mogło zabraknąć tych składników. Po dłuższym zastanowieniu może to jednak sałatka a'la tuńczykowa, a nie pasta? Sama nie wiem, ale smakuje świetnie zarówno na pieczywie jak i bez :) Wegańska pasta "tuńczykowa" z ciecierzycy Składniki: 240 g ugotowanej ciecierzycy (ok. 120 g suchych ziaren) 1/2 średniej cebuli 100 g kukurydzy 70 g ogórków konserwowych 3 łyżki
wegujemydużej misce mieszamy sałatę z pomidorkami, awokado i przygotowanym sosem, przekładamy do salaterki, obsypujemy kulkami mozzarelli i szczypiorkiem. Gotowe :-) Sałatka bardzo dobrze komponuje się z grzankami lub pieczywem chrupkim
Czary - gary w kuchnigouda, cheddar, mozzarella do posypania Chleb wkładamy do tostera i opiekamy na chrupko lub wkładamy na kilka minut do nagrzanego do 200ºC piekarnika, by stało się chrupiące. Tak opieczone pieczywo nacieramy czosnkiem, a następnie posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z funkcją grilla Czas - ok. 3-5 minut, by ser się roztopił Grzanki można pokroić na mniejsze części
Cooking Monsterwymieszać, wsypać groszek bez zalewy, wymieszać, wlać olej aby przykrył matiasy, schować do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin pyszna zakąska, przystawka ale i na kolację smakuje wybornie do pieczywa ciemnego.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięaraniny , jagnięci na lub k urczak i łączone jest z miksem egzotycznych, korzennych przypraw. Kofty w Indiach są zwykle gotowane w pikantnym curry i spożywane z ryżem lub indyjskim pieczyw em . I ja właśnie takie danie zrobiłam. Proste, pyszne, aromatyczne, z dodatkiem przypraw, które zazwyczaj mamy w domu. Indie możemy mieć an co dzień Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpieprzem. Ewentualnie gdyby serek jest zbyt suchy można dodać trochę jogurtu naturalnego. Serek z dodatkami wstawić do lodówki na ok godzinkę aby smaki się przegryzły. Podawać z ulubionym pieczywem
Monia miesza i gotujeFocaccia to rodzaj pieczywa, po który z ochotą sięgam, gdy spodziewamy się gości lub gdy mamy okazję zjeść razem leniwe, weekendowe śniadanie. Tak przyjemnie odrywa się mięciutkie, puszyste kawałki tego aromatycznego chleba, zagryzając nim potem smakowite wędliny, smarując świeżo przygotowaną pastą kanapkową, czy twarożkiem lub po prostu maczając je w ulubionej oliwie. Pewnie nie raz… Continue reading Klasyczna focaccia
brunetkawkuchnikilka gałązek natki pietruszki szczypta soli i pieprzu do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką pastę (sardynki razem z olejem). Podawać ze świeżym pieczywem, oliwkami, , ulubionym serem oraz na krakersach lub crostini
Calzonella.combiałkiem i posypujemy sezamem, w ciągu 30 minut mamy pyszne śniadaniowe bułeczki. Wczoraj zrobiłam podwójna porcję ciasta i właśnie tak postąpiłam z połową bułek, by dziś cieszyć się ciepłym pieczywem rano. Pieczemy ok. 15 minut pilnując, by ładnie zbrązowiały. Zawsze grzałka górna i dolna, ale bez nawiewów. Przed wyjęciem najbezpieczniej jest zrobić próbę z patyczkiem drewnianym, wbity i wyjęty suchy
I tu będę miała takie tesolimy i pieprzymy. Najlepiej odstawić sałatkę do lodówki na kilka godzin, nabierze charakteru i świetnie sprawdzi się zarówno na zwykły rodzinny posiłek lub na przyjęcie z gośćmi. Podajemy z pieczywem białym lub ciemnym wedle chęci. Ze wszystkich składników z listy powstaje duża porcja. Dla 4 osób wystarczy połowa wszystkich wymienionych składników. Aha! Sałatka ma jeszcze taką zaletę: nie podchodzi płynem
I tu będę miała takie tedanie na kuchence na średnim ogniu, ten sam czas. I mrozy nie straszne, gdy na talerz wędrują sulmierzyckie gołąbki w wersji dalekiej od light ;) Można podawać samodzielnie, w towarzystwie pieczywa lub innego obiadowego dodatku typu gotowane ziemniaki albo ryż. Smacznego!!! #obiad #kolacja #kapusta #miesomielone #gołąbkisiekane #itbmtt
I tu będę miała takie tegrzeje! Dlatego dziś szybki, mega szybki chleb z wieloma ziarnami, który świetnie smakuje świeży, ale nadaje się doskonale na tosty zapiekane w różnego typu tosterach. Jest też jak na pieczywo drożdżowe całkiem długo na tyle świeży, że można go jeść po prostu w kanapkach. Jeżeli jeszcze nie pokusiliście się nigdy o przygotowanie samodzielne chleba, ta propozycja jest doskonała na początek
I tu będę miała takie tesamym czasie. Można po prostu rozbić jajka do przygotowanych odpowiednio foremek, ale można też pokombinować i przygotować jajka odrobinę inaczej. U nas bywają to jajka sadzone na podbudowie pieczywa i wędliny. Kroję kromki chleba, najlepszy jest tostowy, ale nada się prawie każdy. Na początek trzeba odkroić skórki. Następnie nieco rozwałkowuję chleb. Ponieważ używam silikonowych form, wykładam
I tu będę miała takie teminut. Po tym czasie potrawa jest prawie gotowa. Można ewentualnie dodać sól i pieprz tak jak lubimy, dorzucam natkę pietruszki pokrojoną średnio, mieszam. Można jeść z ryżem, pieczywem, można odstawić na chwilę, na czas pieczenia ciapatek. Ciasto dzielę na pożądaną liczbę części. Rozwałkowuję cienko, jak na pierogi. Takie placki nie powinny już długo leżeć, wyschną i będą gorzej się
I tu będę miała takie tejeszcze większą radość wszystkich zgromadzonych. Zatem my na śniadanie często jadamy jajka, ja jadłam jajanki! Tak! Spróbujcie, może trafią w Wasz gust. Warto szczególnie, kiedy w domu zostaje czerstwe pieczywo. U nas rzadko odkąd sama piekę chleb, jednak czasem poniesie mnie i jest go za dużo. Kroję tyle kromek, ile potrzebuję. Wycinam w nich spore otwory dowolnego kształtu, wycięte kawałki
I tu będę miała takie te