pieczywo - 17769 przepisów (strona:570/1185)

Leczo z fasolką szparagową 211

środowy poranek prezentuję przepis na pyszny gulasz warzywny. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Leczo można podawać z pieczywem, makaronem lub ryżem.  SKŁADNIKI: 200g fasolki szparagowej, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, 1 cebula, 200g kiełbasy podwawelskiej, 100ml wody, oliwa, sól, pieprz, świeże listki oregano. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę szparagową obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasztet z bobu 223

Lekki warzywny pasztet z bobu. Bardzo dobry jako osobna przekąska lub dodatek do pieczywa. Polecam :) Przepis pochodzi z bloga Gotuję, bo lubię—>KLIK. U mnie z maleńkimi zmianami. 1 kg bobu średnia cukinia 2 marchewki pietruszka por (biała część) 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki cayenne sól i pieprz 2 kopiaste

Mienta blog
Chleb z bobem i ryżem pełnoziarnistym 164

razem dodatki są raczej niestandardowe, ale moim zdaniem bardzo trafione. Ryż pełnoziarnisty jest może i nietypowym, ale za to idealnie komponującym się składnikiem ciasta na chleb. Dzięki niemu bowiem pieczywo jest wilgotne, mięsiste i pozostaje świeże przez długi czas. Ten szybki […] Artykuł Chleb z bobem i ryżem pełnoziarnistym pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Fasolka szparagowa w pomidorach – pikantna i śródziemnomorska 200

minut, co jakiś czas mieszając zawartość rondla. Odcedzoną fasolkę przekrawamy na pół, wrzucamy do rondla z sosem. Mieszamy, ewentualnie jeszcze lekko dosalamy i podajemy od razu – ze świeżym pieczywem, sadzonym lub poszetowym jajkiem, kopytkami – do wyboru. Z tej ilości składników dostaniecie 3-4 porcje obiadowe lub 6-7 porcji jako dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 800g zielonej fasolki szparagowej 450g czerwonej

Karo in the Kitchen
Drobiowe pulpeciki z ziołami i miodem 314

jajko Świeża pietruszka, szczypiorek i rozmaryn Jedna duża cebula Papryka w proszku Sól Pieprz   Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy: do mięsa dodajemy rozdrobnioną suchą bułkę, kawałek ulubionego pieczywa lub gotową bułkę tartą. Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, miód, parmezan, jedno jajko, posiekane zioła i drobno posiekaną, lub nawet zmiksowaną cebulę dodajemy do mięsa i bułki. Ziół im więcej

MarcinChef
Bułki zwykłe z przedziałkiem (orkiszowe) 175

Bułki zwykłe z przedziałkiem to najpopularniejsze i bardzo lubiane pieczywo. Lubiane - bo smaczne i niezwykle uniwersalne, pasują ze wszystkim dodatkami. Bardzo proste do przygotowania, właściwie całą pracę za Ciebie zrobią drożdże. A jednak trudno kupić smaczne bułki, takie jak za dawnych lat.  A te właśnie tak smakują. Zwięzły, puszysty, lekki miąższ, chrupiąca skórka. Na drugi dzień nie były już

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Podpłomyki grillowane faszerowane 194

Podpłomyk i grillowane faszerowane to alternatywa dla tradycyjnej kanapki. Co to jest podpłomyk? To rodzaj prymitywnego pieczywa, które ma postać okrągłego placka. Moja babcia piekła podpłomyki bezpośrednio na płycie pieca kuchennego. My pieca nie mamy, więc podpłomyki przygotowujemy w piekarniku ( jak mini pizzę gdyż są z odrobiną drożdży) lub smażymy je na grillowej patelni (tylko z mąki, wody i soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zrobić grzanki 182

zrobić grzanki? Domowej roboty grzanki są idealne do zupy, zwłaszcza do zup kremów lub jako dodatek do sałatek. Grzanki to drobno pokrojone w kostkę pieczywo upieczone w piekarniku lub usmażone na tłuszczu np. oleju czy maśle. Grzanki dodajemy do potraw na samym końcu, natychmiast przed podaniem na stół, aby nie rozmiękły. Grzanki można podawać na ciepło i na zimno. Przygotowuję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
parzona domowa kiełbasa krakowska 279

przez  godzinę, później wyjmujemy kiełbasy z garnka i studzimy wpierw w kuchni a następnie przez noc w lodówce. Kolejnego dnia kiełbasy kroimy w plastry i konsumujemy z ulubionym pieczywem

Miód i pieprz
Szparagowe śniadanie 138

śniadania ze szparagami i jajkiem nie jest może najszybsza, ale przy dobrej organizacji pracy nie zajmie dużo więcej czasu niż zrobienie wieloskładnikowej kanapki. Oczywiście nie ma to jak świeże pieczywo do śniadania, i tutaj też świetnie się sprawdzi jako dodatek, ale jeśli unikacie go ze względów dietetycznych, to moja wersja porannego posiłku skutecznie pozwoli je wyeliminować. Krok pierwszy to nagrzanie

Pichceniomania
Szisz kebab: wołowina na grilla! 484

być gotowa – grecka lub gyros, lub przygotujcie własny mix ulubionych przypraw) Kmin rzymski   Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy: do mięsa dodajemy rozdrobnioną suchą bułkę, kawałek ulubionego pieczywa lub gotową bułkę tartą. Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, miód, parmezan, jedno jajko, posiekane zioła i drobno posiekaną, lub nawet zmiksowaną cebulę, rozdrobnioną papryczkę chili i przyprawę do grilla wraz

MarcinChef
Gulasz paprykowy z pieczarkami na schabie 250

możemy na rodzinne spotkania czy też jako danie do podgrzania następnego dnia. Dziś pyszny gulasz, który chodził za mną od kilku dni. Opcja podania dowolna... U nas podany z pieczywem chociaż przyznam że z ryżowymi kuleczkami czy klasycznie z makaronem też będzie pyszną kompozycją.  Gulasz paprykowy z pieczarkami na schabie  Składniki : 800 g schabu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
porcje kurczaka na ostro z pieczarkami... 216

mięsa wlać śmietanę, wymieszać i bez przykrycia na większym ogniu gotować z 10 minut aby część wody odparowała, wsypać posiekany koperek kurczak jest smaczny, pikantny, smakuje z ryżem, ziemniakami, pieczywem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię