pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:123/253)

Pikantne kurczaczki z pieczonymi ziemniakami ! 172

piersi z kurczaka -przyprawy (papryka słodka ok. 4 łyżki, chilli 1,5 łyżeczki) -bułka tarta -jajko -mleko Sposób przygotowania: Piersi myjemy i kroimy na mniejsze części grubości ok. 1cm. Paprykę słodką mieszamy z chilli. Szykujemy sobie stanowisko do panierowania. ustawiamy kolejno: papryka, jajko z mlekiem, bułka tarta. Kurczaczki smażymy na oleju kilka minut z obu stron. Pieczone ziemniaczki: Składniki

Magia jedzenia.
Rolada z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami, fetą i czerwoną cebulą podana z makaronem orzo 229

rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-18 minut.  W czasie gdy mięso sie piecze gotujemy makaron

DefinicjaSmaku
Sieję poplon 198

podwójna pierś kurczaka ulubiony chutney (u nas z mango) duża garść orzechów nerkowca mała garść sezamu sos sojowy (kilka kropli) ćwiartka sałaty lodowej mały pęczek listków botwiny mały pęczek listków rukoli Mięso myjemy i okrawamy. Nacieramy obficie chutneyem i wstawiamy do piekarnika w 200*C na około godzinę. W zależności od wielkości kawałków kurczaka może się piec krócej. Podczas pieczenia

les mirabelles
Pasztet dukana 190

Piersi z kurczaka i wątróbkę gotujemy wraz z cebulą ok. 1 godziny   a następnie mielimy dwukrotnie razem z cebulą.   Do zmielonego mięsa dodajemy   2 jajka i otręby pszenne, a następnie przyprawiamy do smaku. Ja dodałam także dwie łyżki rosołu   w którym gotowałam mięso, żeby pasztet nie był za suchy. Wąską blachę wykładamy papierem do pieczenia

Na słodko lub wytrawnie
Pizza 2xM 216

piersi kurczaka Pół kg pieczarek 25dag sera żółtego Pół czerwonej papryki Przyprawa curry 1cebula Wykonanie: Zrobić ciasto oraz sos. (przepis do nich znajdziecie w poprzednich wpisach ☺) Ciasto posmarować sosem. Kurczaka pokroić w małą kostkę i usmażyć w curry Pieczarki podsmażyć z cebulą Paprykę drobno posiekać Na sos nałożyć kurczaka, pieczarki, kukurydzę, paprykę oraz starty żółty ser Piec w 180 stopniach

Bonapetit2xM
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 171

pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim     Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa 1 jajko – do posmarowania 1 łyżka masła(...)smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
TAJSKIE SATAYE Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM I TEST FRYTKOWNICY BEZTŁUSZCZOWEJ SAF21 PRIME3 194

taki mini piekarnik. Oprócz ukochanych przez większość chrupiących frytek można przygotować w niej mięsa, ryby, szaszłyki, pieczone warzywa, omlety, a nawet słodkości takie jak muffiny czy małe ciasta! Ograniczyć nas może tylko wyobraźnia! Frytkownica beztłuszczowa PRIME3 dostępna TUTAJ SKŁADNIKI: MARYNATA: * filet z kurczaka – 500 g * czosnek – 2 ząbki * świeży imbir – 2 cm * sok z cytryny – 2 łyżki * sos sojowy(...)szczypta * chili – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO: Piersi czyścimy, kroimy w podłużne , grube paski. Czosnek miażdżymy ze startym imbirem, sokiem z cytryny, sosem sojowym , kolendrą, kuminem, kurkumą , chili i olejem. Wkładamy mięso, zawijamy w folię, odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut. Patyczki do szaszłyków nacieramy oliwą, nadziewamy mięso i pieczemy we frytkownicy beztłuszczowej – czas zależy od wielkości porcji

Ostra na Słodko
,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 263

łyżka bułki tartej Wykonanie: Myjemy i osuszamy kurczaka następnie zabieramy się za rozcinanie na plecach lub brzuchu i wypruwanie z kości nie uszkadzając skóry, począwszy od odcięcia skrzydeł, szyjki i kupra. Zaczynamy od rozcinania piersi i po kościach wycinamy na około wszystkie mięso pozostawiając sam szkielet. Powstanie prostokąt. Grubsze piersi przycinamy i uzupełniamy nimi puste miejsca na skórze(...)miseczce rozgniatamy ząbki czosnku i łączymy z musztardą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Kurę dobrze nacieramy przygotowaną marynatą i pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Co kilkanaście minut podlewamy mięso powstałym sosem. Zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200 stopni

Podróż w kulinaria
Chiński, pomarańczowy kurczak 206

piersi kurczaka (o łącznej wadze 500 g); 2 ząbki czosnku; 1/2 pęczka szczypiorku do oprószenia po wierzchu; 1 łyżka startej skórki z pomarańczy do oprószenia po wierzchu;  Sól; Biały cukier; Olej do smażenia. Ciasto od obtoczenia kurczaka: 2 jaja; 1/2 szklanki mąki pszennej; 1/4 szklanki mąki kukurydzianej;  1/2 szklanki bardzo zimnej wody; 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Gospodyni Miejska
Muffiny jajeczne 194

wędzonej piersi kurczaka garść startego żółtego sera typu gouda Dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, szczypiorek do posypania Jajka roztrzepać widelcem w miseczce razem z solą i pieprzem. Posiekać pomidory, kurczaka i cebulę i dodać do miski z jajkami. Wymieszać i dodać posiekany szczypiorek i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę wykładać do wysmarowanej masłem formy na muffiny. Piec

Bullio
tartaletki "trzy sery" 194

łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, wymieszać z czosnkiem i przyprawami i usmażyć na oleju. Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków i wylepić nim foremki do tartaletek. Każdy ser podzielić na 6 kawałków. Pomidorki przekroić na połówki. Na dno tartaletek ułożyć po plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak pod pierzynką curry 171

przygotowania : Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wykładamy na kurczaka. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C. Pieczemy około

Pobite gary Barbary
Szaszłyki z grilla + film 203

soli. Pierś z kurczaka mieszamy z marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Z umytych pieczarek odkrawamy nóżki, ogórki kiszone kroimy w dość grube plastry. Wszystkie składniki oprócz kurczaka skrapiamy pozostałą oliwą z oliwek. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian kurczaka, pomidorki koktajlowe, kapelusze pieczarek oraz ogórka kiszonego, szaszłyki posypujemy ziołową przyprawą do grilla a następnie pieczemy

Smakowite Dania
Szaszłyki z piersi kurczaka 178

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w paski. Obsypujemy dużą ilością papryki czerwonej i przyprawy do kurczaka, a następnie nakłuwamy mięso na długą wykałaczkę do szaszłyków. Teraz przygotowujemy sos. Mąkę i przyprawę tzatziki dodajemy do kefiru i dokładnie mieszamy. Szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu (ja wyłożyłam blachę folią aluminiową i na to kładłam) i polewamy powstałym sosem. Pieczemy

charlotte gotuje
Miodowo musztardowe , podudzia 199

chłopcy uwielbiają kurczaki, pod każda postacią , wręcz do obrzydzenia ..kurczak , pałki, skrzydełka , piersi z kurczaka , czyli także kurczak " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W tej drobiowej krainie dziecięcych smaków, po prostu rządzą kurczaki , dlatego trzeba wiele wysiłku ,żeby z tego samego, zrobić zupełnie co innego , dnia każdego(...)codziennie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Hm.. dzieci i ich gusta ..;) Składniki : 6 podudzi z kurczaka sól do smaku glazura : 2 czubate łyżki słodkiej musztardy ( np. Roleski słodko-ostra) 1 płaska ,łyżka ostrej musztardy chrzanowej 4 łyżki miodu z mniszka-porządne ( lub pszczelego ) 1 łyżeczka mąki

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania