Calzone z ciasta francuskiego z łososiem
Calzone z ciasta francuskiego z łososiem
Prawie calzone tylko w cieście francuskim zamiast drożdżowym. Listkujące się ciasto francuskie nadaje lekkości temu pierogowi, a cytrynowy łosoś idealnie współgra z ciągnącą się mozzarellą. Bez drożdży i czekania na wyrośnięcie ciasta, dla zapracowanych i zabieganych 2 porcje sycącego obiadu lub 4 podwieczorku. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 150 g łososia surowego • 2 łyżki soku z ctrtyny • sól, pieprz cytrynowy do smaku • 2 kulki mozzarelli po 100... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, francuskie, ciasto francuskie, łosoś, pierogi przepis, pierogi, ciasto francuskie, ryby, drożdżowe, ryba, obiad, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto cytrynowe, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ryba w ciescie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz