RAVIOLI Z LIŚCIEM SZPINAKU I BOBEM
RAVIOLI Z LIŚCIEM SZPINAKU I BOBEM
Ravioli to pierożki z kuchni włoskiej. Najczęściej nadziewa się je ricottą, mięsem lub warzywami. Najlepiej smakują podane z oliwą z oliwek. Składniki: CIASTO PIEROGOWE: 300 g mąki 3 jajka ciepła woda oliwa Gallo Classico FARSZ: 1 garść liści szpinaku 1 1/2 filiżanki ugotowanego i zblednowanego bobu 1 filiżanka zblanszowanego szpinaku 1 filiżanka sera ricotta 2 łyżki posiekanej mięty 1/2 ząbku czosnku sól pieprz Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać mikserem z jajkami. Po połączeniu się składników dodać odrobin... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, szpinak, pierogi, mięso, ravioli, pierogi z mięsem, ciasto na pierogi, pierogi ze szpinakiem
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję