pieczenie - 19054 przepisów (strona:792/1271)

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkiem 179

posiadamy upieczone buraczki ). Idealnie nadaje się na samoistną przekąskę oraz dodatek obiadowy. Polecam! (1 duża lub 2 mniejsze porcje)  2-3 garście mieszanki sałat 2 jajka 2 pieczone buraki (przepis tu - klik ) 6-8 szparagów marynowanych ( Dagoma ) Dodatkowo: 1-2 łyżki oliwy zalewa od szparagów do skropienia sól, pieprz Jajka należy ugotować na twardo i przekroić na 4 części

Di gotuje
Lukrowane bałwanki cynamonowe 184

zielona Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatamy razem i lepimy z ciasta kulę. Wkładamy ją do lodówki na 20 minut. Wałkujemy na grubość ok 0,5 cm i wycinamy kształty bałwanków. Pieczemy 10 minut w 150 stopniach, a po wystudzeniu dekorujemy. Lukrem oblewamy całe bałwanki, z czarnej masy robimy węgielki i kapelusze, z pozostałych kolorów kręcimy szaliki, lub dekorujemy je wg własnego

Kulinarne Inspiracje
Bezglutenowe ciastka korzenne 210

trochę kleić, ale nie dodawaj mąki. Ciasto uformuj w kulę i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj ciasteczka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut - do złotego koloru. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Kruche babeczki z makiem 260

maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Do tak przygotowanego maku dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Masą makową napełniamy foremki wylepione ciastem, na wierzchu układamy wycięte gwiazdki  i pieczemy ok 25 minut

Cynamonowe szczęście
MURZYNEK 607

Mąkę, sodę oczyszczoną, cukier, kakao wymieszać razem na sucho.  Dodać mleko, rozpuszczoną margarynę, jajka, cukry waniliowe, dżem z czarnej porzeczki, zmiksować. Wlać do formy o średnicy 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 40 minut.  Czekolady połamać na kawałki i razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozsmarować na wierzchu ciasta. Gdy polewa lekko stężeje obsypać

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Śledzie w miodowo-cytrusowym sosie 205

przepyszne, tych Śledzie w miodowo-cytrusowym sosie nie może zabraknąć w czasie Wigilii i Bożego Narodzenia, a nawet w karnawale. Śledzie zostały podane na sałatce z czarnej soczewicy z pieczonymi burakami, sokiem i brzoskwiniami z puszki, blanszowanym jarmużem, czerwoną cebulą i świeżą kolendrą Składnik i: 6 pojedynczych solonych filetów ze śledzi 1 duża biała cebula, 2-3 łyżki miodu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bitki z szynki z dzika 214

Podaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad na stole, aha jeszcze jakaś surówka obowiązkowo. Goście i domownicy będą zachwyceni. Ja dodatkowo podałam śliwki w occie, rewelacyjnie pasują. Bitki z szynki z dzika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makrōłny luksusowe (Makaroniki… chyba ;) ) 203

żech go znod 16 . Niy podobało mi sie, że tam bōło za kans 17 cukru i jeszcze chciała ta baba- bo to kobiyta napisała ta ksiōnżka- coby noprzōd na piecu miyszać mandle ze cukrym i biołkym. Mie sie niy chciało i bez 18 to sam mołcie 19 barzi 20 ajnfachowo 21 wersja. Za starego piyrwy 22 do tych makrōłnōw ôprōcz

Chop w kuchni
Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą 215

starty na tarce żółty ser. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Formy do tartaletek wykładamy ciastem francuskim , a następnie układamy na nim kurczaka z warzywami i całość polewamy masą śmietanowo- jajeczną. Tartaletki pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego!   Post Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ŚWIĄTECZNY PIERNIK 225

śliwkowe polewa czekoladowa odrobina lukru + zielony barwnik WYKONANIE Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, margarynę, sodę i resztę składników. Mieszamy dokładnie, wylewamy na formę (11x38 cm). Pieczemy ok. 40 min. w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na pół, smarujemy podgrzanymi powidłami, polewamy polewą i lukrem

słodki bratek
Syrop korzenny 186

domu. Wtedy już wiemy, że Boże Narodzenie nadchodzi wielkimi krokami. Syrop będzie doskonałą bazą do zrobienia likieru korzennego, a także aromatycznym dodatkiem do kawy, herbaty, różnych deserów czy też pieczonego drobiu. Przygotujcie go koniecznie 😊.   Syrop korzenny Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 350 ml wody 1/3 szklanki cukru trzcinowego 8 goździków 2 laski cynamonu 4 strączków kardamonu 3 ziarenka ziela

Kulinarne przygody Gatity
Kruche pierniczki - bez czekania. 1022

sito. Dodać jajka i wystudzone masło. Wyrobić gładkie ciasto a następnie schować do lodówki na ok. 1 godzinkę. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm. Wykrawamy foremkami lub szklanką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż się delikatnie zarumienią ok. 8 - 10 minut. Po wystudzeniu polukrować lukrem. Smacznego

Magia jedzenia.
Pasta z makreli ze szczypiorkiem 212

oraz Remuladę duńską . Wymieszać do dokładnego połączenia składników.   Odstawić pod przykryciem na 30 minut do lodówki, aby całość dokładnie się „przegryzła” .     Zajadałam z domowym chlebem marchewkowym pieczonym pd przykryciem w naczyniu żaroodpornym - przepis na blogu wkrótce! Dodatkowo każd ą kanapkę można udekorować kapką Remulady duńskiej - dostępna w sklepie internetowym Frisco.pl (zakup możliwy przez kliknięcie baneru w prawej

Grunt to przepis!
Muffinki świąteczne z gruszką i czekoladą! 186

sodą oczyszczoną. Do dużej miski wlej masę z jajami dodaj mąkę z sodą, pokrojone gruszki i płatki migdałowe. Całość wymieszaj, przelej d foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Pieczemy przez 20-25 minut w temp 170 stopni C, grzanie tylko dół (bez termoobiegu) Babeczki studzimy na kratce.  POLEWA: - 1/2 czekolady mlecznej - 1/2 czekolady gorzkiej - 4 łyżki mleka - 1 czubata

SMYKWKUCHNI
Świąteczna szynka glazurowana miodem 280

około 2 godziny.  Przygotowujemy glazurę - karmelizujemy cukier, dodajemy miód i wino. Gotujemy na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, szpikujemy goździkami i zalewamy glazurą. Pieczemy szynkę pod przykryciem w 200 stopniach przez godzinę. Na 10 minut przed końcem odkrywamy naczynie, by szyneczka się zarumieniła. Smacznego! Przepis  (z moimi małymi zmianami)  pochodzi z książki

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania