pieczywo - 17769 przepisów (strona:174/1185)

Krem z brokuła z grzankami i prażonymi migdałami 108

Krem z brokuła z grzankami i prażonymi migdałami Składniki:  500 g brokuła 1 litr bulionu warzywnego 3 ziemniaki 1 cebula sól, pieprz ciemne pieczywo śmietana płatki migdałowe Sposób przygotowania: Brokuła podzielic na drobne różyczki, włożyć do garnka. Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do brokuła. Wszystko zalać bulionem i gotować do miekkości. W tym czasie pokroić(...)pieczywo w kostkę i zrumienić na suchej patelni. Przełożyc do miseczki, na tej samej patelni uprażyć płatki migdałowe. Zupę zmiksować, doprawic solą i pieprzem wedle uznania. Podawać z grzankami, smietaną oraz migdałami. Smacznego

Smaki Natalii
Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany czyli poWeekendowe Łakocie odc.127 171

Latem  nie ma nic lepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Letnia salatka z arbuzem i serem halloumi 183

Ledwo wróciliśmy wczoraj do domu. Upał zwalił z nóg nie tylko mnie ale i dzieciaki. I jak tu gotować w takich warunkach!?! wpadłam na pomysł, że

Dzieje kuchennej Wiewióry
Lekka jajeczno-koperkowa pasta kanapkowa 211

naprawdę często. Kilka składników i nasza kolacja lub śniadanie napiera zupełnie innego smaku. Dziś zapraszam Was na prostą w wykonaniu lekką jajeczno-koperkową pastę kanapkową. Podana z ulubionym pieczywem (np. chrupkim) smakuje wspaniale. Spróbujcie. Cóż… uważam osobiście, że czasem te najprostsze przepisy są najlepsze Składniki:  4 jajka (u mnie wiejskie, klasy L) 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżeczki(...)użyciu sitka do warzyw lub noża w kostkę. Do jajek dodajemy koperek, jogurt naturalny i sól ziołową. Całość mieszamy. Doprawiamy pieprzem (i opcjonalnie solą himalajską), próbujemy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Lekka jajeczno-koperkowa pasta kanapkowa Smacznego    Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę

Słodkie okruszki
Juz jutro... 269

Na sobotnie lub niedzielne śniadanie, na lekki obiad lub kolacje... placuszki z maki ryżowej! bezglutenowe i bez mleczne o ile jako dodatki podamy owoce i cukier

Dzieje kuchennej Wiewióry
Placuszki ryżowe z porzeczkami, bezglutenowe, bezmleczne 208

W lipcowej KUCHNI znajdziecie naleśnikowy dział. Ja w nim podpatrzyłam przepis na bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej. Zainspirowały mnie do zrobienia placuszków.  Placuszki, które 

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babeczki z cukinii 144

u0142ugo dojrzewaj\u0105cej) plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek

Kucharzyca
Cukinia raz, cukinia dwa 150

u0142ugo dojrzewaj\u0105cej) plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek

Kucharzyca
Ucierane ciasto z agrestem i marcepanem czyli Slodki Czwartek odc.108 154

Jako dziecko nie biegałam szczęśliwa wśród krzaków porzeczek i agrestu w ogródku babci. Niestety moje babcie mieszkały w blokach tak jak i ja. Z agrestem miałam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka korzenne, maslane, pszenno-owsiane, kruche czyli poWeekendowe Lakocie odc.126 132

Mam ostatnio nostalgiczny czas.  Słucham dużo dziwnej muzyki, czytam o dawnych dziejach i piekę ciasteczka.  Tradycyjne, proste, w sam raz do przekąszenia, pochrupania. 

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka makaronowa z cukinia i oscypkiem 186

Zrealizowałam mój plan na dziś! Ugotowałam a raczej upiekłam makaron z warzywami.  Czemu jestem z tego taka dumna???  Powód jest jeden, ostatnio nie mam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mloda kapusta z boczkiem 171

Kiepsko ostatnio u mnie z apetytem. Miewam jednak przebłyski geniuszu i weny twórczej i wówczas do garna trafiają smakołyki. W niedzielne popołudnie zachciało mi się kapusty

Dzieje kuchennej Wiewióry
Catering dietetyczny? Pomelo! 148

Jeśli nazwa Pomelo kojarzy Wam się tylko z owocem pora to zmienić! Przyszedł taki dzień, w którym postanowiłam przejść na dietę... no dobra to co teraz

Dzieje kuchennej Wiewióry
Opiekane kanapki z serem pleśniowym i jajkiem poszetowym 168

trochę ich już ugotowałam, ale nadal nie są tak piękne, jakbym tego chciała :) Zapraszam do stołu, czeka pyszna i sycąca kanapka :) Składniki na 1 porcję: 2 kromki tostowego pełnoziarnistego pieczywa 40-50 g ulubionego sera pleśniowego 2 jajka sól i świeżo zmielony pieprz do smaku odrobina masła do posmarowania pieczywa Kromki chleba posmarować cienko masłem. Na pierwszej ułożyć pokrojony

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania