pierogi z serem - 1990 przepisów (strona:93/133)

Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 171

każdej postaci – na surowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo wszechstronne warzywo – przygotowany według dzisiejszego przepisu kremowy szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadów z jasnym(...)szpinaku przesmażoną wcześniej cebulę z czosnkiem, pozostały surowy ząbek czosnku i śmietankowy serek. Wsypujemy mieloną gałkę muszkatołową i wszystko dokładnie mieszamy. Gotujemy razem 3-4 minuty. Wsypujemy starty ser Pecorino, mieszamy całość i gotujemy jeszcze przez minutę-dwie do zgęstnienia. Próbujemy, solimy do smaku.   Podajemy gorący, skropiony sokiem z cytryny i posypany jeszcze odrobiną startego Pecorino. Pasuje do wszystkich

Karo in the Kitchen
Pizza jak z Pizza Hut 177

Pizza jak z Pizza Hut najlepsze ciasto na pizzę na grubym spodzie Pizza jak z Pizza Hut to najlepszy, naszym zdaniem, przepis na ciasto na pizzę

Cztery Fajery
Tarta z botwinką. 178

Botwinkowe szaleństwo ogarnęło mnie nie na żarty. Po  botwince w śmietanie i  pierogach z botwinką przyszedł czas na tartę z botwinką, która jest pyszna!!! Kruche ciasto wypełnione soczystym, lekko pikantnym, aromatycznym, różowo-zielonym wnętrzem. Pycha!!! Składniki na tartę z botwinką CIASTO: 200 g mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny 2 żółtka FARSZ(...)same liście i łodyżki) 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 ml mleka 1 łyżeczka mąki 2 jajka sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki sera żółtego, startego na tarce o grubych oczkach       Na stolnicy mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy

Rozpustne gotowanie
Piecuchy (Calzone) 315

jednej z restauracji w naszym mieście widnieją pod nazwą piecuchy, równie dobrze można je nazwać calzone. Cienkie ciasto drożdżowe wypełnione po brzegi nadzieniem. Tradycyjne calzone mają kształt pieroga, piecuchy zaś mają łączenie u góry, dzięki czemu przy pieczeniu można mieć pewność, że się nie rozkleją, nawet pod wpływem sosu. Wszyscy w domu bardzo je lubimy, dlatego postanowiłam wykonać takie(...)dokładnie wiem, co w takim daniu jest, jak dopasować je do smaku mojego i moich domowników. Tym razem nadzienie jest z mięsa mielonego w sosie pomidorowym z dużą ilością sera, ale równie dobrze będą smakowały nadziane szpinakiem i fetą, bądź w inny sposób dopasowane do Waszych smaków. Polecam do wypróbowania, bo są pyszne! Składniki: Ciasto: – 0,5 kg mąki

dom-agi.pl
Hiszpańskie krokiety z szynką serrano / croquetas de jamón 106

Dziś mamy dla Was przepis na rewelacyjne tapas - hiszpańskie krokiety z szynką serrano czyli croquetas de jamón. Po raz pierwszy krokiety z szynką serrano jedliśmy w

Cztery Fajery
Maślane bułeczki z nadzieniem serowo-budyniowym 163

sera w kostce 3-5 łyżek cukru pudru 1 budyń śmietankowy 2 jajka Krok po Kroku 1 W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy przez kilka minut (u mnie tradycyjnie robotę wykonał robot planetarny). Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia (ja wkładam do piekarnika nagrzanego do 40 stopni na około 30 min) 2 Ser rozdrabniamy widelcem(...)ilość jest uzależniona od tego jakiej blaszki użyjecie) z których tworzymy kulki, każdą wałkujemy na grubość około 3mm. Na środek formy układamy masę serową i sklejamy tak samo jak pieroga. Układamy je grzebieniem do góry i łączymy dwa rogi z czego powstaje nam coś na kształt wałeczka który układamy częścią zlepioną do dołu. W ten sam sposób postępujemy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Calzone z ciasta francuskiego z łososiem 117

Prawie calzone tylko w cieście francuskim zamiast drożdżowym. Listkujące się ciasto francuskie nadaje lekkości temu pierogowi, a cytrynowy łosoś idealnie współgra z ciągnącą się mozzarellą. Bez drożdży i czekania na wyrośnięcie ciasta, dla zapracowanych i zabieganych 2 porcje sycącego obiadu lub 4 podwieczorku. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 150 g łososia surowego • 2 łyżki(...)prostokątnego ciasta francuskiego rozłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. • Łososia pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem cytrynowym. • Rybę położyć na serze. • Przykryć drugą połową ciasta i posklejać dookoła brzegi. • Piec 30 minut w temperaturze 180 st.C

To co kocham
RAVIOLI Z LIŚCIEM SZPINAKU I BOBEM 131

Ravioli to pierożki z kuchni włoskiej. Najczęściej nadziewa się je ricottą, mięsem lub warzywami. Najlepiej smakują podane z oliwą z oliwek. Składniki: CIASTO PIEROGOWE: 300 g

Kuchnia w oparach
Leniwe pierogi z karmelizowanymi śliwkami 256

Juz dluzszy czas "chodzily" za mna leniwe pierogi.Rzadko je robie,bo za bardzo nie wiadomo,czy to deser czy pozycja obiadowa.Gdy jednak ujrzalam w telewizji kucharza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 2030

pierniczki świąteczne INNE WYPIEKI: Ciasto kokosowe z chałwą Ciasto miodownik Piernikowy keks na konfiturze Ciasto kokosowe z alkoholem Szybki jabłecznik  Piernikowy murzynek z lukrem Ciasto z makiem i serem Ciasto Pani Walewska Ciasto Twarogowe poduszki Ciasto delicja Makowiec pod kokosową chmurką Makowiec na kruchym cieście Ciasto Pijak Ciasto salceson Kakaowy jabłecznik Szarlotka Ciasto z makiem na maślance INNE PRZYDATNE(...)Warstwowa sałatka z tuńczykiem Korzenne tiramisu Domowa zacierka Prażone orzechy włoskie Bombki z mleka w proszku Trufle z masy kajmakowej i herbatników Bezy z czekoladą Szybki kompot z jabłkami Pierogi ruskie

W Moim Magicznym Domu
Pizza i mini-calzone z kabanosami 191

ciasto uderzamy pięścią i dzielimy na 3 części. Pizza: Przygotowujemy ulubione dodatki do pizzy. Na papierze do pieczenia kładziemy jedną część i formujemy okrągły placek. Rozsmarowujemy sos pomidorowy, dodajemy ser i przykrywamy pozostałymi dodatkami. Do piekarnika wstawiamy pustą blachę na najniższy poziom piekarnika, nagrzewamy do max temperatury ( u mnie 250   ° C  ). Blachę wyciągamy i szybko kładziemy pizze wraz(...)papierze do pieczenia na placek grubości ok 5-7 cm. Szklanką o średnicy ok 9 cm wycinać kółka. Na każde nakładać dużą łyżkę farszu. Złożyć na pół jak pierogi, brzegi DOKŁADNIE zlepić. Posmarować rozbełtanym jajkiem ( lub zwilżyć wodą ) i posypać mieszanką sezamu, maku i soli himalajskiej. Do piekarnika wstawiamy pustą blachę na najniższy poziom piekarnika, nagrzewamy

Atlas Smaków
Naleśniki na serwatce z twarogiem malinowym 171

Jestem Ada i jestem łasuchem. I to strasznym! Mniej więcej raz na dwa tygodnie chodzą za mną dania mączne - zazwyczaj są to naleśniki (w okresie jagodowym również pierogi - ale naleśniki są częściej). Czasem mam na nie taką ochotę, że gdy nie jestem w stanie ich sobie zrobić (np jestem na mieście) kieruję się do knajpy która mi zaserwuje wyśmienite(...)powodu - często słyszę, że robię pyszne naleśniki (poza dwoma wpadkami, przy nowej patelni i nowej zabawce - indukcji :) ) Dlatego dziś zaproszę Was na wersję kukurydzianą z moim ulubionym, domowym serem z dodatkiem malin. Naleśniki są aksamitne, a podsmażenie ich na maśle z dodatkiem oleju sprawiają, że stają się chrupiące z zewnątrz. Po prostu pycha! Spróbujcie. Składniki (duża porcja): 200 g mąki

Słodkie Przyjemności
35 najlepszych przepisów na czerwiec! 308

SZPARAGAMI I JAJKIEM W KOSZULCE 16. CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 17.  PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! 18. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 19. JAGODZIANKI Z SEREM I JAGODAMI! 20. WAKACYJNA SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! 21. FRANCUSKIE TOSTY! 22. CIASTO Z TRUSKAWKAMI 23. MAŁOSOLNE 24. WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 25. DOMOWY BURGER WOŁOWO- WIEPRZOWY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI(...)PRZEPIS NA TARTĘ RUSTYKALNĄ BEZ LAKTOZY 30. GRECKA TARTA DIONIZOSA! 31. SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 32. DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! 33. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! 34. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z TRUSKAWKAMI 35. PRZEPIS NA MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM

SMYKWKUCHNI
Drożdżowe pierożki-serduszka 170

Pyszne pierożki z farszem na ostro.Takie pierożki w kształcie serduszek może zrobić na kolację np. Walentynkową . Składniki: Ciasto:  szklanki mąki pszennej 3,4 szklanki ciepłej

Bajeczna Kuchnia
Ziołowy sos do sałatek 160

Byłam wtedy na studiach i zaczynałam przygodę z kuchnią. Były zupki chińskie, gorące kubki, puree z ziemniaków w proszku. Były również wizyty w barach mlecznych, z których najbardziej pamiętam pierogi leniwe. Kupowałam sosy w proszku, gotowałam makaron i obiad na dwa dni był gotowy. Szaleństwem było kupienie kalafiora i zrobienie z niego kotletów :) Dzisiaj młodzież studiująca ma zupełnie inną(...)moim menu nie ma prawie w ogóle.  Sos do sałatek szczerze polecam. Najbardziej lubię jego dodatek do sezonowych warzyw: sałaty, ogórka, pomidora, rzodkiewki. Można dodać trochę startego sera, pokrojonej w paski szynki. Na zdjęciu akurat w towarzystwie kotleta mielonego i warzyw.  Do samego sosu można użyć octu balsamicznego (jego kolor będzie wtedy ciemniejszy) albo soku z cytryny zamiast

bistro mama
Quesadilla z kurczakiem, czyli pszenna tortilla jako domowa przekąska idealna na ciepło i na zimno 301

żeby zbyt nudno nie było kolację postanowiliśmy zjeść na ciepło. Tym bardziej, że o 20.00 się "Masterchefa" naoglądaliśmy i głód nas dopadł ogromny. Napatrzyliśmy się na te placki ziemniaczane, pierogi i kluski śląskie i naszło nas na coś bardziej konkretnego niż kanapki. Zaczęliśmy wymyślać i kalkulować co możemy przyrządzić z tego co mamy w lodówce, tak, żeby zbytnio się(...)tortille z kurczakiem ;).  Składniki (na 2 quesadille): 4 pszenne tortille  1/2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 1 mała papryka czerwona 1 papryka żółta 10-15 dag sera żółtego Edam 1 pieczarka Przygotowanie: Składniki na farsz kroimy w drobną kostkę (mięso jak najdrobniej). Dobrze topiący się ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso smażymy na oleju - przyprawiamy

Kuchnia po mojemu