cebulę, chwilkę smażymy, po czym dodajemy troszkę wody (tak ok 1/4 szklanki). Dodajemy szczyptę soli. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż cebulka będzie całkiem miękka. 3. Podajemy z pieczywem. Smacznego
Kuchnia domowa Anijest to danie wigilijne. Robię taką kapustę jako dodatek do schabowego lub podaję taką kapustę z pieczywem i olejem lnianym. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1/2 główki małej kapusty białej 2 cebulki 2 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 2 szklanki drobnej suchej fasoli 100 g boczku sól majeranek kminek w ziarenkach liść laurowy ziele angielskie Sposób wykonania: 1. Zaczynamy
Kuchnia domowa Anichilli lub papryczkę i cukier i wszystko mieszamy. Nie dosypujemy soli, bo składniki są wystarczająco słone! Odstawiamy na jakiś czas do lodówki, żeby składniki się "przegryzły". Podajemy ze świeżym pieczywem
Zakręcony Widelecszybkowar aż sam spuści powietrze i otworzyć po godzinie - karkówka jeszcze się w tym czasie dosmaczy i skruszeje karkówka z szybkowara jest krucha, aromatyczna, cebula doskonale smakuje do posmarowania pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięstron na złoty kolor (po ok. 4 minut z każdej ze stron). Usmażonego karpia przekładamy na papierowe ręczniki w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podajemy ze świeżym pieczywem. Moje posty
Słodka Stronaumieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczki, ozdabiamy i wkładamy na jakiś czas do lodówki, aby smaki się przegryzły, lub zajadamy od razu z pieczywem ;) Smacznego
My Culinary Artogień, odparować alkohol (1-2 minuty), dodać śmietanę, estragon i przegrzebki, przyprawić solą i pieprzem, duś chwilę żeby smaki się połączyły. Podawać w muszlach lub na talerzyku z pieczywem i schłodzonym winem użytym do gotowania. Želim vam dobar
SzczyptaSmaQpowstał nasz mały-wielki przysmak. Pasztet cukiniowo-mięsny wzbogacony ziarnami, ziołami i naszym szaleństwem. Idealny na gorąco i na zimno. Wspaniały "solo" i na pieczywie. SKŁADNIKI: - duża cukinia lub 2 mniejsze (jeśli młode, nie obieramy i nie oczyszczamy z nasion) - mięso indycze udziec 1 kg (ugotowane) - pół bułki bezglutenowej - cebula 4 - czosnek 1-2 główki (Nasz polski) - jajka kurze
Wypisz Wymalujwrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i dolać tyle wody, by całość miała konsystencję gęstej zupy. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem,posypać natką , podawać z białym pieczywem. Daję więcej kminku i czosnku niż w przepisie. Pod koniec gotowania można dodać drobny makaron w kształcie ryżu
Stare Garyprzygotowanie: Sardynki przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać drobno pokrojoną cebulę , posiekaną natkę, majonez, oliwę, wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem i ewentualnie płatkami chili. Dobre z białym pieczywem i na grzankach. Smacznego
Stare Garyzawartość garnka. Przykryć i trzymać jeszcze chwilę na ogniu, aż wszystkie muszle się otworzą. Jeżeli zdarzy się że jakieś muszle pozostaną zamknięte - należy je wyrzucić. Podawać z białym pieczywem. Pyszne! Smacznego
Stare Garywieczorem i wspomnieniami powiało. Co ciekawe, w zestawie jedynie ser na plus duży, bo cheddar'a użyłam, a dawniej był po prostu ser żółty. Co do reszty - no cóż, pieczywo niestety gorsze ,kiełbachy też można się zastanowić czy lepsze. Tak czy siak, zróbcie sobie, proste , fajne zimowe grzanki! składniki ( ilość zależy od ilości gości i głodu) dowolna biała bułka pokrojona
Stare Garysię zbyt delikatny. Dodać szpinak, wymieszać i gotować tylko do momentu aż szpinak zmięknie. posypać świeżą kolendrą i podawać. Najlepszym dodatkiem byłyby indyjskie chlebki naan lub roti ale białe pieczywo też się sprawdza. Smacznego
Stare Garyoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 2 ząbki czosnku, startego na tarce 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki Świeżo zmielony czarny pieprz do podania Chleb tostowy lub grzanki z ulubionego pieczywa ewentualnie majonez przygotowanie Umieścić cebulę w średniej misce i zalać zimną wodą. Odstawić na 15 minut. Wypłukać kilka razy , a następnie dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Połączyć cebulę
Stare Garyminut, aż wierzch będzie przypieczony na złoty kolor a grzyby będą miękkie. Wyłożyć na talerz i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z zieloną sałatą lub pieczywem. Smacznego! Uwagi. Następnym razem pomidory i oliwki posiekam zdecydowanie grubiej, inaczej zaczynają z serkiem tworzyć zbyt jednolitą masę
Stare Gary