pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:127/267)

Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 209

Drożdżowe bułeczki z szynką Serowe słone paluszki z kminkiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem(...)ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Zupa krem z topinambura Zupa krem serowo-kalafiorowa Węgierska zupa

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 297

kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Zielone(...)ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź w oleju z cebulą Śledź w buraczkowej pierzynce Zupy Zupa krem z topinambura Zupa krem serowo-kalafiorowa Węgierska zupa

Kulinarne przygody Gatity
Brukselka – najlepsze przepisy 176

Jak ugotować brukselkę Bigos z brukselką Zapiekanka z kaszy gryczanej z białą kiełbasą i brukselką Brukselka pieczona – post dr Dąbrowskiej Brukselka pieczona Brukselka z

Dorota Smakuje
Ryba w warzywach 164

Bardzo polecamy tę wersję smażonej ryby, z warzywami smakuje wspaniale, nadaje się na ciepło z ryżem na obiadowe danie i na zimno jako przystawka, zwarto wpisać

kgwjanczewo
Spring Rolls z łososiem, mango i warzywami 183

Pyszne Spring Rolls to zdrowa propozycja dania kuchni orientalnej. Ja przygotowałam je z dodatkiem pieczonego łososia, mango, marchewki, ogórka oraz sałaty. Dodatkowo przygotowałam słodko-słony

Mango Papaja
PIECZONY ŁOSOŚ CYTRYNOWY 226

Chciał nie chciał pora obiadowa nadejdzie szybko i zaraz znów dylemat co podać. Proponuję na piątek pieczonego łososia. Delikatnie doprawiony, cytryna ciekawie zmienia jego smak

Z Majeczką w kuchni
Pieczony dorsz z warzywami :) 180

Szybki, bardzo prosty i smaczny pomysł na obiad :) A do tego jaki zdrowy! Ponad to, dorsz zaliczany jest do ryb niskokalorycznych , a więc na diecie wskazany

Zdrowie na języku :P
64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 131

kapustą i szynką serrano 2. Placki z cukinii z mozzarellą 3. Placki z kaszy jaglanej z łososiem, jogurtem i szczypiorkiem 4. Chipsy ze szpinaku 5. Muhammara – syryjska pasta z pieczonych papryk i orzechów włoskich 6. Quesadillas z chili con carne 7. Kabanosy w cieście francuskim 8. Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego 1. Pełnoziarnista focaccia z cebulą 2. Odrywany chlebek(...)Quesadilla z kurczakiem i serem 8. Pełnoziarniste grzanki z wędzoną rybą 1. Idealne mini wrap’y na imprezę 2. Rewelacyjna przekąska – a’la tacos (również w wersji wegańskiej) 3. Zapiekane pieczarki faszerowane kaszą jaglaną z koperkiem i natką pietruszki 4. Domowe masło czosnkowe z ziołami 5. Chrupki z ciecierzycy – pieczona ciecierzyca 6. Ser – dip serowy z ziemniaka, całkowicie wegański

Be Fit Be Strong
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 189

wegetariańską - dokładnie pescowegetarianizm - z możliwością jedzenia ryb i owoców morza (nie dociekajcie, dlaczego). Jako preludium podano amouse bouche, czyli mus z gęsi, natomiast mnie uraczono tatarem z łososia. Był odpowiednio zharmonizowany, przypadł mi do gustu, choć w rzeczywistości za tatarami nie przepadam. Drugą propozycją okazał się rillette panierowany w panko z pieczonym jabłkiem i posypką z migdałów. Wyglądał naprawdę(...)Następnie na stół zawitała polędwica z dorsza na warzywnym spaghetti, z grzybowym duxelle (puree tak jakby), chipsami z czosnku i rybnym veloute (sos na bazie bulionu rybnego i szampana). Ryba idealna, nie rozgotowana, aromatyczna,a przede wszystkim świeża. Spodobał mi się pomysł z warzywnym spaghetti. Wiosenny, kolorowy akcent, nadający chrupkości całemu daniu. Do tego grzybowa nutka i sos, jakże obłędny

W kuchni Karmel-itki
Mintaj pieczony ze szparagami w sosie koperkowo-śmietankowym 164

filety mintaja pęczek szparagów 1 szkl mąki olej do smażenia przyprawa do ryb sól, świeżo zmielony pieprz pęczek koperku szkl śmietanki 30% 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki startego sera np. grana padano Rybę rozmrozić, osuszyć i każdy filet przekroić na 2 części. Posypać przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju, ale tylko chwilę aby się później(...)ręczniku papierowym. Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrętwiałe końce. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian rybę i szparagi. Śmietany wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, dodać posiekany koperek i zalać mintaja i warzywa. Danie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 15 minut.  Gorące danie posypać serem. Podawać z ziemniaczkami

Smakołyki Asi
Aromatyczny pilaw z kaszy bulgur z marchewką i szpinakiem oraz paluszkami rybnymi 143

sytuacjach awaryjnych chętnie sięgam po produkty mrożone i FRoSTA to mój częsty wybór. Poza rybami ostatnio rozsmakowaliśmy się w warzywnych burgerach. Produkty FRoSTY świetnie nadają się do przyrządzania w piekarniku i ja właśnie tak robię. Paluszki układam na papierze do pieczenia i piekę bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu oszczędzam na kaloriach. ➤ Zobacz także: Pilaw z dynią i suszoną śliwką

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieprz 210

smażone ryby morskie, węgorz, małże ryby z rusztu, płastuga duszona Mięso cielęcina, jagnięcina, wszystkie dania mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń

Pomysłowa kuchnia
Mintaj po włosku z ryżem (na mój sposób) 151

podsmażaną (jak mój tata). Ja zrobiłam bez zastanowienia wersję ekstremalną, ale jestem dumna z tego, że wszyscy (w tym przeciwnicy cebuli!) zjedli :) Ryba wyszła mięciutka, wręcz idealna. Składniki na mintaja po włosku (3 porcje): 6 kostek mintaja (ryba głęboko mrożona; można zastosować także świeże filety, ale wtedy należy skrócić czas w piekarniku do 15 minut) 1,5 dużego pomidora(...)podlać olejem i włożyć rybę. Sparzyć pomidory i obrać skórkę. Posiekać drobno cebulę, czosnek i pomidory. Dodać masło i wymieszać, a następnie doprawić solą i ziołami. Pastę nakładać na rybę do naczynia. Uwaga! Cebula nie wyjdzie usmażona, więc jeśli ktoś nie przepada za jej surową wersją to doradzam ją najpierw podsmażyć przed dodaniem do pasty. Piec w piekarniku

Karola gotuje
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 144

najdroższych przypraw. Jest zaraz za szafranem  najdroższą przyprawą na świecie. Ma ostry korzenny, słodki i piekący smak. Kardamon dodajemy do piernika, marcepanu, deserów i sałatek owocowych oraz do słodkich sosów i likierów. Dodaje się go również do zup. pasztetów, mięs oraz ryb. Nadaje świeży smak dyni, marchwi i szarlotce. Kardamon możemy znaleźć w holenderskich ciasteczkach oraz  w tradycyjnym

Ciastka - domowe słodkości
Pstrąg łososiowy pod pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego. 263

koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Przygotowaną pastę równomiernie rozprowadzamy na chlebie przykrywającym rybę. Tak przygotowanego pstrąga wstawiamy na godzinę do lodówki.  Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem), pieczemy około 40 minut. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions

Symfonia smakowa
Łosoś zapiekany w cieście francuskim ze szpinakiem 147

ciasta ( razem z papierem ), aby każdy kawałek był w nim dokładnie zamknięty. W połowie ciasta kładziemy rybę, na nią szpinak i przykrywamy drugą częścią. Brzegi porządnie zlepiamy. Na górze w cieście robimy małe otworki aby ewentualna para miała gdzie się wydobywać. Łososia pieczemy na nagrzanym piekarniku, zgodnie z napisem na opakowaniu ok. 20 minut. Podajemy z surówkami. Pycha. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Łosoś i szpinak w cieście francuskim 351

cytryny. Na każdy płat ciasta ułożyć przesmażony szpinak, na tym ułożyć po kawałku łososia. Sam wierzch ryby posypać odrobiną startego żółtego sera. Ciasto francuskie naciąć na równe paseczki. Zwijać, formułując warkocz. Z ciasta francuskiego wyciąć ogon i głowę. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 40-45 minut w  180ºC . Podawać na gorącą.  Resztę ciasta francuskiego pokroiłam na mniejsze

Ugotować
Karp z piekarnika z cytryną i cebulą 202

połowy cytryny. Drugą połówkę cytryny kroję na plasterki. Cebulę również kroję na plasterki. Na wierzchu ryby układam plastry cebuli i cytryny. Przykrywam z wierzchu folią aluminiową i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Następnie ściągam folię i piekę jeszcze 5 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki