zaliczana do mąk bezglutenowych. Odznacza się niską zawartością tłuszczu, a dużą białka, lekko słodkim smakiem i delikatnością, którą nadaje swoim wypiekom :) Można ją zastosować do: wypieku babeczek, ciast, naleśników, pieczywa, placuszków, omletów, jako substancję zagęszczającą, dodatek do jogurtów, jako posypka różnych dań czy w formie panierki. Mąka kokosowa dzięki dużej zawartości błonnika wchłania większą ilość płynów niż inne rodzaje mąk
Zdrowie na języku :Pwsypać do malaksera, dodać wszystkie pozostałe składniki i miksować/blendować do momentu uzyskania gładkiej, bez grudkowej konsystencji :) W razie potrzeby dodać więcej oleju bądź wody. Zajadać z pieczywem, warzywami bądź po prostu łyżeczką z pojemniczka
Zdrowie na języku :PCzarnuszka kiedyś i dziś wykorzystywana jest głównie do wypieków pieczywa, świetnie współgra z warzywami, a także można stosować ją do potraw mięsnych jako odpowiednik pieprzu - używany zazwyczaj przez osoby z problemami żołądkowymi. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona działaniem leczniczym tej rośliny, między innymi pomaga w leczeniu trądziku i zapalenia skóry, korzystnie wpływa na układ odpornościowy, wskazana dla alergików i asmatyków
Zdrowie na języku :Pukład immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu. Kostki wołowe Posiadają zdrowszy skład od standardowych kostek rosołowych, które można kupić
Zdrowie na języku :Porkiszu pisałam TUTAJ . Jedna bułeczka bez pestek dostarcza ok. 215 kcal , z pestkami ok. 235 kcal . Wystarczą tylko 4 składniki by móc cieszyć się domowym, pachnącym i świeżym pieczywem :) Składniki (4 bułeczki): 250 g mąki orkiszowej 20 g drożdży 100 ml wody + 50 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli morskiej Dodatkowo: 2 łyżki mleka 15 g pestek dyni
Zdrowie na języku :PPyszna, chrupiąca sałatka z oliwkami i fetą - świetna solo, z ciemnym pieczywem , a także jako dodatek do mięs. SKŁADNIKI garść szpinaku 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki dymka - ze szczypiorkiem 120g sera feta kilkanaście czarnych oliwek świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i osuszamy. Papryki kroimy w cienkie, krótkie paseczki. Dymkę siekamy. Fetę
Moje Kuchenne Rewelacjenaturalny i majonez mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Zalewamy nim składniki sałatki. Sałatka jest idealna do mięs lub pieczywa, ale przede wszystkim do zjedzenia w towarzystwie Męża :* Smacznego
Lawendowe Niebougotować w osolonej wodzie. Przestudzić :) Ogórki obrać i pokroić, szynkę również pokroić ;) Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić do smaku. Do tej sałatki nie trzeba nic więcej poza dobrym pieczywem;) Smacznego
Lawendowe Niebomieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy fasolkę i kiełbaskę. Doprawiamy do smaku: majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy :) Pyszna ze świeżym pieczywem ;) Mniam
Lawendowe Nieboogniu. Kiedy wszystkie warzywa są miękkie, dodajemy pokrojoną kiełbaskę i razem dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Najlepsze ze świeżym pieczywem
Lawendowe Niebowodą i wystudzić. Szynkę, ogórka, pomidora, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wsypać do miski, dodać majonez i doprawić. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Podawać samą lub z pieczywem. Ja zrobiłam do niej domowe bułeczki czosnkowe
Lawendowe Niebowina podsmażone warzywa, bakłażana, pomidory, oliwki, cukier oraz przyprawy. Dolewamy wody, tak aby płyn zakrywał warzywa. Przykrywamy i gotujemy przez około 15-20 minut. Podajemy z dodatkiem pieczywa, posypane pokruszoną fetą
Mania Gotowaniakrabowe kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Podajemy ze świeżym pieczywem. Moje posty
Słodka StronaMuffinki wytrawne robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Banalnie proste w wykonaniu, mogą zastąpić codzienne śniadaniowe pieczywo, można je zabrać do pracy, dać dziecku do szkoły, albo do koszyka na piknik :) Czytaj więcej
bistro mamaciekawe, znajdziemy tam też przepisy fit na niezbyt odległą czasowo Wielkanoc (wiadomo, że szybko zleci). "Kuchnia Fit" podzielona jest na 6 rozdziałów wypełnionych przepisami: śniadania, obiady, kolacje, desery, pieczywo i być fit po świętach. Samych przepisów jest trochę powyżej 80, czyli całkiem sporo. Wydanie jest ładne, książka prezentuje się dobrze na półce i ładnie leży w dłoni. Wszystkie przepisy
Pasja Smaku