pieczenie - 19054 przepisów (strona:805/1271)

Bułki mieszane z ostropestem i chia 200

swoją objętość, uformować 10 płaskich bułeczek, ułożyć na blachach wyłożonych papierem i ponownie odstawić do wyrośnięcia na min 30 min.  Rozgrzać piekarnik do 220 stopni (góra-dół) i piec bułki przez ok 17 minut. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Rewelacyjny hummus z pieczonymi burakami 231

całą noc do napęcznienia. Przekrojone na pół lub na ćwiartki buraki umieszczamy owinięte w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz!) w 180 stopniach na 1,5-2 godziny i pieczemy do miękkości (dobrze nakłuwać widelcem i sprawdzać ich miękkość, wszystko zależy od ich wielkości). Po upieczeniu chwilę studzimy, zakładamy rękawiczki lateksowe i obieramy ze skórki (powinna ładnie odchodzić), możemy przechowywać

Be Fit Be Strong
udka kurczaka pieczone w diabelskiej zaprawie 235

Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Po godzinie wyjmujemy udka kurczaka z lodówki   układamy je na blasze  i wstawiamy, do nagrzanego piekarnika Pieczemy  uda,  w temperaturze 190 stopni, przez 35-40 min . Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zastawiając w nim kawałki kurczaka, jeszcze przez 5 minut.  Następnie udka wyjmujemy

Miód i pieprz
Pieczona dynia faszerowana ekologiczną quinoa, soczewicą i szpinakiem 197

delikatnie spody, by stabilnie stały i czapeczki w celu ich wydrążenia. Dokładnie pozbywamy się miąższu wraz z pestkami. Oprószamy ich wnętrze słodką papryką, do każdej wsadzamy po gałązce rozmarynu. Pieczemy 30minut w 180stopniach. W tym czasie płuczemy soczewicę wraz z komosą ryżową i gotujemy je 15minut (do miękkości) w przygotowanym bulionie, odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka i z przeciśniętym przez

Be Fit Be Strong
Zapiekanka makaronowa z twarogiem i mango 196

mieszamy z makaronem. Formę na tartę smarujemy masłem. Wylewamy gotową masę, rozsmarowujemy . Na wierzchu wykładamy obrane i pokrojone na kawałeczki owoce – mango i gruszkę. Wierzch posypujemy brązowym cukrem. Zapiekankę pieczemy w temperaturze 190*C przez 30 minut

VioletoweKucharzenie
Muffiny z dynią, papryką fetą i szpinakiem - przepis 195

wyciskamy do nich czosnek. Mieszamy zawartość obydwu misek. Wymieszaną masę rozkładamy do 6 foremek na muffiny (lub do blachy na muffiny). Muffiny z dynią, papryką fetą i szpinakiem Pieczemy 20 min w temperaturze 180 st. C. Można je zjeść na ciepło lub na zimno. Smacznego. Muffiny z dynią, papryką fetą i szpinakiem

Pyza i Surówka
Izmir Kofte 203

Paprykę pokroić w grubą kostkę (ok. 3 cm). Ułożyć ją pomiędzy ziemniakami. Na wierzchu położyć usmażone kofty. Sos:   Składniki sosu wymieszać ze sobą. Zalać nim mięso z warzywami. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut. Smacznego Anulla Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Fabryka pomysłów
Pizza z serowymi brzegami 195

Wystające brzegi ciasta zawinąć, "otulając" kawałki sera. Ciasto (poza brzegami) posmarować sosem pomidorowym (u mnie domowy, kubański), posypać startym serem, ułożyć pieczarki, parówkę, salami i posypać z wierzchu oliwkami. Piec w 200'C około 15 minut. SOS CZOSNKOWY (mój ulubiony): DO miseczki przełożyć jogurt, przecisnąć przez praskę czosnek, dodać do jogurtu. Koperek posiekać drobniutko, dodać do sosu. Przyprawić, zamieszać

Cakes By Kejt
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 291

rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni i natłuszczamy formę do tarty masłem. Ciasto wyjmujemy z lodówki i staramy się równomiernie wyłożyć nim boki i dno formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone

Be Fit Be Strong
.1062. fasoello 157

Rafaello (z migdałem w srodku)~ Bardzo długo zwlekałam z tym przepisem, bo nie byłam przekonana do "surowej" fasoli na słodko...Ciasta z fasoli jak najbardziej, ale coś nie pieczonego...? Oczywiście nie żałuję że się przełamałam bo te pralinki były przepyszne a fasola bardzo mało wyczuwalna. PRZEPIS /1 porcja/ ~230g ugotowanej białej fasoli (może być z puszki) ~łyżka oleju kokosowego (płynnego

breakfast of dreams
"Każde danie to nowe odkrycie"-Folwark 173

każdego steaka Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy: czosnek i zioła. W duecie

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche różyczki waniliowe 204

układać na folii spożywczej. Schłodzić 2 godziny w lodówce. Piekarnik nagrzać do 220*C. Zapiec ciasteczka 5 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180*C, przykryć folią aluminiową i piec kolejne 15-20 minut, aby ciasto dopiekło się w środku. Pozostawić do stygnięcia na metalowej kratce. Smacznego! Przepis ze strony mojewypieki.com

Chocolate Muffin Blog
Razowe bułeczki drożdżowe :) 197

Odstaw do ponownego wyrośnięcia na 30 minut.  Piekarnik nagrzej w 180*C. Przed włożeniem do piekarnika nasmaruj bułki mlekiem i posyp nasiona babki płesznik i ziarnami słonecznika.  Piecz 25 minut.  " Babka płesznik to jednoroczna roślina śródziemnomorska, któej najbardziej wartościową częścią są nasiona. Z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika, odgrywającego szczególną rolę w regulacji czynności przewodu pokarmowego

Zdrowie na języku :P
Mini tarty z cebulą, antonówką, boczkiem i serem serwowane z pilsnerem :) 190

Piekarnik rozgrzać do 180°C Schłodzone ciasto pokroić na 6 plastrów. Każdy plaster rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nimi foremki. Do każdej tarteletki nałożyć farsz. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec na środkowym poziomie ok. 25 minut aż wierzchy tarteletek będą złoto-brązowe. Przestudzić na kratce. Można podawać letnie lub zimne. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią - przepis 205

szpinakiem i cukinią Zalewamy beszamelem, który zdążył nam zgęstnieć na patelni. Możemy posypać tartym serem żółtym, ale nie jest to konieczne.    Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią Pieczemy 45 - 50 minut w temperaturze 180 st. Przed wyciągnięciem możemy sprawdzić widelcem czy makaron jest miękki i albo wyciągamy i spożywamy, albo dajemy naszemu daniu kolejne 5 - 10 minut. Smacznego

Pyza i Surówka

Proponowane wyszukiwania