Wyszło smacznie i jakoś tak inaczej. Nie wiem jak Wy, ale ja od czasu do czasu potrzebuję czegoś „nowego”. 3-4 duże ziemniaki 1 cebula 250 g pieczarek 35 g salami pepperoni 1 łyżka ketchupu 1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego oliwa przyprawa do ziemniaków zioła prowansalskie 1-2 garście tartego sera sól, pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach(...)ziemniaki się gotują/pieką, szykujemy nadzienie. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy pokrojone na półplasterki pieczarki. Smażymy aż pieczarki się przyrumienią. Pod koniec dodajemy koncentrat rozrobiony w około 1/4 szklanki zimnej wody. Smażymy aż do odparowania. Po pieczarek dodajemy przekrojone na pół plasterki pepperoni oraz ketchup
Smaki Na Talerzutymianku szczypta oregano 2 ząbki czosnku 2 – 3 listki mięty sól, pieprz 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżeczki smietanki kremówki 80 g tartego parmezanu 5 – 6 małych pieczarek 50-80 g boczku Wykonanie 1. Do rondelka o grubym dnie przekładamy gotowa pulpę pomidorową. Dodajemy do niej czosnek, zioła, cukier, listki mięty i dusimy na wolnym ogniu(...)się zagrzeje,dodajemy tarty parmezan i śmietankę. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w duże plasterki pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dorzucamy pokrojony w słupki boczek. Całośc razem podsmażamy na złoty kolor. 3. Makaron wrzucamy do gotującej sie osolonej wody. Gotujemy al dente. 4. Wstążki makaronu wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowym, a następnie na wierzch
Raj dla Podniebieniasosie pieczarkowym Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki i włożyć na patelnię, na której smażyło się mięso ( w razie potrzeby wlać jeszcze nieco oleju) i podsmażyć. Do pieczarek dodać cebulę pokrojoną w drobną(...)ognia. Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki i włożyć na patelnię, na której smażyło się mięso ( w razie potrzeby wlać jeszcze nieco oleju) i podsmażyć. Do pieczarek dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę
ememe kitchenformie warstwowej, dzięki czemu wszystkie składniki są fajnie wyeksponowane, a sama sałatka pięknie prezentuje się na stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka premium posiada ciekawe połączenie składników – kurczaka, pieczarek, kukurydzy, papryki, ogórków, cebulki i sałaty lodowej. Warstwy dodatkowo przełożone są ketchupem oraz sosem na bazie majonezu i jogurtu naturalnego. Przepis na sałatkę premium jest bardzo prosty a sałatka szybka(...)tylko swoim wyglądem, ale i smakiem. SAŁATKA PREMIUM – PRZEPIS Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 500 g fileta z kurczaka 500 g pieczarek puszka kukurydzy 2 małe cebule 1 papryka czerwona 6 ogórków konserwowych mała sałata lodowa 4 łyżki jogurtu naturalny 4 łyżki majonezu ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filet z kurczaka kroimy
Przepiski.plKurczak po królewsku Soczysty i delikatny filet drobiowy duszony w młodej kapuście, z boczkiem, pieczarkami i warzywami. Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie dla całej rodzinki. Ja do tej potrawy podałam gotowane ziemniaczki oraz mizerie. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 10dkg wędzonego boczku 1 główka młodej kapusty 250g pieczarek 1 cebula 1 marchew pół szklanki kukurydzy(...)pieprz 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) *** Kurczaka kroimy w cienkie plastry *** *** Mięso obtaczamy w przyprawie do kurczaka *** *** Boczek wędzony kroimy w plasterki *** *** Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na patelni wytapiamy i rumienimy boczek *** *** Po zdjęciu boczku, na powstałym tłuszczu smażymy mięso (ewentualnie dodajemy trochę oleju) *** *** Gdy mięso
Blog z Apetytemboczkiem i całą masą pysznych smaków. Rozgrzewa i krzepi. Dziewczyny – jeśli chcecie oczarować faceta… polecam Składniki: 6 ziemniaków 1 kg kiełbasy 20 dag boczku wędzonego 30 dag pieczarek 2 papryki czerwone 2 cebule kapusta biała 20 dag sera żółtego masło olej musztarda ketchup sól pieprz Przygotowanie: Pierwszy etap przegotowania jest najbardziej czasochłonny gdyż musimy pokroić wszystkie składniki(...)ziemniaki obrać, umyć i pokroić w talarki o grubości 0,5 cm – kiełbasę pokroić na grube plasterki – boczek pokroić w plasterki – pieczarki obrać i pokroić i cienkie paski – paprykę umyć i pokroić w paski (nie za długie) – cebulę obrać i pokroić i piórka Następnie bierzemy brytfannę lub inne naczynie żaroodporne (byle wysokie) i smarujemy
Kulinarna PatilogiaDzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie(...)warstwę na dno miski. Sól pieprz i 2 łyżki sosu. Warstwa 2 – kukurydzę odcedzić i wsypać do miski równo rozprowadzając. Posolić, popieprzyć dodać 2 łyżki sosu Warstwa 3 – marynowane pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ułożyć jako kolejna warstwę. Polać 3 łyżkami sosu Warstwa 4 – ser zetrzeć na tarce i ułożyć w kolejna warstwę. Osolić, popieprzyć i wlać resztę sosu
Kulinarna Patilogiatymianku szczypta oregano 2 ząbki czosnku 2 – 3 listki mięty sól, pieprz 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżeczki smietanki kremówki 80 g tartego parmezanu 5 – 6 małych pieczarek 50-80 g boczku Wykonanie 1. Do rondelka o grubym dnie przekładamy gotowa pulpę pomidorową. Dodajemy do niej czosnek, zioła, cukier, listki mięty i dusimy na wolnym ogniu(...)się zagrzeje,dodajemy tarty parmezan i śmietankę. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w duże plasterki pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dorzucamy pokrojony w słupki boczek. Całośc razem podsmażamy na złoty kolor. 3. Makaron wrzucamy do gotującej sie osolonej wody. Gotujemy al dente. 4. Wstążki makaronu wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowym, a następnie na wierzch
Raj dla PodniebieniaChrupiące zapiekanki z kurczakiem Pyszne domowe zapieksy przygotowane na bagietkach pszennych z dodatkiem podsmażonego fileta, pieczarek, warzyw i sera. Fajna opcja także na przyjęcie. Polecam! Składniki: 4 mini bagietki (lub 1 długa) 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula 30dkg pieczarek 1 papryka (u mnie pół czerwonej i pół zielonej) 20dkg sera żółtego(...)olej do smażenia sól i pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku *** Filety z kurczaka kroimy w niedużą kostkę *** *** Mięso obsypujemy przyprawą, mieszamy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki i papryki kroimy w niedużą kostkę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, do momentu, aż straci surowy kolor *** *** Mięso zdejmujemy z patelni
Blog z ApetytemSzybki makaron w sosie pieczarkowym Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w dosyć drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć pieczarki, paprykę, cebulę i na średnim ogniu smażyć ok. 8-10 min. Dodać czosnek(...)pietruszki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać, przełożyć na talerze, posypać świeżo startym parmezanem i od razu podawać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w dosyć drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać
ememe kitchencoś innego”. Chrupiące ciasto francuskie, miękkie mięso zapieczone z serem to połączenie idealne. Lista zakupów 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1 mała cebula 80 g sera (u mnie żółty i mozzarella) 1 jajko Krok pierwszy: na łyżce oliwy podsmażamy cebulkę z pieczarkami, do momentu odparowania wody. W międzyczasie rozbijamy delikatnie pierś(...)kurczaka i przyprawiamy solą i pierzem. Krok drugi : ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą część nacinamy po bokach tworząc paseczki. Na środku układamy podsmażone pieczarki, na nich pierś z kurczaka i całość posypujemy serem. Krok trzeci: zawijamy kurczaka w ciasto, nakładając naprzemiennie do środka kolejne paseczki. Wierz ciasta smarujemy wymieszanym jajkiem. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach
Proste-przepisy.pl