Calzone z ciasta francuskiego z łososiem

Calzone z ciasta francuskiego z łososiem

Calzone z ciasta francuskiego z łososiem

Prawie calzone tylko w cieście francuskim zamiast drożdżowym. Listkujące się ciasto francuskie nadaje lekkości temu pierogowi, a cytrynowy łosoś idealnie współgra z ciągnącą się mozzarellą. Bez drożdży i czekania na wyrośnięcie ciasta, dla zapracowanych i zabieganych 2 porcje sycącego obiadu lub 4 podwieczorku. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 150 g łososia surowego • 2 łyżki soku z ctrtyny • sól, pieprz cytrynowy do smaku • 2 kulki mozzarelli po 100... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, ciasto francuskie, łosoś, pierogi przepis, pierogi, ciasto francuskie, ryby, drożdżowe, ryba, obiad, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto cytrynowe, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ryba w ciescie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.