pieczywo - 17769 przepisów (strona:323/1185)

Mąka migdałowa – produkt niezastąpiony w Twojej kuchni 54

uniwersalnych , mających wszechstronne zastosowanie. Z powodzeniem możesz przygotowywać z jej wykorzystaniem: makarony – zarówno klasyczne postacie, jak i popularne w Polsce lane kluski; dania mączne – pierogi, kluski śląskie, kopytka, naleśniki; pieczywo – chleby, bułki; wypieki cukiernicze – ciasta, ciastka; zasmażki do mięs i warzyw; różnego rodzaju panierki; zagęszczacze do zup i sosów. W praktyce możesz na niej wykonać każde danie wymagające zastosowania mąki

ProstePesto.pl
Faszerowana kalarepa 71

warzywnym z dodatkiem cebuli i kawałków kalarepy. Składniki sosu po zmięknięciu połączone są z kwaśną śmietaną i mąką, a na koniec zmiksowane. Faszerowaną kalarepę podaję na obiad z dodatkiem pieczywa, ale można je zastąpić puree ziemniaczanym, które fajnie komponuje się z sosem. Zachęcam was do wypróbowania poniższego przepisu na faszerowaną kalarepę i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog

MeCooks
Trójkąty drożdżowe na wytrawnie 53

sklepie online w Schronisku Bukowina . Dlaczego warto zrobić zakupy online w Schronisku Bukowina? W ich sklepie znajdziecie same jakościowe produkty, takie jak wędliny, syropy, musy, soki, konfitury, dżemy, pieczywo, produkty garmażeryjne, miody, sery od zaufanych lokalnych dostawców i doskonałe produkty włoskie, które sami importują. Ogromny wybór poparty jakością. No i oczywiście pyszny smak. Ja uwielbiam tam wracać. To miejsce godne

Słodkie okruszki
10 nieoczywistych przyborów kuchennych, które warto mieć! 62

tylko szybkie przygotowywanie dań, ale także ich estetyczny wygląd. Przedłuż świeżość swojego chleba, wybierając gustowny chlebak Solidny chlebak wykonany z wysokiej jakości tworzyw pozwoli Ci na schludne przechowywanie pieczywa, przedłużając jego świeżość o kilka dni. W sklepach znajdziesz różne modele chlebaków — do klasycznych, drewnianych aż po gustowne metalowe chlebaki, które doskonale komponować się będą z industrialnymi przestrzeniami. Czajnik na indukcję

Słodkie okruszki
Pasta z fasoli mung i suszonych pomidorów 52

masa będzie za gęsta i zbyt sucha można dodać kilka łyżek wody i ponownie zmiksować.                      Ze świeżym pieczywem smakuje wyśmienicie

Proste Potrawy
Chleb z masła orzechowego 64

To chleb, który w swoim składzie nie posiada mąki a co za tym idzie jest bezglutenowy. Będzie dobrą alternatywą zwykłego chleba dla osób będących na keto

Do Garów!
Biała kiełbasa smażona z cebulą i papryką 36

czerwoną papryką. I w sumie tyle. Całość potraktowałam jeszcze natką pietruszki, ale to bardziej z myślą o tym, żeby potrawa wyglądała po prostu ładniej. Do tego oczywiście jakieś razowe pieczywo na zakwasie posmarowane ulubionym mazidłem, musztarda i chrzan. Kule, uwielbiam połączenie białej kiełbasy z chrzanem, dla mnie to duet idealny. Chociaż ja ostatnio mam fazę na ostrości, więc mogłabym

Kardamonovy
Chałka 44

słodka jak ciasto drożdżowe. I ten dzisiejszy przepis właśnie taki jest, nie kombinowałam nic z proporcjami. Chałka nie wyszła słodka, jest taka jak trzeba. Bo traktujemy ją bardziej jako pieczywo – do zjedzenia z serem żółtym, dżemem, z czym chcecie. Kiedy spróbowałam pierwszy kawałek, pomyślałam, że jest za mało słodka. Potem przypomniałam sobie z czym to się

Kardamonovy
Sos czosnkowy z serka twarogowego 45

dodaje swoje 5 groszy, jak zwykle. Majonez to zawsze odrobina umami, taka jest prawda. Ser twarogowy. Ja używam od wielu lat zawsze tego samego. I do smarowania pieczywa, do serników. To ten serek z Wielunia. Jest najlepszy pod kątem smaku, konsystencji i co ważne, składu. Sos czosnkowy z serka twarogowego świetnie sprawdzi się jako sos do potraw z grilla. Pasuje

Kardamonovy
Pieczeń z bobu i selera 57

pieczeń. Bób połączyłam z selerem i różnymi ziołami, które nadały tej pieczeni wspaniałego zapachu i smaku. Pieczeń/pasztet nie rozsypuje się, łatwo się kroi. Można ją podawać na pieczywie w plastrach lub na nim rozsmarować. Składniki :      0,5 kg bobu pół selera korzeniowego 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki mielonego kminku jajko

Weekendy w domu i ogrodzie
TACOS SEROWO-ŁUBINOWE (keto, bez glutenu, redukcja) 61

minut. Gotowe miseczki wypełnić przygotowanym mixem sałat, pokrojoną w kotkę papryką lub innymi warzywami oraz mięsem. Całość można także posypać serem lub dodać ulubione sosy. — BTW całości samego pieczywa: 349 g, 956 kcal, B 74 g, T 63 g, W 10 g. Dzieląc ciasto na 5 równych porcji, w jednej: 191 kcal

Ola la LCHF
Czym zastąpić cukier 76

garnka po meksykańsku sprawdzi się np. miód lub syrop klonowy ale też erytrol. Całkowite wyeliminowanie cukru z diety jest praktycznie niemożliwe. Niemal wszystko zawiera dodatek cukru - od napojów, po pieczywo i inne przetworzone produkty spożywcze. Jednak w sklepach znajdziesz wiele substytutów cukru - zarówno naturalnych, jak i sztucznych słodzików,  które pomagają zmniejszyć ilość cukru w diecie. Nie istnieje też

Cztery Fajery
Pasta jajeczna 67

poniższego przepisu jest pyszna sama w sobie i można się nią zajadać bez jakichkolwiek dodatków. Jeśli jednak planujesz bardziej urozmaicone śniadanie, w pierwszej kolejności postaw na dobre jakości, świeże pieczywo. Doskonałym dodatkiem będą również świeże warzywa – w tym wypadku kieruj się przede wszystkim sezonowością i tym co znajdziesz w lokalnym warzywniaku lub własnym ogródku. Świetnie sprawdzą się ogórki, pomidorki

okolicepalnika.pl
Moje zakupy internetowe w sklepie Bee.pl - Dlaczego lubię ten sklep? 69

Zamówiłam też pulpę z mango, naszło mnie na ciasto lub serniczek w takim smaku. Jeszcze nie wiem dokładnie jakie, ale mango bardzo lubię. Pastę do kanapek Wa żywo na pieczywo kupujemy zawsze, a smak nasz ulubiony.  Nie obyło się też bez czegoś dla dzieci. Ciacho kawowe Xawery miodowy było dla nas, a dzieci wybrały ciacho borówka + żurawina. Ciasteczka

kruche babeczki
Bagietka Francuska 69

Bagietka francuska to jedna z najlepszych na świecie bułek, chlebów. Baguette to również, a może przede wszystkim, kultowe pieczywo we Francji, które ma już ponad 100 lat. Pierwsze bagietki powstały w Paryżu w roku 1920 i zgodnie z francuskim prawem, bagietka musi być zrobiona tylko z czterech składników, mąki, drożdży, soli i wody. Rozmiar zaś, który niby nie ma znaczenia

RafalCook

Proponowane wyszukiwania