pieczywo - 17769 przepisów (strona:701/1185)

Turecka zupa z czerwonej soczewicy 233

ogniu przez 20-25 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, miętę, około pół łyżeczki kuminu i tymianku, szczyptę papryki  oraz sól i pieprz - do smaku. Miksujemy na gładko. Podajemy z pieczywem lub ulubionymi dodatkami. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Hummus z awokado i kolendrą 205

gładką masę. Hummus odstawić do całkowitego wystygnięcia.  Przełożyć na talerz lub do miseczki, polać olejem, posypać pieprzem cayenne i kolendrą. Podawać z  cząstkami limonki,  ulubionym pieczywem, surowymi lub pieczonymi warzywami. Pozostałą część przełożyć do słoiczka, przechowywać w lodówce

SzczyptaSmaQ
Filety z Flądry w mleczku kokosowym 126

porach dodać mleczko kokosowe i dusić, aż będą miękki ok 2-3 min. Nie trzeba ich przewracać!! bo się rozpadną:-)  Posypać posiekaną natką i zajadać z ryżem lub pieczywem. Smacznego

Gaździnka warzy
Śledzik z grzybami 173

posiekanym szczypiorkiem. Przyprawić pieprzem i jałowcem ( można dodać mały ząbek czosnku ) zostawić w lodówce aż się przegryzie:-) najlepiej na całą noc. Podałam na okrągłej grzance, ale ze świeżym pieczywem również wspaniałe........ Smacznego

Gaździnka warzy
Mięsna pasta do pieczywa 344

miski. Dodać majonez drobno pokrojone ugotowane jajk a . Wszysko razem wymieszać. Paprykę drobno pok r oić, dodać do pasty. Przyprawić , dodać chrzan i............................ Smacznego       Świ erze pieczywo , herbatka z cytrynką ...tak to można zaczynać  dzień

Gaździnka warzy
Morszczuk z ogórkiem 115

wyparował. Dolać do niego bulion i chwilę redukować. Na koniec dodać śmietanę, zagotować. Wsypać posiekany koperek, włożyć do sosu rybę, ogórka. Delikatnie wszystko wymieszać ( doprawić jeśli potrzeba ). Podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.............. Smacznego

Gaździnka warzy
Walentynkowa zupa gulaszowa 152

dodać paprykę, ugotowaną fasolkę i wsypać drugą połowę opakowania " pomysłu na zupę gulaszową - Winiary " tą ostrą. Gotować jeszcze z 5 - 8 min. Jak się lubi smacznym dodatkiem będzie świerze pieczywo...................... Smacznego

Gaździnka warzy
Pstrąg w sosie winnym z zieloną natką 112

zmiksować na gł adko. Przeło żyć znów wszystko na pate l nię , dodać drobno posiekaną pietruszkę, del ikatnie wymieszać. Podawać z ryżem lub świe żym pieczywem.... Smacznego

Gaździnka warzy
Tatar na śniadanko 99

Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę. Żółtka, musztardę, olej i przyprawy dokładnie wymieszać z mięsem i gotowe.... Takiego tatara robi mój Tomek. Ze świeżym pieczywem smakuje obłędnie

Gaździnka warzy
Chałka maślana 204

Lubicie maślane chałki? U mnie w domu uwielbia je każdy. Ciepła chałka z zimnym mlekiem to jest to! Zdjęcie tych chałek jest z okresu letniego, kiedy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wykwintna pasta serowa 175

śmietanę. Obrane ze skorupek jajka, obraną cebulę kroimy w bardzo małą kosteczkę dodajemy do sera. Po połączeniu wszystkich składników dorzucamy przyprawy, łączymy wszystko drewnianą łyżką. Podajemy z każdym rodzajem pieczywa posypując prażonymi kiełkami. Smacznego

kgwjanczewo
Dietetyczny pasztet z pieczarek 326

sobą. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Zapiekamy nie całą godzinę najlepiej w naczyniu żaroodpornym na termoobiegu w temperaturze 150 stopni. Po ostudzeniu podajemy z pieczywem. Smacznego

kgwjanczewo
Drożdżowe z formy 300

Drożdżowe z formy Drożdżowe z keksówki to ciasto idealne do smarowania masłem i domową konfiturą. Nie jest zbyt słodkie, nie posiada kruszonki. Można nim zastąpić jedzone rankiem pieczywo, tym bardziej, że dzięki formie swym wyglądem przypomina bochenek chleba! Świetnie skomponuje się ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Kilka dni temu otrzymałam piękną, pastelową keksówkę, która swój chrzest bojowy przeszła właśnie

Moje Qulinaria
Zupa kremowa z selera 147

Doprawić do smaku . Zupę wlać do żaroodpornych miseczek lub wazy , posypać serem i  wstawić do piekarnika  pod rozgrzany grill, aż  ser się rozpuści. Podawać z  pieczywem  ,grzankami lub paluszkami grissini. Zupę można podawać od razu po ugotowaniu , bez zapiekania  z odrobiną  śmietany 30%  i grzankami. Polecam również zupę z selera naciowego

Zakamarki mojej kuchni
Pasta z fasoli i pieczonego czosnku 211

Pierwszy przepis który postanowiłam przetestować ze świetnej książki Marty Dymek „Jadłonomia”. Pasta bardzo nam smakowała, szczególnie ze świeżym pieczywem. Jestem pewna, że będę ją robić dosyć często więc polecam :) główka czosnku puszka białej fasoli 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1/3 szklanki oliwy z oliwek łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny sól i pieprz do smaku

Mienta blog