pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:125/267)

Łosoś z porami w cieście francuskim 269

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 291

prostu co jakiś czas piekarnik i sprawdzajcie, czy robią się sztywne i trzymają formę – jeśli trzeba wydłużcie czas pieczenia. Jeśli już sztywne i gotowe – grzanie wyłączamy i zostawiamy je w piekarniku do ostygnięcia, na czas przygotowania nadzienia.   Tacos z białą rybą w chrupkiej panierce, miksem sałat, sosem majonezowo-paprykowo-limonkowym i salsą z awokado na blogu już w piątek

Karo in the Kitchen
Wytrawne 177

papryką na zime Papryka marynowana Leczo z kabaczka Mizeria z curry na zimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka

Biały fartuszek
Halibut z grilla 185

grillu elektrycznym grillować rybę przez ok 5  - 6  min ( grill dwustronny). Jeżeli używamy patelni grillowej rybę grillować nieco dłużej - ok 4 min z każdej strony, w połowie grillowania przewrócić. Czas jest orientacyjny - zależy od grubości naszego dzwonka - pieczemy do czasu, aż mięso zrobi się białe i łatwo się rozdziela.  Podawać z kawałkiem cytryny. Smacznego

Stare Gary
brokuł z anchois bez soli 207

jest forma. Na naleśniki położyć różyczki brokuła,pokrojony ser feta w kostkę. Poukładać na wierzch Anchois – niedużej, bardzo tłustej ryby Całość zalać śmietanką Posypać startym serem-u nas dużo bo wszyscy lubią. Wszystko zakryć naleśnikami i zetrzeć na całość ser Piec w nagrzanym piekarniku 180 ° C około 15-20 minut-do roztopienia się sera na wierzchu. Podawać samo,lub polane

w mojej kuchni
Śledzie po japońsku 130

lodówki. Podajemy przybrane ćwiartkami jajka na twardo, natką pietruszki i czerwonym pieprzem. Mimo, że śledzie zaliczamy do ryb tłustych, nie są jednak kaloryczne. Są bogatym źródłem białka, kwasów nienasyconych, witamin i mikroelementów. Śledzie po japońsku podane z ugotowanymi lub pieczonymi ziemniakami będą pożywnym daniem obiadowym… i nie tylko. Skorzystałam z przepisu Grzegorza (z małymi zmianami) ze strony Mniammniam . Gorąco

mojewypiekiinietylko
Grzanki z filetem z makreli i szpinakiem 175

pieprzycie i i smażycie przez kilka minut. Wykładacie na kawałki pieczywa. Na to kładziecie po plasterku sera, kawałku ryby, suszonym pomidorze odsączonym z zalewy (możecie go pokroić też na kawałki). Rozgrzewacie piekarnik do 180 stopni (np. w opcji grill) i pieczecie, aż ser się stopi. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Łosoś z piekarnika 532

pieprz czarny młotkowany do smaku Przygotowanie: Łososia przekroić na 4 porcje. Składniki marynaty połaczyć i zalać nią  rybę, pozostawićć pod przykryviem na około 3-4 godziny. Łososia wyjąć z marynaty i ułożyć na blaszce do grilowania, polać pozostałą marynatą. Piec w piekarniku z opcją grill nastawionym na 170 C prze około 20 minut.  Łososia podałam z gotowabtm ryzem

Gosia gotuje
Pieczony stek z łososia na szpinaku 200

wartościach odżywczych ryb i szpinaku nie będę się rozpisywał. Gdyż wpajano nam to już od najmłodszych lat. Dlatego dziś pora na rybkę. A konkretnie, pieczony stek z łososia na szpinaku. Samo zdrowie na talerzu, a do tego smacznie. Czas przygotowania: 35 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 12,00 złSKŁADNIKI:200 g świeżego łososia ze skóra lub bez100

kulinarnyJa
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 169

zachowują swój smak i wartości odżywcze; pakowanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać, a tym samym pozwala na oszczędności; pakować można niemal wszystko – owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania itd. nie wyrzucamy już jedzenia! Co można pakować próżniowo i o ile przedłuża to trwałość poszczególnych produktów? Artykuły spożywcze Trwałość artykułów niezapakowanych próżniowo Trwałość artykułów zapakowanych próżniowo Chleb/bu(...)Ugotowana zupa 2-3 dni 8-12 dni Pieczone mięso 2-3 dni 8-12 dni Artykuły spożywcze – zamrożone Trwałość artykułów niezapakowanych próżniowo Trwałość artykułów zapakowanych próżniowo Pieczywo 6-9 miesięcy 24-26 miesięcy Owoce 6-12 miesięcy 24-26 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 24-26 miesięcy Ryby 6 miesięcy 24-26 miesięcy Drób 6 miesięcy

Słodkie okruszki
Ryba po grecku z ananasem i curry 220

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól  pieprz  Sos: 1 szkl. bulionu z jednej kostki puszka ananasów 1 słoik papryki konserwowej 2-5 łyżek magii 8 marchwi 6 ząbków czosnku 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka curry  2 łyżki octu łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: Składniki panierki zmiksować. Rybę pokroić na części, obtoczyć w panierce

Cukiernia Pychotki
Ziemniaki pieczone w ziołach i czosnku 376

Pieczone ziemniaki niezwykle aromatyczne, ziołowe i czosnkowe. Przysmak jednogarnkowy, zdrowy. Na końcu skrapiam je lekko sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny i posypuję natką. Podaję je z zsiadłym mlekiem, kefirem lub maślanką. Mogą być same lub z ulubionymi dodatkami, np. mięsem, rybą czy surówką. Smakują także z gzikiem (połączenie: twaróg, śmietana, szczypior, rzodkiewka), tylko wtedy nie warto obierać ziemniaków

Zasmakuj Kuchni
DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. 197

młodym narybkiem.Odżywiający się dobrze, dożywa nawet 20 lat.  (źródło: "Dwie ryby - flądra i dorsz" G. Łapanowski, R. Pilecki )   Dorsz jest niesamowicie delikatny, zarówno w smaku, jak i strukturze. Białe mięso, lekkie, nie tuczące. Świetnie komponujesię z różnymi sosami, sałatkami. Idealny do pieczenia, smażenia, przyrządzania na parze, do wędzenia, gotowania.Kiedy kupujemy go, wybierajmy okazy mające powyżej(...)propozycja łączy w sobie lekkość dorsza i delikatność kremowego sosu. Dodatek kefiru zamiast śmietanyredukuje nie tylko kalorie, ale również tłusty posmak. Odrobina pomidorowej nuty zmienia smak, zachowując serowość.Zapiekanie ryby w sosie powoduje, że się nie rozgotuje, nie rozpadnie, a udusi na idealną. Poza tym, nie dodajemy tłuszczu,który dodany być musi w przypadku smażenia i duszenia na patelni

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z tuńczyka i fasoli czarne oczko 192

Dziś na stole portugalska sałatka pyszna i pożywna. Do zrobienia sałatki użyłam pieczonej papryki, którą sama upiekłam ale można użyć także papryki pieczonej ze

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania