Kurczak w sosie porowym

Kurczak w sosie porowym

Kurczak w sosie porowym

Masło klarowane- wytwarzane jest przez gotowanie masła na bardzo małym ogniu i usuwaniu piany, która wytwarza się na wierzchu masła oraz osadu. Stosowane jest do smażenia, pieczenia. Można na nim smażyć w bardzo wysokiej temperaturze ze względu na wyższą  temperaturę dymienia niż zwykłe masło. Masło klarowane jest delikatniejsze w smaku. Jest to czysty tłuszcz, który nie zawiera tak wiele alergenów jak zwykłe masło. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 por 250 g pieczarek 1/4 łyżeczki tymianku 400 ml... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, sos do kurczaka, pierś, piersi, papryka, kurczak, por , pieczarki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, kurczak z pieczarkami, kurczak z papryką , piersi z kurczaka w sosie z pora, mięsa pieczone, kurczak pieczony, gotowany kurczak, pieczarki w sosie

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.