pieczenie - 19054 przepisów (strona:797/1271)

Kalafior zapiekany pod beszamelem. 310

chwile mieszamy i zalewamy mlekiem. Mieszamy aż zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Dodajemy starty ser żółty ( troszkę zostawiamy do posypania po wierzchu) i zalewamy kalafior. Po wierzchu posypujemy serem żółtym. Pieczemy około 25 min w 200C. Do momentu aż  ser się lekko zarumieni. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Błyskawiczny sos czosnkowy 230

być śmiało stosowany w większości diet niskotłuszczowych, nawet na Dukanie. Jasne, podanie go w roli dodatku do pizzy wcale nie pomoże nam schudnąć, ale jeśli zjemy go np. z pieczonym łososiem albo kurczaczkiem, z pewnością nie zaszkodzi. A poprawi odporność, co też jest bardzo ważne, a często marginalizowane na diecie

Proste-przepisy.pl
Gołąbki w skórkach 279

Skórki przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180 st. C  oraz dodatkowo 15 minut bez przykrycia. Można w piekarniku razem upiec ziemniaki. Wystarczy podzielić, dodać sos, surówkę i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Roladki drobiowe z farszem pieczarkowym 267

mniejsze - jak kto woli). W razie potrzeby lekko je rozbić.  2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć w rulon. Szczelnie owinąć folią aluminiową. Piec 30-40 minut w 200*C. Po upieczeniu odstawić na kilka minut, żeby mięso odpoczęło

Kto ugości moich gości?
Ciasto bananowe z mąki orkiszowej 183

dodać jajka, zmiksować - dodać rozgniecione widelcem banany, wymieszać - dołożyć mąkę, sodę i kurkumę , ponownie wymieszać - ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy, po wylaniu oprószyć cynamonem - piec 30-35 minut w 180 stopniach SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
ŚLIMACZKI SALAMI NA OSTRO 221

plastry salami, na nich ser żółty, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Gotowe ślimaczki podajemy na ciepło lub zimno. Ślimaczków celowo nie doprawiałam, gdyż podałam je z niezwykle aromatycznym  czatni ostry zielony pomidor

słodki bratek
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 487

Kiedyś dla mnie ciasto tego typu było nie do przebrnięcia. Alergicznie na mnie działały wszelkie dania z żelatyną. Za to teraz doceniam sernik na zimno. Szczególnie

Mieszam w Garnku
zapiekanka kalafiorowo ziemniaczana z jajkiem sadzonym na obiad... 190

dodać pokrojone w talarki ziemniaki, cząstki kalafiora, delikatnie wymieszać z olejem ser żółty morski rozdrobniłam w rozdrabniaczu, posypać wierzch zapiekanki, piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec około 35-45 minut zapiekankę podać z jajkami sadzonymi, posypać szczypiorkiem - obiad jest syty, smaczny i smakuje z zimną maślanką...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kawowe lody z orzechami włoskimi i szczyptą kardamonu 268

Kawowe, z chrupiącymi orzechami włoskimi i delikatną nutą kardamonu. Uwielbiam zapach kawy, a odkąd kupiłam zaparzacz bardzo często piję kawę właśnie z kardamonem i mlekiem. Ponieważ

Niebieski kubek z kawa
Słodkie środy - Drożdżowe ślimaki z truskawkami 177

Uzyskane ślimaki układamy na blaszce z małymi odstępami i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia, aż się ze sobą połączą i wyrosną. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do zarumienienia. studzimy na kratce. Podajemy oprószając cukrem pudrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szybkie zapiekanki na chlebie 849

rozgrzać olej, podsmażyć cebulę. Wrzucić na patelnię pieczarki. Smażyć na dużym płomieniu do odparowania wody. Każdy kawałek chleba posmarować ketchupem, nałożyć farsz z pieczarek i cebuli, posypać startym serem. Piec w 200C przez około 10 minut (aż ser się rozpuści, a chleb podpiecze) Upieczone zapiekanki polać ketchupem i można podawać

Facet i noże
Dieta CTZO, dzień drugi 176

cienkie talarki. Na folię nakładamy warzywa w kolejności najpierw cukinia potem kolejne. Posypujemy ziołami prowansaskimi. Na warzywka kładziemy filet, posypujemy solą i pieprzem polewamy oliwą i szczelnie zawijamy. Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku około 30 minut. + Puree z ziemniaków z jogurtem Podwieczorek 100 g jogurtu naturalnego 2% 15 g płatków kukurydzianych 4 g zarodków pszennych 300 g pomarańczy

Kucharzyca
19. Jak śliwka w kompot: czyli wegańska tarta śliwkowo - jabłkowa 220

kawałki (jeżeli nie jest silikonowa, należy ją natłuścić i obsypać delikatnie mąką) 6. Wysmarować spód ciasta powidłami śliwkowymi, wyłożyć podduszonymi jabłkami. 7. Z pozostałej ilości ciasta zrobić kruszonkę. 8. Piec 30-35 minut w 180 stopniach, termoobieg. Najlepiej smakuje polana syropem z agawy i z dodatkiem  bitej śmietany z mleka kokosowego.  Smacznego

Pland based fille
O tym, dlaczego mam fajnego Tatę. I sernik. Zielony 215

proszek) Mąkę przesiać, wymieszać z migdałami, cukrem, cynamonem i solą. Dodać zimne masło, posiekać, a następnie zagnieść. Wysypać na spód tortownicy, dokładnie ugnieść. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piec w 170 st. C. przez 15 minut. Ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Połowę kremówki zagotować, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Zalać kremówką posiekaną czekoladą, wymieszać do jej rozpuszczenia. W pozostałej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny drożdżowo-pomarańczowe 292

wyrobić. Odstawić na ponad godzinę pod przykryciem aby podwoiło swoją objętość. 10 foremek do muffin napełnić ciastem drożdżowym. Posmarować białkiem i posypać kruszonką (masło, cukiery i mąkę połączyć) i piec w 180C około 30min

Amatorka kuchenna

Proponowane wyszukiwania