Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami

Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami

Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami

Podczas upałów nie mam ochoty na mięso i smażone potrawy. Za to pochłaniam mnóstwo owoców i warzyw. Miedzy innymi w formie pieczonej, w postaci zapiekanek i sałatek. Kilka dni temu przygotowałam pyszną niby tartę na bazie cukinii. Inspiracją był przepis z gazetki Lubie Gotować. Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami ok 500 g cukinii masło 100 g bryndzy 2 duże pomidory 2 jajka 100 ml śmietanki 12% lub mleka sól, pieprz opcjonalnie ziarna słonecznika lub dyni do posypania Piekarnik nagrzewamy do 220 st.C. Cukini... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, pieczywo, chleb, mięso, dynia, tarta, zapiekanki, zapiekanka, sałatki, sałatka, słonecznik, pyszna sałatka, zapiekanka z cukinii, mięsa pieczone, zapiekanka z mięsem , sałatka z pomidorem, salatka z jajkiem, tarta na słodko, chleb z ziarnami, salatka z serem, zapiekanka z serem, smażony ser, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.