pieczenie - 19054 przepisów (strona:809/1271)

Tarta grzechu warta z dynią, pomidorem i zapiekanym kalafiorem 181

Tarta: Do miski dodajemy mąki sól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając mleko. Foremkę smarujemy olejem kokosowym i  wylepiamy ciastem. Spód dziurawi my  widelcem, następnie pieczemy w piekarniku przez ok. 25 min w 180 st. Dynię myjemy i kroimy w plastry, kalafior w różyczki. Warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami: majeranek, tymianek, oregano, pieprzem, solą i ostrą

Łycha smaków
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 144

Które cechy pozytywne lubisz w sobie najbardziej? Poczucie humoru :) 6. Dokończ – Sport to…. wspaniałe uczucie po ćwiczeniach :) 7. Najpiękniejszy film, który polecasz. hmm Jako wieczna romantyczka - Między niebem a piekłem :). Czy taka miłość się zdarza? Pewnie :) .  8. Jaka jest Twoja ulubiona pora roku i dlaczego? Zdecydowanie lato  :) czekam całe 3 pory roku na nie:) Dlaczego? nie lubię marznąć

Łycha smaków
Zapiekany kalafior 120

mnie po pracy koleżanka na kawkę i wszamałyśmy pół blachy, czyli nic nie trzeba więcej do szczęścia :)Smakuje wszystkim:). Sukcesywnie będą pojawiać się również przepisy z wykorzystaniem pieczonego kalafiora.  Składniki: 1 kalafior 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka  papryki ostrej 1 łyżeczka  curry pieprz, sól Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki

Łycha smaków
Pasztet z zapiekanego kalafiora i z czarnuszką 126

olej ryżowy, mąkę,  prażony słonecznik, sezam, imbir,  czarnuszkę,  pieprz, sól, i całość dokładnie mieszamy.  Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków
Pieczona papryka z serkiem i świeżymi ziołami 138

Przepyszna, pieczona papryczka z piekarnika z serkiem feta i świeżymi ziołami idealna na śniadanie, kolację lub danie imprezowe. Koniecznie wypróbujcie to pyszne połączenie, a jestem pewna że nie pożałujecie. Potrzebne składniki:  6 podłużnych papryczek  1 ser feta  100 g sera białego   oliwa    świeże zioła: bazylia, tymianek, majeranek, rozmaryn, mięta papryczka chilli sól ziołowa, pieprz

Łycha smaków
Dyniowe pierniczki 133

Ciasto po zostawiamy do odpoczynku na ok. 1 dobę. Po  jednym dniu   możemy  przygotowywać pierniczki.  Ciasto rozwałkowujemy i  wycinamy wybranymi  foremkami.  Pierniczki pieczemy w 160 st przez

Łycha smaków
Bezglutenowy piernik dyniowy 195

zostawiamy aby ozdobić górę piernika).  Wyrabiamy  ciasto i przekładamy do foremki. Pozostały kawałek dyni ścieramy na tarce na grubych oczkach i posypujemy piernik. Ciasto  pieczemy w 180 st przez

Łycha smaków
Pieczony łosoś w sosie teryaki 136

jasny, sok z limonki, wodę, sprasowany czosnek i świeżą chili pokrojoną w cieniutką kosteczkę. Najlepiej sos przygotować ok. 2 h wcześniej. Filet z łososia marynujemy w sosie teryaki i pieczemy 20 minut.  Cukinię przecinamy na pół, z połówki wycinamy paseczki (najlepiej wychodzi z obieraczki do jarzyn) i marynujemy w sosie teryaki. Połówkę cukinię, ogórka, pomidorki kroimy w kostkę doprawiamy

Łycha smaków
Wegański smalec z białej fasoli ze skwarkami z kaszy gryczanej 148

pestek dyni Pr zygotowanie: Ugotowaną i przestudzoną kaszę gryczaną przekładami do naczynia  żaroodpornego, dodajemy 2 łyżki oleju kokosowego,   papryczkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i pieczemy w piekarniku co jakiś czas mieszając przez ok. 30 min w 180 st.  Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym wraz z jałowcem, liściem laurowym, goździkami

Łycha smaków
Pasztet z białej fasoli i z gruszką Wesołych Świąt 140

pieprz i sól. Całość ponownie  blendujemy na gładką masę . Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać, na górę układany pokrojoną w plastry połowę gruszki.  Pieczemy w 200 st przez

Łycha smaków
Noworoczny pasztet z czerwonej soczewicy i z suszonymi pomidorami 189

dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat, mąkę, olej kokosowy, bakę plesznik, jajka oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać.  Pieczemy w 180 st przez

Łycha smaków
Keksowy PIERNIK 197

które uprzednio oddzielamy od białek.  3/ Dodajemy bakalie obsypane mąką oraz delikatnie dodajemy mieszając pianę ubitą z białek. 4/ Wylewamy masę do blachy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą. Pieczemy w nagrzanym już piekarniku 200-220 stopni przy termoobiegu 40-50 minut sprawdzając przed ostatecznym wyjęciem suchym patyczkiem. 5/ Dobrze upieczony piernik jest wyrośnięty, odstaje od formy a na wierzchu

Kuchnia PROzdrowotna
Tarty na Trzech Króli 185

Amaretto. Mieszamy, a następnie masą wypełniamy foremki do tart.  Jabłko kroimy na ćwiartki, obieramy ze skórki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w plastry, które układamy na masie migdałowej. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25-30 minut

Przysmaki Karolki
Zupa cebulowa z grzankami 125

Dusimy ok 20 min (do miękkości cebuli). Doprawiamy solą i pieprzem. Grzanki Kajzerkę kroimy na kromeczki. Każdą kromkę nacieramy czosnkiem i polewamy oliwą. Na koniec posypujemy startym, żółtym serem. Pieczemy do zrumienienia w 200 stopniach. 4.3.1.2 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-cebulowa-z-grzankami/ BosowKuchni Artykuł Zupa cebulowa z grzankami pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Ciasteczka piwoszki z nadzieniem figa z makiem i różanym . 184

rozwałkować na około 3 mm. Radełkiem wycinać kwadraty o wymiarach 6/6 na środek kwadraciku wyłożyć 1 łyżeczkę konfitury. Ja z ciasta zrobiłam połowę nadzienia różanego i figa z makiem. Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posypać delikatnie cukrem pudrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania