pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:122/267)

Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem 1260

sakiewek. Na wierzchu nakłuwamy widelcem, by para mogła znaleźć ujście. Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy siekanym tymiankiem. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. Smacznego!     RADA: Farsz możesz oczywiście dowolnie modyfikować. Równie dobrze będzie smakować wegetariański z grillowanymi warzywami lub rybą i serkiem mascarpone

MarcinChef
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 226

uszczelniają naczynia krwionośne. Zastosowanie: Są głównym składnikiem wigilijnego kompotu z suszu, ale dodaje sieje do wielu innych potraw: bigosu, sosów, ciast. Świetnie komponują się z mięsem np. pieczonym schabem. Suszone śliwki wspaniale komponują się z jogurtem, czy z babeczkami. RODZYNKI To ususzone na słońcu specjalne bezpestkowe gatunki winogron. Jest ich wiele odmian m.in. duże jasne sułtańskie, małe ciemne koryntki(...)najdroższych przypraw. Jest zaraz za szafranem  najdroższą przyprawą na świecie. Ma ostry korzenny, słodki i piekący smak. Kardamon dodajemy do piernika, marcepanu, deserów i sałatek owocowych oraz do słodkich sosów i likierów. Dodaje się go również do zup. pasztetów, mięs oraz ryb. Nadaje świeży smak dyni, marchwi i szarlotce. Kardamon możemy znaleźć w holenderskich ciasteczkach oraz  w tradycyjnym

Ciastka - domowe słodkości
Kulebiak z rybą i ryżem 167

Gotujemy ok. 5 minut na wolnym ogniu. Następnie wyciągamy łososia z mleka i oddzielamy mięso ryby od skóry, skórę wyrzucamy. Kawałki łososia wrzucamy do miski z ryżem i cebulą, pieczarkami i marchewką, delikatnie mieszamy. Doprawiamy całość solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Ciasto francuskie rozkładamy, na połowę ciasta, nakładamy farsz zostawiając wolne 2 cm od drugiego(...)spód. Całość smarujemy pozostałym żółtkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200°C na ok. 40-45 minut. Ciasto ma być rumiano złote. Smacznego! The post Kulebiak z rybą i ryżem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowanie - czas grillowania 416

odpocząć" :) przepisy:    Wołowina i kurczak z grilla Kurczak: Udka kurczaka : potrzebują od średniej -do wysokiej teperatury grilla Czas pieczenia to 25-30 min. Skrzydełka kurczaka: Czas pieczenia to 15-25 min - w zależności od wiekości skrzydełek . Przy grillowaniu nie powinno być płomieni.  Od czasu do czasu przewracamy je. przepisy:     Skrzydełka kurczaka z grilla(...)Szaszłyki:  Z ryby i drobiu : Grill musi być gorący- grilujemy łącznie 8-10 min. odwracając co 2-3 min.  przepisy:   Szaszłyki z łososia i kurczaka                  Szaszłyki z grilla   szaszłyki z ziemniaków - Kładziemy na rozgrzanego - gorącego grilla- pieczemy z dwóch

Smaki Edyty
DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE PIECZARKOWYM ZE SZPINAKIEM I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI 178

ryba musi być nudna? :) Przepis zainspirowany odcinkiem Doradca Smaku.  SKŁADNIKI: dorsz bez skóry 2 filety szpinak baby świeży 300 g.  olej kokosowy 2 łyżki przyprawa do ryb 2 łyżki  sok z połowy cytryny Sos pieczarkowy: pieczarki 300 g.  cebula 1 szt.  masło 2 płaskie łyżki olej 1 łyżka śmietana kremówka 30 % 300 ml.  przyprawa(...)olejem i wymieszać. Na blaszce wyłożyć podwójnie folię aluminiową. Ułożyć ziemniaki i wstawić do piekarnika. Piec ok. 30-40 minut, aż będą złote.  Dorsza umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części i skropić cytryną. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie obsypać przyprawą do ryb z obu stron. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Ułożyć kawałki ryb i lekko przyrumienić. Odłożyć

Kuchnia Paulettes
Łosoś pieczony w cytrusach i miodzie 218

Filety z łososia pieczone w piekarniku z akcentem z soku z cytrusów i słodkim miodem. To świetny i bardzo prosty przepis na łososia pieczonego w cytrusach . Idealny na świąteczny obiad.. wspaniały na Sylwestra! - świetny pomysł na szybki obiad - rozpływający się w ustach smak ryby - idealnie dobrane dodatki i przyprawy

AniaGotuje.pl
Turbot zapiekany 113

nacięcia włożyłem rozgnieciony czosnek i posiekana natkę pietruszki oraz plasterki cytryny. Rybę ułożyłem w naczyniu żaroodpornym, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Zapiekałem ok.20-25 minut, na kilka minut przed zakończeniem pieczenia dodałem pomidorki śliwkowe oraz czarne oliwki, piekłem aż pomidorki lekko popękały. Podałem z ziemniakami pieczonymi w ziołach

R'n'G Kitchen
Zapiekanka ziemniaczana z rybą 89

Składniki: (4 porcje) 700 g. mniejszych ziemniaczków (waga po obraniu) 300 g. filetów białej ryby morskiej bez skóry (u mnie morszczuk) 1 duża łyżka masła 2 średnie cebule 250 g. młodej zielonej cukinii (ze skórką) 280 g. bakłażana (ze skórką) 180 g. śmietanki 30% 80 g. sera grana padano 1 łyżeczka listków świeżego tymianku 2 jajka sól czarny pieprz odrobina(...)odstępach od siebie połowę ilości kawałków ryby. Rozłóż drugą połowę masy bakłażanowej i wyrównaj. Na wierzchu ułóż znowu zachodzące na siebie plasterki ziemniaków. Między plasterki ziemniaków powkładaj pozostałe kawałki ryby. Całość oprósz grubo mielonym czarnym pieprzem i posyp 1 łyżką pozostałego startego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 45 minut

Delicious Place
Wtorek: Sałatka z pieczonych batatów, czerwonych buraków i brukselki 190

Kolorowa, sycąca sałata. Miękkie, pieczone, naturalnie słodkie warzywa przełamane cytrynowym dresingiem. Plus krewetka – wisienka na torcie Czas: 1 h 15 minut (w tym 1

Niedzielny kucharz
Kotlety z jajek i wędzonej makreli 161

coś wyjątkowo pysznego.. nie myśląc zbyt długo zabrałam się do pracy. Kilka jajek ugotowanych na twardo, wędzona ryba, natka pietruszki doprawione solą i pieprzem... uformowałam z tej masy kotleciki, obtoczyłam w amarantusie ekspandowanym* i wyłożyłam na blachę do pieczenia. Po kilkunastu minutach były gotowe. Wiecie... moje wrażenia smakowe to jedno, ale gdy słyszę szczere komplementy z ust innych osób

Kuchnia Ellie
Pstrąg łososiowy w migdałach z sałatką z oliwą truflową 156

osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli to koniecznie - oczyścić z ości. Przełożyć do naczynia żaroodpornego Nastawić piecyk na 200 stopni Rybę skropić oliwą z oliwek, doprawić solą morską, pieprzem cytrynowym oraz tymiankiem Całość obsypać płatkami migdałowymi Wstawić do nagrzanego piecyka i piec 20 minut Przygotować sałatkę : sałatę ułożyć na talerzu, pomidor pokroić w ćwiartki Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą truflową i polać

Szczęśliwa kuchnia
Pstrąg łososiowy w migdałach z sałatką z oliwą truflową 162

osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli to koniecznie - oczyścić z ości. Przełożyć do naczynia żaroodpornego Nastawić piecyk na 200 stopni Rybę skropić oliwą z oliwek, doprawić solą morską, pieprzem cytrynowym oraz tymiankiem Całość obsypać płatkami migdałowymi Wstawić do nagrzanego piecyka i piec 20 minut Przygotować sałatkę : sałatę ułożyć na talerzu, pomidor pokroić w ćwiartki Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą truflową i polać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Książki kucharskie 2 130

środku znajdziecie 2000 (tak, dwa tysiące!) przepisów na dania kuchni włoskiej. Od makaronów, przez sałatki, mięsa i ryby aż po genialne desery. Kupcie, gotujcie i rozkoszujcie się smakami Italii. Jeffrey Hamelman – „Chleb” – język polski Jeśli kiedykolwiek chcieliście zacząć piec chleb, a przerażało was absolutnie wszystko, co z tym związane, to książka „Chleb” rozwieje wasze wątpliwości. Guru pieczenia chleba

ladykitchen
Ryba pieczona z warzywami 157

solą oraz tymiankiem i dokładnie wymieszać. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć połowę warzyw. Na warzywach ułożyć kawałki przygotowanej wcześniej ryby. Na wierzch wyłożyć drugą połowę warzyw. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 C i piec 40 minut, funkcja góra-dół

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania