pieczywo - 17769 przepisów (strona:125/1185)

Chrupiące stripsy z kurczaka jak z KFC 460

Chrupiące stripsy z udek kurczaka Chrupiące kawałki kurczaka w złotej panierce to ulubiona przekąska dużych i małych smakoszy. Można zamawiać kubełki na wynos, ale pyszne stripsy

Korniszonki
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie. 223

prostokątna lub owalna. Rozmiar:   Bochenki są wielkości od 0,5 do 4 kg. Barwa:   Skórka ma kolor brązowy, miękisz – ciemnobrązowy z odcieniem szarości, co jest charakterystyczne dla pieczywa z lokalnej mąki. Konsystencja:   Konsystencja stała, skórka lekko porowata, miękisz elastyczny i sprężysty. Smak:   Smak lekko kwaskowy, charakterystyczny dla pieczywa razowego. Składniki (proporcje na małą foremkę) Zaczyn

Codziennik Kuchenny
Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami czyli poWeekendowe Łakocie odc.181 137

Przyszła, ciepła i słoneczna, zawiało, gradem rzuciła o szybę, przyniosła ulgę, w końcu jest czym oddychać. Lubię jesień i zawsze na nią czekam. Na te powroty

Dzieje kuchennej Wiewióry
Solony koperek na zimę 150

Solony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie

Korniszonki
Golonka po bawarsku 212

bawarsku Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach i bardzo aromatyczne mięsko – taka jest właśnie golonka pieczona w piwnej marynacie. Najlepiej smakuje podana z zasmażaną kapustą, chrzanem i świeżym pieczywem. Palce lizać!     Składniki: 4 golonki wieprzowe 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula ok. 4 łyżki soli 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego(...)całość zapiekamy przez około 40 minut. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewamy z wierzchu niewielką ilością piwnej marynaty *** *** Najlepiej smakuje podana z zasmażoną kiszoną kapustą, chrzanem i pieczywem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA

Blog z Apetytem
KURCZAK W MIODZIE z kukurydzą i papryką czerwoną 129

zjeść go na obiad lub nawet kolację, również świetnie sprawdzi się jako posiłek  przed treningiem.  Kurczaka w miodzie możesz podawać ze źródłem węglowodanów złożonych takich jak np. pieczywo żytnie, pełnoziarniste/ makaron pełnoziarnisty/ kasza gryczana/ bulgur, jęczmienna/ jaglana.. Wybierz coś co lubisz najbardziej. Poniżej podaje wartości odżywcze kurczaka w miodzie bez węgli, z dodatkiem pieczywa żytniego/ kaszy jęczmiennej

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Kladdaka czyli szwedzkie ciasto czekoladowe, Słodki Czwartek odc.157 148

To ciasto powinien zrobić każdy miłośnik kakao i czekolady. Bardzo słodkie lae pełne smaku i wilgoci. Przepis znalazłam na blogu  Pistachio . Jest naprawdę świetny. Ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jajka z kurkami 107

jeśli namówię go na odwagę, zechce podzielić się z Wami tym przepisem. A dziś coś mojego... Dziś dzielę się ja. Kurkami. Uwielbiam je, zdecydowanie są to moje smaki. Domowe pieczywo, jaja z wolnego wybiegu ze wsi od gospodarza, kurki zakupione w warzywniaczku podsmażone na maśle z szalotką. To tak banalnie proste a smaczniejsze niż cokolwiek innego. Wiosnę ubóstwiam za szparagi(...)całość smażę chwilę. Wbijam jaja i od razu ściągam z ognia patelnię. Odstawiam na kilka minut by jajka doszły. Najlepiej pod przykryciem. Posypuję parmezanem wierzch i podaję z domowym pieczywem, świeżymi ziołami i jeszcze kilkoma pomidorkami.  Smacznego, Klaudia. A teraz... chyba pójdę upiec chleb, tak wielką mam na to ochotę

Mango Papaja
Migdałowo-owsiane ciacha w sam raz na powrót... 188

Powroty nie są łatwe. Za mną intensywne dwa miesiące, pełne emocji, zdenerwowania, dylematów. Ufff, są już za mną. W piątek zakończył się 10ty Międzynarodowy Kongres Edukacyjny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jabłecznik z Podkarpacia 218

Tradycyjny jabłecznik Ten przepis na tradycyjną szarlotkę z okolic Dukli znalazłam z folderze z przepisami z Beskidu Dukielskiego i lekko go zmodyfikowałam. Ciasto jest pyszne i

Korniszonki
Klasyczna sałatka toskańska z pomidorów i pieczywa 128

Panzanella. Toskańska sałatka z pomidorów i pieczywa, którą zrobicie teraz, albo dopiero za rok.  Dojrzałe, pyszne pomidory to jej podstawa! No, możne ważna jest również dobrej jakości oliwa.  To świetna propozycja na lunchowe co nieco. Jest bardzo sycąca a przy tym prosta do zrobienia. Najważniejsze są dobre składniki! Polecam. inspiracja:  seriouseats Składniki ( 2 porcje) 400 g zmieszanych(...)grzanki z ciabatty, polać sosem. Dodać posiekane liście bazylii, Wymieszać. Odstawić na co najmniej 30 minut,  od czasu do czasu przemieszać.  Dressing powinien zostać wchłonięty przez pieczywo. Smacznego

Stare Gary
Domowy ocet jabłkowy z obierek i ogryzków. Nie wyrzucaj - wykorzystaj! 239

Domowy ocet jabłkowy ze skórek Do przygotowania domowego octu owocowego można użyć gorszych jabłek lub gruszek, które nie nadają się do jedzenia, przetworów lub są uszkodzone

Korniszonki
PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKIEM, TWAROŻKIEM I PAPRYKĄ 76

porcja: 156 Kcal (B:21 g W:7 g T:5 g) 1 porcja + pieczywo żytnie (2 kromki 100 g) 378 Kcal (B:27 g W:46 g T:9 g) Składniki: (na 2 porcje) - tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka (100 g) - twarożek naturalny grani (200 g) -papryka czerwona – 1 szt. (145 g) - cebula czerwona(...)przyprawy (pieprz cytrynowy/ papryka słodka, ostra, sól himalajska) Wykonanie: Paprykę i cebulę pokroić w malutką kosteczkę, wymieszać z odsączonym tuńczykiem i twarożkiem i przyprawami. Wyłożyć pastę na pieczywo

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Gulasz kolożwarski - kolozsvári gulyás - czyli rumuńska zupa gulaszowa 151

mięsa może to być od 1 do 2,5 godziny. Na 15-20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w w paski czerwoną paprykę i czuszkę. Zupę podajemy z pieczywem i ewentualnie dużym kleksem śmietany. Wariant dla użytkowników Kohersen Mycook Do naczynia miksującego na wirujące noże wrzucić cebulę i czosnek, miksować przez 10 sekund z prędkością 6–7. Dodać smalec(...)paprykę, czuszkę i ewentualnie ziemniaki, zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i obroty do 1. W zależności od rodzaju użytego mięsa czas gotowania może być nieco inny. Zupę podajemy z pieczywem i ewentualnie dużym kleksem śmietany. Seria: Kohersen przepisy

Cztery Fajery
Ribollita - toskańska zupa z fasoli 144

około 70g) przecieru pomidorowego 2 średnie wielkości marchewki 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 lub 4 liście kapusty włoskiej lub dwie garście jarmużu kilka kromek pszennego pieczywa (ciabatta, bagietka) 2 szklanki bulionu warzywnego, drobiowego lub wołowego opcjonalnie kawałek sera parmezan lub grana padano świeże lub suszone zioła - rozmaryn albo tymianek sól,  pieprz i szczypta chili(...)smażymy około 5-8 minut  Liście kapusty włoskiej lub jarmużu rozrywamy na małe kawałki lub dość grubo szatkujemy. Pomidory kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki z wyjątkiem pieczywa umieszczamy w misie wolnowaru i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili i ziołami. Czas wolnowarzenia Opcja low - 6-7 godzin Opcja high - 5-6 godzin Toskańską zupę z fasoli podajemy

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania