś z kurczaka pokrojoną w mniejsze kawałeczki. 4. Do warzyw z kurczakiem dodajemy koncentrat pomidorowy, śmietankę, sól, pieprz do smaku a następnie dodajemy podgotowany ryż i mieszamy całość. 5. Wykładamy do foremki wysmarowanej oliwą/olejem/masłem. Na wierzch kładziemy brokuł. Pieczemy w 180 stop przez około 20-25 minut. Pod koniec

Gotowanie...to proste !
Tarta z ciasta francuskiego na zielono 183

śmietanę, ser i czosnek. Doprawiamy curry i kurkumą. 2. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem cayenne, solą, kurkumą i curry. Podsmażamy na patelni. 3. Gotowego kurczaka przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy chwilę szpinak. 4. Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto

Podwójnaporcja
Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną. 94

Przygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić. Gdy już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone na kawałki. Wszystko dodać do naczynia. Na górę można położyć potarty ser. Zalać sosem i piec w 180 stopniach do czasu roztopienia się sera

My World by Dagmara Rek
Roladki drobiowe z farszem pieczarkowym 223

sól, pieprz opcjonalnie: mini kukurydze marynowane 1. Piersi kurczaka rozkroić tak, by powstały dwa jak największe płaty mięsa (lub 4 mniejsze - jak kto woli). W razie potrzeby lekko je rozbić.  2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć w rulon. Szczelnie owinąć folią aluminiową. Piec 30-40 minut w 200*C. Po upieczeniu odstawić na kilka minut

Kto ugości moich gości?
Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem 169

łyżki miodu, olej do smażenia, sól, pieprz. Krok 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie podsmażamy na patelni. Krok 2 Rabarbar siekamy w kostkę i przekładamy wraz z kurczakiem do żaroodpornego naczynia. Krok 3 Zalewamy kurczaka miodem wymieszanym ze śmietanką i przykrywamy naczynie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez

Coś bym zjadła
Klopsy drobiowo-wieprzowe 155

zasmażanej. Podany poniżej przepis jest autorstwa mojej mamy ;-) SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka (350 g) 350 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 jajko 1 mała cebula 1/2 czerstwej bułki lub garść tartej bułki (u mnie tarta bułka) sól, pieprz dodatkowo: tarta bułka do obtoczenia klopsów, olej lub margaryna do pieczenia klopsów WYKONANIE Jeżeli macie bułkę, to namoczyć ją wcześniej, żeby

Passions hobbies life
Obiad za 10zł - Makaron penne zapiekany z kurczakiem i pomidorami pod mozzarellą. 226

oliwie, dodajemy pokrojone pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem i łyżką oregano. Pierś z kurczaka kroimy na małe kostki i podsmażamy lub grillujemy na patelni bez tłuszczu. Makaron podgotowujemy w osolonej wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić

BaRepas
Tradycyjna sałatka Cezar 359

oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Dodatki: grillowana pierś z kurczaka (pojedyncza) jajka ugotowane na półtwardo listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bagietkę lub inne pieczywo kroimy – w plasterki lub kostkę. Smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą z oliwek. Nacieramy przekrojonym czosnkiem. Można lekko posolić. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C do lekkiego zarumienienia lub podsmażamy

Poezja smaku
Domowa szynka wieprzowo- drobiowa z szynkowara 147

ususzyć, łopatkę pokroić i zmielić tak jak na mielone ,  piersi z kurczaka pociąć na niezbyt duże kawałki - Ząbek czosnku dobrze rozetrzeć i łącznie ze wszystkimi przyprawami dodać do połączonych razem mięs.Wszystko bardzo dobrze wyrobić( ja wyrabiam przy pomocy miksera na wolnych obrotach lub wspomagam się maszynką do pieczenia chleba na funkcji mieszanie),aż do rozklejenia mięsa-w przeciwnym

Basia w kuchni
Wrapy zapiekane 441

pieczarek przyprawy do piersi z kurczaka * opcjonalnie Wykonanie: Przyprawiamy piersi wedlug uznania- ja lekko posolilam, dodałam pieprzu, papryki. Kurczaka grillujemy lub smażymy na patelni. Kroimy warzywa, ścieramy ser. Na wrapa układamy ser -bez sera dietetycznie :), pokrojonego kurczaka, pomidory, pieczarki I cebulkę. Składamy na kopertę. Zapiekamy na grillu lub tostownicy. Pieczemy około 5 min. Zależne od urządzenia. :) Gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim 150

warzyw. Pie (czyt. paj) piecze się w wysokim naczyniu wyłożonym i przykrytym ciastem. Paje wypełnia się wytrawnymi nadzieniami (mięso, warzywa, ryby, owoce morze, grzyby) lub słodkimi (owoce).  Upiekłam paj, który należy do klasyki gatunku:) Kurczak, pieczarki, groszek zanurzone w gęstym sosie, przykryte zrumienionym ciastem okazały się pyszne. Składniki na ,,środek" placka: 35 dkg piersi kurczaka zagrodowego 3 duże pieczarki(...)łyżki śmietanki 30 % 1 łyżka masła 2 łyżki oleju do smaku: sól, pieprz czarny mielony, kolendra mielona, tymianek żółtko do posmarowania ciasta gotowe ciasto francuskie (275 g) Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w niewielką kostkę, obsmarzyć na łyżce oleju. Mięso smażyć aby było lekko zrumienione, a następnie przełożyć do miski. Na patelnię dodać łyżkę oleju i wrzucić pokrojone w plastry

Codziennik Kuchenny
Drobiowe burgery z mega chrupiącymi ziemniaczkami 130

wyrzeczeń. Proponuje je podać z pieczonymi ziemniaczkami – jest to lepsza alternatywa dla smażonych frytek, a dzięki magicznej sztuczce, są mega chrupiące. Spróbujcie także tych kotletów drobiowych nie tylko w formie burgerów – można je podać zamiast tradycyjnych kotletów mielonych. Pycha! Składniki (na 6 małych burgerów): 500g mielonego mięsa z piersi z kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku(...)sól i pieprz do smaku pół łyżeczki suszonego rozmarynu szczypta granulowanego czosnku   Zaczynamy od przyrządzenia mięsa na burgery, ponieważ przed usmażeniem burgery odstawać swoje w lodówce. Mięso z kurczaka mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekane bardzo drobno zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną szalotkę. Doprawiamy do smaku

Smaczna Strona
Pierogi pieczone (z farszem serowym i wędzonym kurczakiem) 178

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis farsz autorski (mój). Osobiście - wolę pierogi pieczone od tych tradycyjnych. Propozycja farszu jest bardzo smaczna, ale możecie modyfikować składniki według własnego gustu.  Ciasto jest elastyczne, nie pęka i łatwo mu nadać pożądany kształt. Klejenie takich pierogów sprawia wielką radość. Pierożki mają chrupiącą skórkę i  jednocześnie są puszyste oraz pulchne(...)Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki wrzącej wody 1/2-1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania wierzchu Farsz: 100g wędzonej piersi z kurczaka 100g kremowego serka (typu Philadelphia) 20g sera mozzarella 2-3 łyżki posiekanej zieleniny (koperek pietruszka, rukola) czarnuszka (zamiast pieprzu) Przygotować farsz. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę a mozzarellę

Di gotuje
Grillowana pierś z kurczaka (na obiad lub do sałatki) 149

Grillowana pierś z kurczaka (na obiad lub do sałatki). U mnie w domu uwielbia się najróżniejsze kotlety z piersi kurczaka. Poza tradycyjnymi w panierce bardzo często

Słodkie okruszki
Dietetyczne leczo pieczone w piekarniku (296 kcal) 248

filety z piersi kurczaka 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy,przyprawa do kurczaka, papryka ostra, sól, pieprz mały pęczek pietruszki Przygotowanie Cukinię obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy nasiona. Tak przygotowaną cukinię kroimy w kostkę. Papryki kroimy w paski, cebulę w piórka. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą. Kurczaka kroimy w kostkę(...)kurczaka. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy kurczaka. Na niego wykładamy warzywa. Olej, passatę pomidorową, bulion, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy mieszamy ze sobą. Sosem polewamy warzywa w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Leczo zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w temp 180 C. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze około 15 minut. Artykuł Dietetyczne leczo pieczone

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak z warzywami à la ratatouille 227

Piec, gotować i eksperymentować. Na szczęście na stragany zawitały już sezonowe warzywa i można poszaleć. Dziś proponuję szybki obiad lub kolację, która przeniesie nas do pięknej i słonecznej Prowansji. Tradycyjnie danie to przygotowywane jest bez mięsa, jednak mam w domu prawdziwego mężczyznę, dla którego obiad bez mięsa, to nie obiad. W związku z tym postanowiłam dodać pierś z kurczaka. Reszta

Ratunku obiad
KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY 158

najsmaczniejszy kurczak pieczony w całości, jakiego kiedykolwiek zjadłam”. KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY kurczak około 1,5 kg 100 g miękkiego masła 1 ząbek czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki estragonu, rozmarynu lub tymianku 1 cytryna sól, pieprz 3 łyżki oliwy Kurczaka umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miękkiego masła dodać połowę pęczka natki pietruszki, resztę(...)każdą stronę). Zmniejszyć temperaturę do 170-180 st i piec około 40 minut, aż kurczak będzie zrumieniony, a z mięsa po ukłuciu na udzie będzie wypływał przezroczysty płyn. W międzyczasie polewać wytworzonym sosikiem. Zostawić jeszcze na 15 minut do odpoczęcia, w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Artykuł KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety drobiowe siekane 393

Kotlety z piersi dosyć często robię i żeby trochę urozmaicić obiad polecam wam tzw. kotlety siekane. Są smaczne, bardziej soczyste ale też bardziej kaloryczne. Do nich

Ala piecze i gotuje
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 131

słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze przyprawione aromatyczną mieszanką ziół i korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą(...)miała nam za złe, że go wykorzystaliśmy bez podania źródła! Czas: 30 minut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 150

słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze przyprawione aromatyczną mieszanką ziół i korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą(...)miała nam za złe, że go wykorzystaliśmy bez podania źródła! Czas: 30 minut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych

Niedzielny kucharz