pieczarki - 22920 przepisów (strona:244/1528)

Karkówka po cygańsku 118

Karkówka po cygańsku Składniki: 1kg karczku wieprzowego Sól Pieprz Papryka słodka w proszku Mąka pszenna do obtaczania mięsa Olej do smażenia 4-5szt ogórków kiszonych (około 200g) 250g pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona Sos pomidorowy: 500ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku Karkówka po cygańsku Przygotowanie: Karczek kroimy(...)kotlety z karkówki obtaczamy w mące , obsmażamy na patelni z dobrze rozgrzanym olejem, po 3-4min z obydwu stron na złoty kolor. Ogórki kiszone kroimy w półcentymetrowe talarki Pieczarki płuczemy, oczyszczamy i kroimy na ćwiartki Cebulę kroimy na połówki następnie w piórka Z papryki czerwonej usuwamy gniazdo nasienne a miąższ kroimy w słupki. Przygotowujemy sos pomidorowy . K olejno

Księga-Smaku
Kurczak z papryką i pieczarkami 88

pyszny a'la gulasz z mięsem i warzywami. Będzie idealny do ryżu, pieczywa czy ziemniaków.  Składniki: 3 niewielkie piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 200-250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego wędzona mielona papryka sól, pieprz dowolny bulion lub rosół 1 ząbek czosnku olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić(...)pokroić w kostkę. Posypać wędzoną papryką i solą, wymieszać. Odstawić na bok. 2. W międzyczasie cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki, a paprykę w kostkę.  3. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć z obu stron. Zdjąć mięso z patelni, dodać odrobinę oleju i wrzucić cebulę, a następnie zmiażdżony ząbek czosnku. Dodać pokrojone pieczarki, dusić, aż woda

Kuchnia domowa Ani
Jednogarnkowy gulasz z wołowiną, papryką i kuskusem perłowym 114

kuskusem perłowym: 800 g wołowiny gulaszowej (np: udziec, karkówka, łopatka) 1 duża lub 2 mniejsze cebule 2 średnie marchewki 2 duże papryki (u mnie czerowne) 6-8 dużych pieczarek 6 liści laurowych 150 g kuskusu perłowego (izraelskiego; mhammas) – w zastępstwie można użyć drobnego makaronu przyprawy do mięsa: papryka wędzona, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi, tymianek (można użyć innych np. majeranku(...)Posypujemy przyprawami (ok. 1 – 1,5 łyżeczki każdej): wędzoną papryką, czosnkiem niedźwiedzim, czosnkiem granulowanym (lub wyciskamy 3-4 ząbki) oraz tymiankiem. Mieszamy (najlepiej rękoma) i odstawiamy. Marchewki i pieczarki obieramy. Marchewkę kroimy w plastry, pieczarki na mniejsze części. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej. Na bardzo gorący wrzucamy mięso i przesmażamy z każdej strony

Poezja smaku
Kurczak w sosie pieczarkowo – śmietanowym z papryką 93

Pyszna propozycja obiadowa. Niewiele tu potrzeba, a smak doskonały! Co nam trzeba? Duża pierś z kurczaka, lub 2 mniejsze 10 dużych pieczarek 200ml śmietany 18% masło- 2 łyżki czerwona papryka mała cebula sól , pieprz ziołowy, czerwona słodka papryka – po 1/3 łyżeczki zioła świeże lub suszone: cząber, oregano, zioła prowansalskie – po pół łyżeczki 1 łyżka mąki pszennej Robimy! Pierś(...)tniemy na słupki. Pieczarki obieramy i kroimy w większe kawałeczki. Cebulę kroimy w wiórka Paprykę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pieczarki. Zesmażamy je na lekko złocisto, dorzucamy cebulę i podlewamy troszkę wodą. Podduszamy 5 minut. Zdejmujemy na talerzyk. Na tę samą patelnię dajemy pierś z kurczaka. Przesmażamy, podlewamy wodą i dusimy

Latosiowydom
Kurczak Marengo 98

kurczaka: 2 szt. woda: 1 litr masło: 1 łyżka sól: 1/3 łyżeczki Kurczak i sos: udka z kurczaka: 4 szt. krojone pomidory: 1 puszka (400g) czosnek: 3 ząbki pieczarki: 200 – 300 g koniak: 100 ml szałwia rozmaryn sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia Oraz: bułka wrocławska Kurczak Marengo Przygotowanie: Wszystkie części kurczaka dokładnie umyj i zostaw(...)niskiej mocy palnika do miękkości. Bardzo ważne jest, aby kurczaka co kilka minut obracać. Mniej więcej w połowie gotowania dodaj 1/3 łyżeczki suszonej szałwi oraz 1 gałązkę świeżego rozmarynu. Pieczarki pokrój na ćwiartki i podmaż na maśle. Kiedy kurczak jest już miękki, dodaj przesmażone pieczarki oraz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ulubiony kurczak Napoleona gotowy! Przed samym podaniem przesmaż

Kuchnia Na Wypasie
Grillowany schab teriyaki 107

razem zrobiłam go w aromatycznej wersji orientalnej w marynacie teriyaki. Robi się ją bardzo szybko z gotowym sosem od Blue Dragon. A do schabu najlepsze będą grillowane warzywa i pieczarki. Mam nadzieję, że już cieknie Ci ślinka! :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła(...)Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki (2 porcje): 2 schaby z kością, każdy o wadze około 230 g. 1 większy batat 1 mniejsza cukinia 1 zielona papryka 6 brązowych pieczarek 1 łyżka prażonego sezamu 1 saszetka sosu sticky teriyaki od Blue Dragon 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka listków tymianku sól, pieprz Połowę sosu teriyaki wyciśnij do miseczki

Delicious Place