Następnie dodajemy aromat, nasiona chia i serek twarogowy. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczoną w mące żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy szpatułką. Na upieczony spód przelewamy masę serową. Pieczemy przez ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i ciasto zostawiamy przez ok. 30 minut. Smacznego
Truskawkowa Fiestaniecałe 10 minut. Do tak przygotowanych grzybów nakładamy farsz, lekko uciskamy, by dokładnie wypełnił pieczarkę, a następnie dokładamy na górę. Całość posypujemy tartym parmezanem lub innym serem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut. Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem. Jeżeli zostanie nam farsz – nie ma się czym przejmować. Doskonale sprawdzi się w roli sosu do makaronu
MarcinChefdente. Do ugotowanego i odcedzonego dodajemy pokrojoną w kostkę rybę, passatę i przyprawy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy połowę makaronu, posypujemy połową sera. Wykładamy pozostałą część makaronu i sera. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20 minut
Kucharzycatego, co akurat mamy pod ręką. Nieprzeładowane ilością składników, proste i szybkie. Taka własnie jest sałatka, na którą dzisiaj zapraszam. Wykorzystałam niewielki kawałek wędzonego boczku i piersi z pieczonego kurczaka, pozostałe z obiadu. Ta sałatka jest dość sycąca, nada się na przykład do zabrania w pojemniczku jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 1 średnia sałata rzymska (lub 2 mniejsze
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj polecam przepis na pyszną pasztetową ze słoika. Przepis ten przygotowałam już jakiś czas temu, dzisiaj znalazłam zdjęcie i postanowiłam koniecznie się nim z Wami podzielić
Tradycyjna kuchnia KasiSKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa sól himalajska mielony pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku łyżka suszonego lubczyku 1 łyżka sałatkowego rarytasu ETERNO 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę nacieramy
ClauditteMissCookingzagniatamy. Bułeczki: W dłoniach formujemy bułki z wyrobionego ciasta. W kształtnej już bułeczce robimy dziurkę i do dołka umieszczamy marmoladę. Gotowe bułki smarujemy białkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w piekarniku góra/dół 180 stopni przez ok. 20 minut
upichconaJeżeli lubicie kurczaka w słodkiej marynacie, to ten przepis jest właśnie dla Was! Pyszna, soczysta, pięknie pachnąca pierś z kurczaka w marynacie miodowej z dodatkiem
Kuchnia ŁukaszaPrzecudowna, aromatyczna i pełna smaków sałatka z pieczonej fety i grillowanych warzyw. Można ją przygotować na patelni w domu, lub na grillu (podpiekając fetę owiniętą w folię aluminiową). SKŁADNIKI 2 małe cukinie 1 papryka czerwona 1 papryka żółtka 150 g pomidorków koktajlowych 300 g dobrej jakości sera feta (najlepiej pokrojonej w kostkę) 3 łyżki oliwy czosnkowej ( przepis tutaj ) lub oliwa
Moje Kuchenne Rewelacjewiększy od średnicy tortownicy. Tortownicę wysmarować tłuszczem (u mnie olej) i wylepić ciastem spód i dość wysoko brzegi. W oryginalny przepisie od razu wylewamy na spód masę serową i pieczemy… ja jednak najpierw podpiekłam spód w 180 stopniach aż lekko się zrumienił -około 10-15 minut -a dopiero po przestudzeniu wylałam na niego masę serową… Morele odsączyć
UgotujmyTo.plzalewamy ją cydrem, otrzymany sos dolewamy do gruszek ostudzoną kaczkę nadziewamy gruszkami, jeśli zostaną- wkładamy je razem z kaczką do rękawa i wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika. pieczemy około 30 minut podajemy z fasolką szparagową lub pure z ziemniaków i selera Smacznego!! P.S. Zamiast całej kaczki, możecie użyć tylko udek lub piersi:) będą tak samo pyszne
Luźna Kuchniawałka). Na spód (środek spodu) kłaść pieczarki (łyżkę) i nakrywać plasterkiem mortadeli. Następnie zawijać i robić takie paczuszki jak na zdjęciu. Piekarnik nagrzać do 230 stopni i piec ok.20-25 minut. Smacznego
Moje pyszne gotowaniePrzygotowanie: Warzywa dokładnie myjemy. Cukinie i selera naciowego kroimy na plasterki, kalarepkę "na zapałkę", paprykę w kwadraty. Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i mieszamy. Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni do lekkiego przyrumienienia
głodny alergiksernika lub cynamon. Wszystko dokładnie miksujemy. Do białek dodajemy pozostałą masę i delikatnie mieszamy łyżką. Do natłuszczonej blaszki lub naczynia żaroodpornego na dno posypujemy płatkami owsianymi i przelewamy masę. Pieczemy przez ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika serniczek jeszcze trzymamy ok. 10 minut. Smacznego
Truskawkowa FiestaGoose with chestnuts and cranberries Składniki. 2 nogi z gęsi sól pieprz majeranek Farsz. 6 kasztanów jadalnych 0,5 cebuli 0,5 jabłka 1 łodyga selera
Kulinarny karnet Christophera