Kurczak a la caprese

Kurczak a la caprese

Kurczak a la caprese

Delikatne mięso z piersi z kurczaka zapiekane ze smakami tradycyjnej włoskiej sałatki na bazie świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów, pachnącej, aromatycznej bazylii i sera prosto z Italii. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 240g mozzarelli 2 pomidory 14 liści świeżej bazylii masło do wysmarowania formy sól pieprz słodka czerwona papryka Wykonanie: 1.  Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. 2. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sałatki, sałatka, mięso, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, sałatka z kurczakiem, kurczak z serem, sałatka z pomidorem, dania z piersi kurczaka, salatka z serem, kurczak pieczony, mięsa pieczone

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.