pieczywo - 17769 przepisów (strona:314/1185)

Kaszubski chleb na podmłodzie 210

Oto kolejna, tym razem październikowa odsłona wspólnego pieczenia,  organizowana przez Amber z bloga  Kuchennymi drzwiami . Amber zaproponowała nam upieczenie chleba kaszubskiego z przepisu

Kulinarne przygody Gatity
Chlebek owsiany bez wyrabiania 1148

pory nie miałam odwagi zabrać się za upieczenia chleba . Mój początek z pieczywem okazał się fiaskiem. Zaczęłam od wysokiej poprzeczki tzn. od chleba na zakwasie i niestety po 5 dniach zakwas został wylany , bo nie wiedziałam jaką konsystencję i zapach powinien posiadać . Tak było do czasu , kiedy na grupie na fb " Proste i pyszne ciasta na co dzień

Słodkości i nie tylko
Chleb życia bez mąki 375

cholesterolu. Bogaty w ziarna, pełen witamin, składników mineralnych jest sycący, niezwykle zdrowy i bardzo smaczny. Do tego robi się go prosto i nie wymaga wielkiej wiedzy z zakresu przygotowania pieczywa. Źródło. Chleb upiekłam w ramach dzisiejszej akcji World Bread Day. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
GUACAMOLE WG MARTY GRYCAN 227

Dodać ser oraz zmiażdżone ząbki czosnku i całość dokładnie rozdusić (można blenderem) na gładką masę. Doprawić solą i odrobiną soku z limetki (by nie ciemniało). Podawać jako dodatek do pieczywa. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pszenny chleb na zakwasie ze słonecznikiem 215

upieczeniu solidnie posmarować wodą za pomocą pędzelka. To mój pierwszy chlebek na zakwasie jaki upiekłam. Można do nie go użyć młodego zakwasu. Często go piekę bo bardzo lubie pieczywo ze słonecznikiem. Zamiast słonecznika można dodać też inne ulubione ziarna

Monia miesza i gotuje
Razowy chleb na zakwasie z ziarnami pszenicy 209

Nie samymi pierniczkami człowiek żyje. Teraz więc przyszła pora na wytrawny wypiek, czyli chleb. W Święta bez chleba ani rusz, a już największa radość

Kulinarne przygody Gatity
Chleb pszenny na zakwasie z Vermont (Vermont Sourdough) 202

W Nowy Rok wchodzę ze świeżo upieczonym chlebem ! Czego i Wam życzę ! Dom pachnący chlebem od samego rana to jest to

Kulinarne przygody Gatity
Żytni chleb radzieckiego żołnierza, czyli styczniowa piekarnia 211

Oto efekty pierwszej w tym roku odsłony wspólnego blogowego pieczenia, przepyszny  chleb żytni. Tym razem  Amber   zaprosiła nas do wspólnego

Kulinarne przygody Gatity
Chleb wieloziarnisty na zakwasie 201

Dawno nie było na blogu przepisu na chleb, pora więc to nadrobić, tym bardziej, ze chleb piekę co najmniej raz w tygodniu i zawsze staram się

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano 218

    Z cyklu  Wypiekanie na śniadanie  w tym tygodniu  Małgosia  wspólnie z  Pauliną  wybrały dla nas bardzo aromatyczny 

Kulinarne przygody Gatity
Chleb tygrysi (Dutch crunch bread) 176

  W tym tygodniu w cyklu Wypiekanie na śniadanie   Małgosia ze Smaków Alzacji   podrzuciła nam pomysł na tygrysi chleb, a przepis został zaczerpnięty od

Kulinarne przygody Gatity
Pomidorowy jasny chleb orkiszowy z sezamem 171

Tym razem w naszej kwietniowej piekarni  Amber  zaprosiła nas do wspólnego pieczenia pomidorowego jasnego chleba orkiszowego z sezamem. Przepis został zaczerpnięty z bloga 

Kulinarne przygody Gatity
Razowy chleb z suszoną śliwką z maszyny 176

gram świeżych drożdży 50 gram suszonych śliwek    Do maszyny wszystko wrzucamy w podanej kolejność- oprócz śliwek. Masę chleba ustawiamy na 1000 gram, skórka średnio wypieczona, tryb: pieczywo razowe. Po godzinie (kiedy na wyświetlaczu pojawi się napis ADD) dodajemy śliwki i wyciągamy mieszadła. Po kilka godzinach (zazwyczaj należy odczekać jeszcze ponad dwie) chleb jest gotowy. Polecam

Mango Papaja
Chleb orkiszowo żytni na zakwasie 191

chleba. Jednak muszę powiedzieć, że jak na mój pierwszy raz jestem zadowolona. Chrupiąca skórka a w środku mięciutki. Zakwas w lodówce mam więc teraz częściej będę eksperymentowała z domowym pieczywem. Składniki: 220 g zakwasu żytniego klik 100 g mąki żytniej typ 720 Młyn Kopytowa 450 g mąki orkiszowej typ 500 Młyn Kopytowa 350 g letniej wody 2 płaskie łyżeczki soli

Ala piecze i gotuje
Bułki pszenne z miodem! 164

Chyba nie ma nic lepszego jak własnoręcznie zrobione pieczywo. Pachnie w całym domu, smakuje obłędnie! Polecam! SKŁADNIKI: - 1 kg mąki pszennej babuni - 20 g drożdży świeżych - 2 g soli - 6 łyżek miodu - 1 łyżeczka cukru do rozczynu - 600 ml ciepłego mleka 3,2% tłuszczu - garść pestek z dyni Mąkę przesyp do miski, zrób dołeczek dodaj pokruszone drożdże, cukier i część

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania