pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:29/265)

„Szynka Sułtana” parzona , korzenna, wędlina kanapkowa 1126

Szynka Sułtana” parzona ,korzenna, wędlina kanapkowa Szynka Sułatana , to wędlinka o jasnej „białej ” barwie , czyli parzona , a nie pieczona czy też wędzona. Szynka ta leżakuje , w specjalnej ,aromatycznej zalewie , która nadaje jej niepowtarzalny smak , delikatny , nie nachalny, aromat orientalnych przypraw . Doskonała , krucha , soczysta , bardzo wyrazista w smaku , naprawdę polecam , bo niewiele rzeczy jest tak smakowitych , a zarazem(...)czasy parzenia , trzeba traktować dość ogólnie , gdyż mięso, miewa różną grubość a także świeżość i w zależności od tego , będzie gotowe szybciej lub nieco później Składniki : 1,5 kg szynki wieprzowej zalewa : 5 l wody ( proporcje na mój , garnek , na większy , trzeba dodać proporcjonalnie ) 1 gwiazdka anyżu 10 kulek ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 – 3 strąki chilli

Ogrodnik w podróży
SZYNKA PEKLOWANA Z PIEKARNIKA 211

woda z ziołami lekko przestygnie. Ostudzić. Umytą szynkę włożyć do przygotowanej marynaty na 5-6 dni,codziennie obracając mięso,aby się równomiernie peklowało. Szynkę wyjąć i osuszyć. Nasmarować papryką i majerankiem. Do środka można powciskać ząbki czosnku.Osznurować szynkę by nadać jej ładny kształt. Włożyć szynkę do woreczka do pieczenia razem z przyprawami z marynaty,wlać 1,5 szklanki(...)wody i związać woreczek. Na górze zrobić 2-3 dziurki - widelcem bądź jakimś szpikulcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 -200 st.C ok 1,5 godz. Szynkę studzić w woreczku.  Smacznego

Niespełnione zdolności kulinarne
Klasycznie – szparagi, młode ziemniaczki i jajko sadzone 226

szparagi . Składniki: pęczek szparagów 15 plastrów szynki długo dojrzewającej młode ziemniaczki koperek łyżka masła jajka sól – ja użyłem soli himalajskiej -> możecie ją kupić TUTAJ pieprz Przepis: Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzątku ok. 2 minuty. Następnie każdy z nich owijam w szynkę. Szparagi następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SOCZEWICA Z WARZYWAMI 162

uniwersalnym, to coś na kształt gulaszu z soczewicy, jednak jest nieco gęściejsza.U mnie wersja bez mięsa, jednak, gdy tylko macie ochotę możecie do niej dodać kawałki kiełbaski,szynkę czy kawałki pieczonego kurczaka. SKŁADNIKI 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 – 3 cebule 500 g kawałek dyni lub cukinia zielona, może być też kabaczek 2 szklanki czerwonej soczewicy 2 szklanki jarmużu

Mała w garnku miesza
Tarta ze szparagami 254

ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 150 g zimnego masła jajko szczypta soli nadzienie: 4 jajka 200 g ricotty 8-10 szparagów 4 plasterki szynki parmeńskiej suszona bazylia, sól, pieprz 50 g startego parmezanu 1/2 szklanki śmietany kremówki Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzi około godziny w lodówce. Wyjąć i rozwałkować na grubość około 3 cm. Włożyć do wysmarowanej(...)minut. Międzyczasie podgotować przez około 8 minut szparagi. Przygotować masę jajeczną, miksując wszystkie składniki. Wyjąć ciasto z piekarnika i wylać na nie masę jajeczną, poukładać szparagi i poszarpaną szynkę parmeńską. Tartę piec w temperaturze 160 stopni około 45 minut (do ścięcia się masy) U nas zawsze tarty jemy z sałatką z roszponki, do której sos znajdziecie TUTAJ

Ania i Marcin gotują
Pieczony boczek z płatkami czosnku 147

obiecałam przy szynce, będzie dużo pieczonego mięsa. Zasada „wiem co jem” jak najbardziej tu pasuje. Mięso wieprzowe rasy puławskiej samo w sobie jest bardzo smaczne, dodatkowo naturalne i podstawowe przyprawy oraz pieczenie w worku powodują, że boczek wprost rozpływa się ustach. Wysoka temperatura pieczenia na początku powoduje denaturację białka

To co kocham
Omlet zapiekany ze szpinakiem, szynką i boczkiem 172

który dodałam to jego świeże liście (szpinak baby), ale możecie dać mrożony, choć poszarpane liście fajniej wyglądają :) Składniki: 1 garść szpinaku baby 4 jajka 2 plasterki boczku pieczonego 2 plasterki szynki drobiowej 1/2 cukinii szczypta soli morskiej z chili szczypta pieprzu ziołowego 1/2 płaska łyżeczka kurkumy 1/2 płaska łyżeczka kozieradki Nagrzać piecyk do 190 stopni - termoobieg Szpinak poszarpać

Szczęśliwa kuchnia
Omlet zapiekany ze szpinakiem, szynką i boczkiem 172

który dodałam to jego świeże liście (szpinak baby), ale możecie dać mrożony, choć poszarpane liście fajniej wyglądają :) Składniki: 1 garść szpinaku baby 4 jajka 2 plasterki boczku pieczonego 2 plasterki szynki drobiowej 1/2 cukinii szczypta soli morskiej z chili szczypta pieprzu ziołowego 1/2 płaska łyżeczka kurkumy 1/2 płaska łyżeczka kozieradki Nagrzać piecyk do 190 stopni - termoobieg Szpinak poszarpać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tosty z serem pleśniowym, szynką szwarcwaldzką i figami 239

podaję, tu matematyka jest prosta- na 1 kromkę chleba (w zależności od wielkości) po 1-2 plastry sera i szynki, a co do figi to polecam podwoić ilość plasterków :) chleb -> ser pleśniowy -> szynka szwarcwladzka -> figi -> piec 10 minut- 12 minut w 180 stopniach -> roszponka -> słodki sos balsamiczny. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Duńskie tosty z serem i szynką 114

miękkiego masła W misce łączymy masło z jednym żółtkiem i dodajemy pokrojone w drobną kostkę ser i szynkę. Powstałą pastą z masła, sera i szynki smarujemy kanapki. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Szybko Tanio Smacznie
Keks wytrawny z żółtym serem i wędzonym łososiem 175

zasadzie wszystko do niego pasuje, np. pieczarki, ulubione warzywa, czy zamiast łososia - szynka. Swoje ciasto piekłam w formie z PapilArt (wykonanej z papieru o wysokiej gęstości, odpornego na wysoką temperaturę, tłuszcz i zamoczenie, od wewnątrz pokrytą powłoką silikonową), która idealnie sprawdziła się przy pieczeniu i uroczo wyeksponowała gotowy wypiek.  (Forma o wymiarach około

Di gotuje
Pizza z tortilli wg Anny Starmach 177

posypać tartym żółtym serem i położyć na nim drugi placek. W miseczce wymieszać koncentrat, oliwę i tymianek. Doprawić solą i pieprzem. Powstałym sosem posmarować tortillę. Ułożyć plasterki szynki i mozzarelli. Piec przez 10-12 minut. Sałatę umyć, porwać na kawałki. Pomidorki pokroić na cząstki, Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Kukurydzę odsączyć. Ułożyć wszystkie składniki na pizzy. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Wielkanoc na luzie 271

jajek itd. ) - sos tatarski - ćwikła -pasztet ( kupny ,,Kapelana,, z Krakowskiego Kredensu) - biała kiełbasa opiekana na gorąco ( 4 sztuki) - żurek z jajkami i białą kiełbasą - polędwica surowa wędzona -szynka wędzona ( z pieca - ,, Tarczyńskiego,,) - filet z indyka pieczony - ciasto ( chyba sernik i coś tam ) * wędliny w ilościach po kilka plasterków *obiadów nie robię- podgrzejemy żurek albo białą kiełbasę * ciast trochę musi być

Buniabaje w kuchni
DOMOWA SZYNKA PARZONA, IDEALNA NA WIELKANOC 2163

Choć w moim rodzinnym domu jest zwyczaj pieczenia na Wielkanoc szynki w chlebie, to bywa również parzona domowa szynka. Zawsze przygotowywałam ją z tego przepisu , ale odkąd Babcia Lala podzieliła się ze mną swoim sposobem, teraz już zawsze przygotowuję ją wg nowej receptury. Jest to łatwiejszy sposób (nie trzeba szynki pilnować by się nie gotowała, czas parzenia

Smaczne Zdrowe
BEZGLUTENOWA PIZZA HAWAJSKA Z MIĘSEM NA CIEŚCIE KUKURYDZIANYM. + Dip Czosnkowy.. 165

ręki. Jeśli ciasto za bardzo się klei, podsypujemy mąką i wyrabiamy. FARSZ: - ananas, cały świeży lub w puszce, - oliwki czarne, spora garść, - oliwki zielone, spora garść, - kukurydza, puszka, - szynka, kiełbasa, indyk pieczony, wg uznania, - papryka żółta, jedna mała, - papryka czerwona, jedna mała, - cebula czerwona, dwie spore, - cebula biała, dwie spore, - ser żółty,400 g, - przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, pieprz(...)przypraw. Najlepiej jest pokroić cebulę w pióra i to ją podusić widelcem z niedużą ilością tłuszczu, ziół, pieprzu. Farsz powinien być wilgotny ale nie bardzo mokry. Tym razem piekłyśmy zupełnie inaczej niż zwykle i tą metodę uważamy za najlepszą: Formujemy koło lub kwadrat i kładziemy na podsypanej mąką blasze - nie smarujemy blachy tłuszczem (!). Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym, zostawiając margines

Wypisz Wymaluj
Tortillowa Pizza 297

tortilli. Następnie mieszamy koncentrat z ketchupem i możemy do tego dodać zioła. Przyprawiamy sola i pieprzem. Potem smarujemy tortille ketchupowa mieszanka i układamy na niej plasterki mozzarelli, szynki i cebuli. Pieczemy przez 7-10min w 180 stopniach. Przed jedzeniem możemy jeszcze na sama g ó rę dołożyć mieszankę salat. Moj Ukochany był ta wersja pizzy zachwycony, do swojej

Chocolate Stop Tempting
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 268

wierzchu rozłożyć batatowe kulki, zalać pozostałym puree. Odstawić do lodówki na min. 4 godziny. Gęś dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem.  W rękawie foliowym do pieczenia rozłożyć plastry szynki, ząbki czosnku i macierzankę. Na wierzchu położyć pierś (skórą do góry), dodać tłuszcz kaczy i 50 ml cydru, ciasno zamknąć rękaw usuwając ze środka powietrze. Wstawić

SzczyptaSmaQ
BUŁECZKI – BEZ LAKTOZY 161

jeszcze wcześniej z pesto. Dziś mam dla Was golaski! Takie puste , bez dodatków …. które są świetnym pomysłem na śniadanie czy też przekąskę w pracy. Z szynką , serem żółtym , pieczonym kurczakiem czy też soczystym pomidorkiem – zawsze smakują fenomenalnie! UWAGA! Przepis bez laktozy! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 225 g * mąka kukurydziana – 110 g * suszone drożdże – 4 g * sól – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
Bażant pieczony 152

pionowo w dół, wówczas masło nam nie wypłynie z piersi podczas pieczenia, a bażant będzie wspaniale soczysty. Masło które zostanie przestudzić. Podważyć dłonią skórę bażanta na piersi i włożyć pod nią masło. Rozmasować, aby nie było grudek, a masło pokrywało równo całą pierś. Przykryć bażanta plasterkami szynki. Bażanta ułożyć w naczyniu(...)zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 70 - 80 minut. Podczas pieczenia polewać wytworzonym sosem. Gdy bażant będzie już prawie gotowy, zdjąć szynkę, aby ładnie się przyrumienił. Podałam z pieczonymi ziemniakami. zastawa

królestwo garów
Szybka tarta ze szpinakiem i wędzoną szynką 281

szpinakiem i wędzoną szynką. Dlaczego szybką, a dlatego, że nie trzeba podpiekać spodu. W większości przepisach na tarty, najpierw trzeba podpiec ciasto obciążone na przykład grochem, a potem dopiero nałożyć wypełnienie. W tym przepisie jest inaczej. Rozkładamy ciasto, wypełniamy i pieczemy wszystko za jednym razem, ale od początku. Składniki: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masła lub margaryny 250 ml mleka 30 g wędzonej szynki 2 cebule 300 g szpinaku (najlepiej świeżego) 3 jajka 150 g potartego sera 2 łyżki skrobi (może być mączka ziemniaczana) gałka muszkatołowa olej do smażenia sól i pieprz Szynkę można śmiało zastąpić wędzonym boczkiem. Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, pół łyżeczki soli i 125 ml mleka, mieszamy

KasiaiKrzysiu.pl
SZYNKA W COLI wg NIGELLI 162

natnijcie w kratkę, powtykajcie gozdziki. Posmarujcie szynkę delikatnie, uważając aby nie powypadały gozdziki, melasą/miodem, następnie musztardą i posypcie cukrem.  Pieczcie około 10-20 minut (do czasu aż się zarumieni), jeśli szynka była zupełnie zimna, zwiększcie czas pieczenia do 30-40 minut (przez kilka minut w niższej temperaturze, pod koniec pieczenia zwiększcie).  Po upieczeniu pozwólcie przez

OliveandThyme
Ciasto na pizzę- najlepszy przepis 158

czasie podwoić swoją objętość. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkować i przełożyć na blachę. Piec z ulubionymi dodatkami. U mnie ciasto posmarowałam sosem pomidorowym i posypałam pieczarkami, szynką, papryką  oraz serem. Piec w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez ok 20 min. A do pizzy najlepszy jest sos czosnkowy. Przepis na sos czosnkowy znajdziesz tutaj --> https://olgapieczeigotuje.blogspot.com/2017/11/najlepszy-sos-czosnkowy.html?m=1

Olga Piecze i Gotuje
Pizza ze szparagami, szynką serrano i jajkiem 182

sera gorgonzola Składniki – dodatki: pęczek zielonych szparagów 1 mała czerwona cebula sól i świeżo zmielony pieprz kilka plasterków szynki serrano 2-4 jajka Wykonanie: Ciasto: Przygotuj je na około 9 – 12 godzin przed pieczeniem. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj ze sobą w misce, nakryj ściereczką i odstaw. Sos: Ser pokrój na małe kawałki. Ser i śmietanę wrzuć(...)pieczenia. Podpiecz spód w piekarniku przez około 5 minut. Po tym czasie wyjmij go z piekarnika. Sos rozsmaruj na cieście, dodaj szparagi, cebulę i szynkę serrano. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Piecz około 5 – 10 minut. Ja piekłam 10 minut. Na 2 – 3 minuty przed końcem, wbij jajka na środek pizzy. Od tego momentu obserwuj pizzę – jajko musi

Moja pasja smaku
Muffinki do piwa z szynką, cebulką i serem 204

szynki (lub kiełbasy) – 2 średnie cebule – 120 g masła – 2 jajka – 250 ml mleka – garść posiekanego szczypiorku Przygotowanie Cebulę posiekaj w drobną kostkę, podsmaż i ostudź. Masło roztop i odstaw do przestygnięcia. Ser zetrzyj na tarce, szynkę (lub kiełbasę) pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj. Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj starty ser, szynkę, szalotki (lub cebule) i posiekany szczypiorek. W oddzielnej misce zmieszaj mleko z jajkami i dodaj do miski z pozostałymi składnikami razem z rozpuszczonym masłem. Wszystko zmieszaj. Nakładaj do wysmarowanych masłem i oprószonych mąką foremek do muffinek do 3/4 wysokości (u mnie zajmowały całe foremki ;)). Piecz około 30 minut

Kocham Czekoladę
Wytrawne muffiny z szynką i serem 150

wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na zimno, dlatego świetnie nadają się do zapakowania dziecku na drugie śniadanie do szkoły. Gorąco polecam! Składniki: 300g mąki pszennej 80g parmezanu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru szklanka kefiru 2 jajka 60ml oliwy z oliwek 100g szynki sól zioła prowansalskie Mąkę przesiać(...)pieczenia i sodą. Wymieszać ze szczyptą cukru, solą, ziołami i drobno startym parmezanem. Kefir wymieszać z jajkami i oliwą. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Szybko połączyć wszystkie składniki, poprostu mieszając łyżką. Nałożyć do muffinkowych foremek i piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni

kuchnia doski
Rogaliki z szynką i serem 154

rogaliki z szynką i serem. Miękkie ciasto z leciutko chrupiącą skórką, wypełnione mięsno-serowym farszem idealnie sprawdzi się jako przekąska np. podczas sylwestrowego szaleństwa :) Rogaliki najsmaczniejsze są na ciepło, gdy roztopiony ser jest ciągnący, a ciasto bardzo mięciutkie. Jeśli chcecie je podać na ciepło podczas imprezy, przygotujcie je trochę wcześniej i przechowujcie w lodówce, a przed samym pieczeniem posmarujcie(...)łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 200 g szynki 150 g żółtego sera 1 jajko Dodatkowo: 1 roztrzepane jajko Wykonanie: Nadzienie: Zaczynamy od przygotowania nadzienia: szynkę kroimy w kostkę (jeśli używamy wędliny w kawałku) lub na cienkie, niezbyt długie paski (jeśli mamy wędlinę w plasterkach). Żółty ser ścieramy na tarce. Szynkę i ser umieszczamy w miseczce, dodajemy jajko

MyCookBook.pl
Pieczona szynka w piekarniku. 177

litra wody 4 liście laurowe 4 ząbki czosnku 1 łyżka kolorowego ziarnistego pieprzu 2 łyżki soli peklującej Dodatkowo: półtora kilograma szynki surowej wieprzowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka majeranku 1 woreczek do pieczenia Wykonanie: 1. Składniki zalewy ( oprócz soli peklującej ) zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, wsypujemy sól peklującą i dokładnie mieszamy. Następnie zalewę dokładnie(...)zamykamy i z wierzchu nacinamy w kilku miejscach. Układamy w formie do pieczenia. 4. Następnie pieczemy półtorej godziny w temperaturze 180 stopni, pod koniec pieczenia woreczek rozcinamy i pieczemy kilka minut, aż szynka się ładnie zrumieni. 5. Gotową szynkę studzimy, kroimy w plasterki. Podajemy. 6. Smacznego. Rady:  Szynkę zważyłam przed i po upieczeniu. Po upieczeniu ważyła

Izabelawkuchni
Szynka rolowana 201

Wyroby domowe upieczone przy okazji weekendu. Dzisiaj polecam szynkę rolowaną z filetem z indyka. Pieczeń można spożywać na gorąco i na zimno. SKŁADNIKI: 1,5 kg szynki wieprzowe 1 kg filetu z indyka pół papryki czerwonej 1 łyżka majeranku ,  1/2 łyżki  1 łyżeczka pieprzu przyprawa do indyka 1/2 łyżki soli 2 łyżki oliwy 3 ząbki(...)szynki posypujemy zmiażdżonym , czosnkiem i pokrojoną w kostkę papryką. jeśli ktoś nie lubi smaku papryki, nie dodajemy jej do środka. Na szynkę układamy rozbity filet z indyka i rolujemy. Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego ( nie przykrywamy) i do do piekarnika na 15 min 200 stopni. Dalej pieczemy w 180 stopniach 2, 5 godziny. Od czasu d czasu obracamy pieczeń

W kuchennym oknie Ewy
Muffinki z serem i szynką 197

kolację, imprezę czy do piwka! Na 12 dużych muffinek potrzebujemy: 225 g mąki 1 jajko 50 ml oleju 200 ml mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 5 plastrów sera żółtego 5 plastrów szynki - ja użyłam polędwicy z indyka 2 ząbki czosnku przyprawy: pieprz, sól, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka chili i odrobina suszonego lubczyku Zabieramy się do pracy(...), W drugim naczyniu ucieramy jajko z mlekiem i olejem. Następnie stopniowo dodajemy sypkie produkty. Do ciasta dodajemy pokrojony w kostkę ser oraz szynkę, wyciśnięty czosnek i wszystko razem mieszamy. Wykładamy ciasto do papierowych foremek i pieczemy przez ok. 20 min w 190 stopniach. Polecam podawać te muffiny w towarzystwie sosu czosnkowego lub ketchupu - smakują wyśmienicie ;) Jeżeli spodobał Ci się

Kolejny blog o gotowaniu
Mozzarella zapiekana z figami i szynką parmeńską w cieście makaronowym (bez glutenu) 191

danie na świecie (chociaż babcia by tego pewnie nie nazwała daniem). Gdy robiła ciasto na makaron, ze skrawków, które jej zostawały, robiła dla mnie podpłomyki pieczone na prawdziwym kuchennym piecu opalanym drewnem. Ja bawiłam się pod stołem i domagałam więcej, nie wyobrażałam sobie, że może istnieć coś pyszniejszego. Były cienkie, kruche i miejscami lekko przypalone.     Kiedy już(...)robienia makaronu i wkładamy do piekarnika na 5-10 minut, gdy ciasto zacznie się delikatnie rumienić, wyjmujemy je i na dnie wykładamy plasterki mozzarelli, figi i szynki. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy kilka minut, tak aby mozzarella się rozpuściła, szynka delikatnie podpiekła, a ciasto się nie spaliło ;) Wyjmujemy, posypujemy świeżym tymiankiem i jemy cieplutkie

Quinoa Raz!
Nadziewany placek naleśnikowy - propozycja na kolację 150

niej wrócicie. Potrzebujemy: 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli ½ szklanki kefiru zimna woda bułka tarta ser żółty szynka w plasterkach olej Jajka łączymy z proszkiem do pieczenia, solą i kefirem. Wsypujemy mąkę, dolewamy wodę by ciasto było lejące i odstawiamy na 10 minut. Bułkę tartą łączymy z odrobiną oleju. Na rozgrzany(...)olej wsypujemy bułkę tartą, na nią lejemy porcję ciasta, na to ser i szynka i znowu porcja ciasta. Jeszcze tylko na wierzch trochę bułki tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. I tak postępujemy do wyczerpania składników. Z tej porcji wychodzą 3 placki. Smacznego

Tylko pysznie
Szynka w miodzie i piwie (pieczona w rękawie) 185

kanapkę. Piekłam niezbyt duży kawałek, ale Wy możecie zrobić z większej porcji i do marynowania użyć ulubionych przypraw. 800-900g szynki wieprzowej (może być większy kawałek) 1-1,5 łyżki przyprawy pieczystej do mięs (użyłam z firmy Rafex ) sól (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu (czubata) 200 ml piwa Dodatkowo: rękaw/worek do pieczenia Umyte(...)czosnku. Wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie szynkę delikatnie posmarować miodem. (Tak, aby nie zetrzeć przypraw. Dodatkowo mięso wsadziłam w siatkę do wędlin,) Mięso włożyć do rękawa i zalać piwem. (Rękaw/worek dokładnie zawiązać.) Piec około 2 godzin w 180 stopniach. Ostatnie 30 minut pieczenia powinno odbywać się w rozciętym rękawie. Po upieczeniu odczekać

Di gotuje