pieczarki - 22435 przepisów (strona:239/1496)

Kurczak po królewsku 97

Kurczak po królewsku Soczysty i delikatny filet drobiowy duszony w młodej kapuście, z boczkiem, pieczarkami i warzywami. Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie dla całej rodzinki. Ja do tej potrawy podałam gotowane ziemniaczki oraz mizerie. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 10dkg wędzonego boczku 1 główka młodej kapusty 250g pieczarek 1 cebula 1 marchew pół szklanki kukurydzy(...)pieprz 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)       *** Kurczaka kroimy w cienkie plastry *** *** Mięso obtaczamy w przyprawie do kurczaka *** *** Boczek wędzony kroimy w plasterki *** *** Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na patelni wytapiamy i rumienimy boczek *** *** Po zdjęciu boczku, na powstałym tłuszczu smażymy mięso (ewentualnie dodajemy trochę oleju) *** *** Gdy mięso

Blog z Apetytem
Zapiekanka na bazie ziemniaków i kiełbasy 57

boczkiem i całą masą pysznych smaków. Rozgrzewa i krzepi. Dziewczyny – jeśli chcecie oczarować faceta… polecam Składniki: 6 ziemniaków 1 kg kiełbasy 20 dag boczku wędzonego 30 dag pieczarek 2 papryki czerwone 2 cebule kapusta biała 20 dag sera żółtego masło olej musztarda ketchup sól pieprz Przygotowanie: Pierwszy etap przegotowania jest najbardziej czasochłonny gdyż musimy pokroić wszystkie składniki(...)ziemniaki obrać, umyć i pokroić w talarki o grubości 0,5 cm – kiełbasę pokroić na grube plasterki – boczek pokroić w plasterki – pieczarki obrać i pokroić i cienkie paski – paprykę umyć i pokroić w paski (nie za długie) – cebulę obrać i pokroić i piórka Następnie bierzemy brytfannę lub inne naczynie żaroodporne (byle wysokie) i smarujemy

Kulinarna Patilogia
Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami 59

Dzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie(...)warstwę na dno miski. Sól pieprz i 2 łyżki sosu. Warstwa 2 – kukurydzę odcedzić i wsypać do miski równo rozprowadzając. Posolić, popieprzyć dodać 2 łyżki sosu Warstwa 3 – marynowane pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ułożyć jako kolejna warstwę. Polać 3 łyżkami sosu Warstwa 4 – ser zetrzeć na tarce i ułożyć w kolejna warstwę. Osolić, popieprzyć i wlać resztę sosu

Kulinarna Patilogia
Papardelle primavera 45

tymianku szczypta oregano 2 ząbki czosnku 2 – 3 listki mięty sól, pieprz 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżeczki smietanki kremówki 80 g tartego parmezanu 5 – 6 małych pieczarek 50-80 g boczku Wykonanie 1. Do rondelka o grubym dnie przekładamy gotowa pulpę pomidorową. Dodajemy do niej czosnek, zioła, cukier, listki mięty i dusimy na wolnym ogniu(...)się zagrzeje,dodajemy tarty parmezan i śmietankę. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w duże plasterki pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dorzucamy pokrojony w słupki boczek. Całośc razem podsmażamy na złoty kolor. 3. Makaron wrzucamy do gotującej sie osolonej wody. Gotujemy al dente. 4. Wstążki makaronu wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowym, a następnie na wierzch

Raj dla Podniebienia
Chrupiące zapiekanki z kurczakiem 162

Chrupiące zapiekanki z kurczakiem Pyszne domowe zapieksy przygotowane na bagietkach pszennych z dodatkiem podsmażonego fileta, pieczarek, warzyw i sera. Fajna opcja także na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 4 mini bagietki (lub 1 długa) 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula 30dkg pieczarek 1 papryka (u mnie pół czerwonej i pół zielonej) 20dkg sera żółtego(...)olej do smażenia sól i pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku       *** Filety z kurczaka kroimy w niedużą kostkę *** *** Mięso obsypujemy przyprawą, mieszamy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki i papryki kroimy w niedużą kostkę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, do momentu, aż straci surowy kolor *** *** Mięso zdejmujemy z patelni

Blog z Apetytem
Szybki makaron w sosie pieczarkowym 55

Szybki makaron w sosie pieczarkowym Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w dosyć drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć pieczarki, paprykę, cebulę i na średnim ogniu smażyć ok. 8-10 min. Dodać czosnek(...)pietruszki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać, przełożyć na talerze, posypać świeżo startym parmezanem i od razu podawać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w dosyć drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać

ememe kitchen
Kurczak z pieczarkami w cieście francuskim 70

coś innego”. Chrupiące ciasto francuskie, miękkie mięso zapieczone z serem to połączenie idealne. Lista zakupów  1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1 mała cebula 80 g sera (u mnie żółty i mozzarella) 1 jajko Krok pierwszy: na łyżce oliwy podsmażamy cebulkę z pieczarkami, do momentu odparowania wody. W międzyczasie rozbijamy delikatnie pierś(...)kurczaka i przyprawiamy solą i pierzem.   Krok drugi : ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą część nacinamy po bokach tworząc paseczki. Na środku układamy podsmażone pieczarki, na nich pierś z kurczaka i całość posypujemy serem. Krok trzeci: zawijamy kurczaka w ciasto, nakładając naprzemiennie do środka kolejne paseczki. Wierz ciasta smarujemy wymieszanym jajkiem. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach

Proste-przepisy.pl
Pieczony kurczak z warzywami. 78

warzywami. Prosty przepis na obiad , który powinien znać każdy kto gotuje! Pieczony kurczak z warzywami wygląda imponująco, niesamowicie smakuje i jest bardzo zdrowy. Bataty , ziemniaki , jarmuż , pierś z kurczaka , pieczarki , czosnek z dodatkiem ziół i kurkumy . Ten obiad to samo zdrowie. Nic tak nie trafia w sedno jak szybki i smaczny obiad . Połączenie warzyw i chudego mięsa – jest to danie(...)ponieważ to zwiększa jej przyswajalność o 2000%. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 500 g batatów – 500 g ziemniaków – 500 g piersi z kurczaka – 250 g pieczarek – 6 liści jarmużu – 2 ząbki czosnku – ½ łyżeczki papryki słodkiej – ½ łyżeczki kurkumy – 1 łyżeczka oregano – 1 łyżeczka rozmarynu – 1 łyżeczka tymianku – sól, pieprz

Zdrowy Styl Joanny
Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak 77

Pyszna, bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa. Idealna zimową porą. Doda nam sytości. Prosta i szybka w wykonaniu. Pełna warzyw, kaszy i pieczarek. Przygotowana bez wywaru mięsnego, więc z powodzeniem mogą ją jeść osoby nie jedzące mięsa. Do takiej zupy warto podać chrupiące grzanki. Bardzo polecam zimową porą. Ugotujcie, a ja smacznego Wam życzę. Potrzebujemy: 1 łyżka masła 1 duża pietruszka(...)duże marchewki 50 dag pieczarek 330 g śmietany 18 % koperek świeży, mrożony lub suszony według uznania sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku bulion warzywny 10 dag kaszy pęczak jęczmiennej   Wykonanie pysznej zupy: 1. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obieramy, płuczemy, dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki

Izabelawkuchni
Szybkie krokiety z wafli 213

oszczędzenie sobie trochę czasu w przedświątecznym popłochu     Składniki: 1 opakowanie dużych kwadratowych wafli – 5 sztuk olej do smażenia Farsz: 500g kapusty kiszonej z marchewką 250g pieczarek 1-2 cebule 1 łyżka masła przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona, 1 łyżeczka miodu, liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego olej do smażenia Panierka: 2 jajka 1/2 szklanki mleka(...)garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Pieczarki kroimy w kosteczkę lub siekamy malakserem. Pokrojone pieczarki dodajemy do cebuli i całość smażymy ciągle mieszając, aż cała woda z grzybów wyparuje *** *** Kapustę drobno kroimy lub siekamy w malakserze *** *** Na patelnie

Blog z Apetytem