Delikatne puree z kalafiora z pomarańczą , oliwą, gałką muszkatołową, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Pyszny dodatek do obiadu, danie całkowicie bezglutenowe, ale dla osób nie stroniących od pieczywa, puree będzie znakomitą kolacja z grzanką z grilla posmarowaną czosnkiem. kalafior oliwa z oliwek szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku skórka otarta z pomarańczy świeży tymianek
AZgotuj!średnik ogniu. Jajka wbijamy do kubka/miseczki i doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na patelnię i mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania preferowanej konsystencji. Pod koniec dodajemy szczypiorek. Podajemy z ulubionym pieczywem - najlepiej pełnoziarnistym :) Smacznego :) Korzystajcie w pełni z sezonu szparagowego!!! 1 porcja jajecznicy - 199 kcal (+ kromka chleba pełnoziarnistego - około 300 :)) - białko - 15 g - tłuszcz - 14 g - węglowodany
Moje Kuchenne RewelacjeMleczne bułki z makiem uwielbiamy gdy są świeże, gorące i puszyste, te bułeczki mają lekko maślany smak i do tego są delikatnie słodkie. Najpyszniejsze są zaraz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Tak upieczony boczek jest miękki, soczysty i niezwykle aromatyczny. Idealnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu, jak i później - ze świeżym pieczywem. Podkreślam, że alkoholu absolutnie nie czuć. 1,5 kg surowego boczku około 70 ml żubrówki (alkoholu) 4 ząbki czosnku 2 cebule Przyprawy: 1,5 łyżki majeranku 2,5 łyżeczki soli
Di gotujebagietki oraz pomidorki koktajlowe (1 pomidorek na kromkę). Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki, pokrój je na 3-4 cm. kawałki i opcjonalnie wzdłuż na pół. Zdejmij z patelni pieczywo i pomidorki i ułóż szparagi. Posyp je solą i pieprzem i grilluj ok. 3-5 min. aż się lekko zarumienią. Kromki bagietki polej odrobiną oliwy i rozsmaruj na nich pomidorki
Chilli Czosnek i Oliwabędą półmiękkie. Dodajemy pokrojona pierś. Śmietankę ucieramy z żółtkiem oraz łyżką wazową gorącego wywaru. Dolewamy do warzyw. Doprawiamy solą, białym pieprzem oraz płatkami papryki. Serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na Gazcałym Bliskim Wschodzie, Turcji i Iranie. Lekki, słodkawo - kwasy smak z nutą goryczki i urzekającym aromatem migdałów i wiśni, doskonale komponuje się ze słodkimi i wytrawnymi wypiekami - pieczywem, ciastami i ciasteczkami. Mahlab dodaje się także do mięs, zwłaszcza jagnięciny i pasztetów. Podobnie jak gałkę muszkatołową stosuje się go w niewielkich ilościach - zazwyczaj 1/4 do 1/2 łyżeczki na szklankę mąki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanich jabłko z cebulą. Zawijamy folię i całość układamy na ruszcie grilla na 20 minut (mniej więcej w połowie grillowania przekładamy zawiniątka na drugą stronę). Gotową kaszankę podajemy z pieczywem i innymi "grillowymi dodatkami
Czary - gary w kuchnikiełbasek, bo może to potrwać zarówno 10, jak i 15 czy 20 minut. Kiełbaski podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika, kiedy są jeszcze jak najbardziej chrupkie. Ze świeżym pieczywem i piwem to całkiem męski, ale i trochę inny obiad. SKŁADNIKI 500g dobrej wieprzowej kiełbasy, najlepiej – z szynki 350-400g cebuli, mieszanka różnych 3-4 duże ząbki czosnku
Karo in the Kitchenkońcem gotowania dodać soczewicę. Na koniec dodać kokosowe mleczko, sok z limonki, chutney i posiekane (niezbyt drobno) listki bazylii. Dobrze wymieszać. Podawać na ryżu lub z jakąś odmianą hinduskiego pieczywa. Najlepiej smakuje po odgrzaniu
zadanie-gotowanieKanapki z rukolą i truskawkami - spróbujcie koniecznie :) Ostatnio coraz częściej odkr ywam truskaw ki w wytrawnym wydaniu :) SKŁADNIKI (na 2 kanapki - 2 73 kcal ) 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa 2 łyżeczki śmietankowego serka kanapkowego mała garść truskawek pół garści rukoli świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Kromki smarujemy serkiem. Układamy umytą ruko lę i pokrojone w plast ry truskawki - całość
Moje Kuchenne Rewelacjepłynu, zalać rosołem i ketchupem. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. 4. Na samym końcu dodać groszek i gotować jeszcze przez 5 minut. 5. Podawać z ryżem lub pieczywem
Jadło i czytadłoporwać na kawałki. Mozzarellę pokroić w małe części. Składniki na dressing wymieszać do uzyskania aksamitnej konsystencji. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać,dodać pomidorki, polać sosem. Można jeść z grzankami lub pieczywem. Miłego wieczoru
pieprzny smaczekulotek dzisiaj wypróbowałam trzy smaki: wiśnia, cztery owoce i owoce lasu, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi niestety, nie mam jeszcze gofrownicy, przymierzam się do zakupu, kupiłam gofry gotowe
W Mojej Kuchni Lubięheight: 1em; max-height: 1em;" /> To by było na tyle , danie gotowe , takie powolne duszenie w warzywkach powoduje ,że mięsko rozpada się samo i smakuje obłędnie, szczególnie z domowym pieczywem ziołowym . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Żeberka w kapuście – kociołek pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży