pieczywo - 17769 przepisów (strona:585/1185)

Jajecznica ze szpinakiem 175

przygotować jajka zapiekane w pomidorze , tostowych koszyczkach lub w bułce . Dzisiaj zachęcam do przyrządzenia jajecznicy smażonej na maśle z dużą ilością szpinaku. Taka jajecznica idealnie smakuje podana z ciemnym pieczywem.   Składniki na 1 porcję: 2-3 jajka (w zależności od wielkości) spora garść szpinaku (wagowo ok. 50-60 g) sól do smaku masło do smażenia Szpinak umyć, osuszyć

Ugotować
Szparagi z jajkiem w koszulce i palonym masłem / Asparagus with poached egg and brown butter 150

przywarły do dna garnka. Ugotowane jajka przełóż łyżką cedzakową na talerze ze szparagami. Polej talerze masłem, dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne, posyp parmezanem i podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego! English version Asparagus with poached egg and brown butter (4 servings) Ingredients: 4 eggs 900 g green asparagus, trimmed 4 tbsp Parmesan cheese 4 tbsp butter 6-7 sage

karmelowy
Jagodowo-kokosowy podwieczorek z ziarnistym fit snack 197

jogurt delikatnie nakładamy na jagodową warstwę. Wierzch pucharka posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy w towarzystwie ziarnistego fit snack ryż+żurawina. Smak fit snak, jagody i kokosu doskonale się uzupełnia. Chrupiące pieczywo możemy również połamać na mniejsze kawałki i maczać w naszym pysznym pucharku. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Patriotyczny twarożek kanapkowy 184

drobną kostkę. Twaróg rozkruszyć rękoma do większej miseczki. Dołożyć jogurt naturalny i przyprawy. Dokładnie wymieszać widelcem. Odstawić do lodówki na około 30 minut dla przegryzienia się smaków. Szamać do pieczywa chrupkiego w ramach patriotycznego śniadania

Grunt to przepis!
Karkówka duszonaw rodzynkach 191

często mieszkając w Polsce robiłam Karkówkę duszoną w żurawinie na przyjęcia niedzielne. Dziś jest niedziela i dziś przedstawię Wam karkówkę duszoną w rodzynkach. Jest idealna do ziemniaków, kasz czy pieczywa. Polecm bo nie dość że cudnie smakuje to jest bardzo szybka w przygotowaniu. SKŁADNIKI:  0.5 kg Karkówki bez kości  20 dag rodzynek 1 cebula 5 łyżek sosu słodko

Gotowanie Patki
Pasta Jajeczna z Selerem i Rzodkiewką 160

Szybka i lekka pasta jajeczna z dodatkiem świeżych warzyw. Bazą jest jogurt naturalny. Pasta ta jest idealna do świeżego pieczywa. SKŁADNIKI:  5 jajek  1 seler naciowy  5 rzodkiewek  1 cebula czerwona  3 ogórki kiszone małe 3 łyżki jogurtu naturalnego  1 łyżka majonezu  sól i pieprz  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Jajka gotuję, studzę

Gotowanie Patki
szybkowar-śliwkowa marmolada... 162

postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, można śliwki z żelfixem blenderem zmiksować, my lubimy jednak kawałki owoców w przetworach - marmolada jest pyszna do tostów, pieczywa, naleśników, gofrów i innych ciast, deserów................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia 184

dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy przypraw. Sałatka powinna mieć wyrazisty smak. Podajemy w towarzystwie sucharków lub innego ulubionego pieczywa. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską 149

kiełbasą krakowską kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem. Przekładamy do lodówki, aby smaki "przegryzł się". Do takiej sałatki można podać ulubione paluszki grissini lub tostowe pieczywo i przygotować kanapki włoskie tramezzini. Zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego lub w proporcji 1:1 wymieszać z majonezem. Świetnie sprawdzi się, dla zaostrzenia smaku, posiekana cebula

Moja smaczna kuchnia
FLACZKI SOJOWE Z JAJKIEM GOTOWANYM NA TWARDO 189

zimnej wody i 2 zupy. Wlać do garnka z pozostałą zupą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 8-10 min. Podawać z ugotowanym jajkiem na twardo i jasnym pieczywem

pieprzny smaczek
Pasta czekoladowa z awokado 128

szczypta Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce i zblenduj na gładko. I voilà. Twoja pasta czekoladowa z awokado jest już gotowa. Polecam podawanie ze świeżym pieczywem lub tak jak ja, z tostami. Dodatkowo na wierzchu możesz poukładać świeże owoce lub pokruszone orzechy. Smacznego! Artykuł Pasta czekoladowa z awokado pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Zupa z końcówek zielonych szparagów z groszkiem, batatami i koperkiem 218

dokładnie a następnie połączyć z zupą. 80-90 ml śmietany 30% Dodać sok z cytryny. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem, solą (jeśli potrzeba). Zagotować, przelać do talerzy. Można podawać z pieczywem. 1 łyżka soku z cytryny sól morska lub różowa himalajska świeżo mielony czarny pieprz The post Zupa z końcówek zielonych szparagów z groszkiem, batatami i koperkiem appeared first on Moja

Moja Delicja
Gołąbki z dodatkiem jabłka i brązowego ryżu. 207

pomidorami z puszki i bulionem. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę luźnych liści kapusty. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 3 godziny. Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub świeżym pieczywem

zadanie-gotowanie
Rolada z ciasta serowego z kurczakiem i pieczarkami 186

rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz olej Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach

Jadło i czytadło
Kanapka caprese na ciepło 170

Składniki: bułka ciabatta 1 kulka mozzarelli 1 pomidor bazylia (świeża lub suszona) masło Sposób wykonania: 1. Bułkę przekroić, cienko posmarować masłem. 2. Na pieczywie ułożyć naprzemiennie plastry sera (mozzarella) i plastry pomidora. Lekko oprószyć suszoną bazylią. 3. Kanapki umieścić w piekarniku i zapiekać w 180 st. C do momentu, aż ser się rozpuści. 4. Podawać na ciepło. Smacznego

Kuchnia domowa Ani