pieczenie - 19054 przepisów (strona:800/1271)

Bitki z szynki z dzika 177

Podaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad na stole, aha jeszcze jakaś surówka obowiązkowo. Goście i domownicy będą zachwyceni. Ja dodatkowo podałam śliwki w occie, rewelacyjnie pasują. Bitki z szynki z dzika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makrōłny luksusowe (Makaroniki… chyba ;) ) 166

żech go znod 16 . Niy podobało mi sie, że tam bōło za kans 17 cukru i jeszcze chciała ta baba- bo to kobiyta napisała ta ksiōnżka- coby noprzōd na piecu miyszać mandle ze cukrym i biołkym. Mie sie niy chciało i bez 18 to sam mołcie 19 barzi 20 ajnfachowo 21 wersja. Za starego piyrwy 22 do tych makrōłnōw ôprōcz

Chop w kuchni
Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą 173

starty na tarce żółty ser. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Formy do tartaletek wykładamy ciastem francuskim , a następnie układamy na nim kurczaka z warzywami i całość polewamy masą śmietanowo- jajeczną. Tartaletki pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego!   Post Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ŚWIĄTECZNY PIERNIK 192

śliwkowe polewa czekoladowa odrobina lukru + zielony barwnik WYKONANIE Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, margarynę, sodę i resztę składników. Mieszamy dokładnie, wylewamy na formę (11x38 cm). Pieczemy ok. 40 min. w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na pół, smarujemy podgrzanymi powidłami, polewamy polewą i lukrem

słodki bratek
Syrop korzenny 143

domu. Wtedy już wiemy, że Boże Narodzenie nadchodzi wielkimi krokami. Syrop będzie doskonałą bazą do zrobienia likieru korzennego, a także aromatycznym dodatkiem do kawy, herbaty, różnych deserów czy też pieczonego drobiu. Przygotujcie go koniecznie 😊.   Syrop korzenny Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 350 ml wody 1/3 szklanki cukru trzcinowego 8 goździków 2 laski cynamonu 4 strączków kardamonu 3 ziarenka ziela

Kulinarne przygody Gatity
Kruche pierniczki - bez czekania. 980

sito. Dodać jajka i wystudzone masło. Wyrobić gładkie ciasto a następnie schować do lodówki na ok. 1 godzinkę. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm. Wykrawamy foremkami lub szklanką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż się delikatnie zarumienią ok. 8 - 10 minut. Po wystudzeniu polukrować lukrem. Smacznego

Magia jedzenia.
Pasta z makreli ze szczypiorkiem 174

oraz Remuladę duńską . Wymieszać do dokładnego połączenia składników.   Odstawić pod przykryciem na 30 minut do lodówki, aby całość dokładnie się „przegryzła” .     Zajadałam z domowym chlebem marchewkowym pieczonym pd przykryciem w naczyniu żaroodpornym - przepis na blogu wkrótce! Dodatkowo każd ą kanapkę można udekorować kapką Remulady duńskiej - dostępna w sklepie internetowym Frisco.pl (zakup możliwy przez kliknięcie baneru w prawej

Grunt to przepis!
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 172

warzywa z patelni, kawałki sera brie i drugi raz tak samo, polej sosem, wierzch posyp majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem wymieszanym razem z 1,5 łyżki bułki tartej, pieczcie w temp. 200C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez 20-25 minut, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Muffinki świąteczne z gruszką i czekoladą! 154

sodą oczyszczoną. Do dużej miski wlej masę z jajami dodaj mąkę z sodą, pokrojone gruszki i płatki migdałowe. Całość wymieszaj, przelej d foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Pieczemy przez 20-25 minut w temp 170 stopni C, grzanie tylko dół (bez termoobiegu) Babeczki studzimy na kratce.  POLEWA: - 1/2 czekolady mlecznej - 1/2 czekolady gorzkiej - 4 łyżki mleka - 1 czubata

SMYKWKUCHNI
Świąteczna szynka glazurowana miodem 244

około 2 godziny.  Przygotowujemy glazurę - karmelizujemy cukier, dodajemy miód i wino. Gotujemy na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, szpikujemy goździkami i zalewamy glazurą. Pieczemy szynkę pod przykryciem w 200 stopniach przez godzinę. Na 10 minut przed końcem odkrywamy naczynie, by szyneczka się zarumieniła. Smacznego! Przepis  (z moimi małymi zmianami)  pochodzi z książki

Moje Kuchenne Rewelacje
Jesienny sernik dyniowy 178

trzykrotnie. Do sera dodać resztę składników (wraz ze startą skórką pomarańczy oraz wyciśniętym sokiem) i zmiksować na jednolitą masę. Masę serową przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawić do piekarnik. Piec około 60 minut. Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i wystudzić. Polewa czekoladowa Białą czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę

Wypieki i Rumieńce
krucho-drożdżowe pyszne 137

papierem , uzyskany  wałek szwem do dołu, przeciąć  na 5-6 części.Posmarować rozmąconym jajkiem, posypać sezamem i odstawić do wyrośnięcia na około 20-25 minut.(szybko rosną ) Piec w nagrzanym do 180 -185° około 20 - 25 minut-do złotego koloru. Studzić na kratce.Podawać ciepłe lub zimne do czystego barszczu

w mojej kuchni
Ciastka piernikowe i konkurs "Gotuj z Wielbłądami" 198

wystudzoną margarynę. Kiedy składniki się połączą dodać rodzynki i orzechy i lekko wymieszać (najlepiej pomocą łyżki). Tak przygotowaną masą napełniać wysmarowane uprzednio masłem i posypane mąką kokilki. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚ C (góra - dół, bez termoobiegu) przez około 35 do 45 minut. Ozdobić polewą czekoladową lub cukrem pudrem. A teraz zapraszamy Was do udziału w konkursie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizza z krewetkami, pomidorami, mozzarellą, rukolą i pastą z awokado 171

pizzy posmarować grubo pastą z awokado, posypać oregano i ziołami prowansalskimi, wyłożyć plasterki mozzarelli, krewetki, pomidorki koktajlowe (rozcięciem do góry) i ponownie posypać delikatnie oregano. Włożyć do piekarnika i piec około 15-20 minut, aż spód pizzy nie będzie miękki. W międzyczasie umyć rukolę i przygotować w miseczce. Pizzę przed podaniem posypać rukolą. Można również postawić miseczkę z rukolą

Passions hobbies life
Kruche rogaliki z masą makową 176

rozwałkować na omączonym blacie. Każdy rozwałkowany kawałek podzielić na 8 części i wyciąć koło. Na najszerszy bok nałożyć czubatą łyżeczkę masy makowej. Uformować rogaliki. Przełożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Piec około 20-25 minut w 195ºC  (do zarumienienia). Na sam koniec, rogaliki polać lukrem (najlepiej przygotować gęsty lukier).  Pomysł na przepis STĄD

Ugotować

Proponowane wyszukiwania