pieczarki - 22920 przepisów (strona:246/1528)

Wątróbka a la strogonow – przepis na gulasz z wątróbki drobiowej 206

witaminy A oraz witamin z grupy B.   Składniki na wątróbkę a la strogonow: ok. 700-800 g wątróbki drobiowej około 600 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 250 g pieczarek średniej wielkości cebula papryka czerwona 3 ogórki konserwowe 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (80 g) 2 łyżeczki musztardy (dałam stołową, może też być ostrzejsza jeśli lubicie) 3 łyżki śmietany(...)wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy po 2-3 minuty z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, pieczarki przekrawamy na pół, a następnie kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy najpierw cebulę, po kilku minutach dorzucamy pieczarki i smażymy, aż z pieczarek odparuje woda. Na koniec

e-PrzepisyKulinarne
Pizza z chleba 125

Czyszczenie lodówki czyli pizza z czerstwego chleba 🙂 Dzisiaj zrobimy pizzę z czerstwego chleba z dodatkami jakie zalegają nam w lodówce. Ja zrobiłam z pieczarkami, parówką, kabanosami i dwoma różnymi serami. Wy możecie dodać co Wam zalega w lodówce i dokupić tylko to na co mamy ochotę. Pizza którą zrobiłam jest bardzo sycącą i niezwykle smaczna, a mój syn często prosi(...)dziwię, bo smakuje pysznie, jak ta kupiona 🙂 Zaczynamy Składniki: czerstwy chleb, lub bułki ( około pół bochenka ) 0.5 szklanki mleka 2 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz oregano Dodatki: 400g pieczarek 1 duża cebula 400g sera żółtego wędliny, kabanosy, parówki sos pomidorowy, lub ketchup sól pieprz oregano Przygotowanie: Chleb rozrywamy na małe kawałki, zalewamy mlekiem i mieszamy aż powstanie jednolita masa

NiePieprz.pl
Pasztet z ciecierzycy 98

keksówkę 10 cm na 26 cm lub dwie mniejsze keksówki, wtedy pasztet wyjdzie niski, jak u mnie: 250 gr suchej ciecierzycy lub 550 gr ugotowanej i odsączonej ** 200 gr pieczarek 1 cebula ok 100 gr 1 mały por (tylko biała część) około 100 gr 2 średnie marchewki ok 200 gr 1 średnia pietruszka (korzeń) ok 100 gr 3 jajka(...)godzin na małym gazie pod przykryciem. Ciecierzyca ma być na tyle miękka aby można ją było łatwo zgnieść palcami. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, pieczarki i por umyć, pokroić w grubą kostkę, marchewkę, pietruszkę umyć obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pora, dodać czosnek, pieczarki, podsmażyć żeby pieczarki puściły

moj przepis na
Pasztet z ciecierzycy 97

keksówkę 10 cm na 26 cm lub dwie mniejsze keksówki, wtedy pasztet wyjdzie niski, jak u mnie: 250 gr suchej ciecierzycy lub 550 gr ugotowanej i odsączonej ** 200 gr pieczarek 1 cebula ok 100 gr 1 mały por (tylko biała część) około 100 gr 2 średnie marchewki ok 200 gr 1 średnia pietruszka (korzeń) ok 100 gr 3 jajka(...)godzin na małym gazie pod przykryciem. Ciecierzyca ma być na tyle miękka aby można ją było łatwo zgnieść palcami. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, pieczarki i por umyć, pokroić w grubą kostkę, marchewkę, pietruszkę umyć obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pora, dodać czosnek, pieczarki, podsmażyć żeby pieczarki puściły

moj przepis na
Polenta z pieczonymi warzywami na przednówek 118

jeszcze niewybudzoną do końca z zimowego snu stronę podniebienia, a na jej białej chmurce moszczą sie warzywa we wszystkich odcieniach zieleni. Jest krągła, zimowa brukselka, różyczki ciemnozielonego brokuła, treściwe pieczarki, delikatna szalotka i słodki groszek cukrowy, zwiastujący soczyście zielone szaleństwo na języku z wiosennym powiewem. A wszyscy ci warzywni bohaterowie zostali skąpani w miodowo-ziołowej marynacie i upieczeni. Całość tworzy(...)wspaniałym daniem, smakując wszystkie jego ! Niech będzie pysznie do samej wiosny! :D Polenta z pieczonymi warzywami na 4 porcje Potrzebujesz: Na warzywa 1 duży brokuł duża garść brukselki garść pieczarek 5 szalotek 6 ząbków czosnku 100-150g groszku cukrowego 50g masła klarowanego 2 gałązki rozmarynu / 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 4 gałązki tymianku / 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 czubata łyżka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
pierogi z ziemniakami i pieczarkami + film krok po kroku 125

czasu mieszamy. Gotujemy przez ok. 3-4 min. od wypłynięcia na powierzchnie. Podajemy omaszczone masłem i np. posiekanym szczypiorkiem. składniki na farsz ziemniaczano pieczarkowy: 600 g ziemniaków 300 g pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki masła sól, pieprz wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy(...)półplasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i przekładamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Podsmażamy, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy, aż odparuje nadmiar wody. Ziemniaki mieszamy z pieczarkami. ZAPRASZAM NA FILM KROK PO KROKU JAK ZROBIĆ PIEROGI

Domowy Smak Jedzenia
Gulasz gyros drobiowy 161

Gulasz gyros przygotowany z filetów z kurczaka, z dodatkiem pieczarek, papryki oraz ogórków konserwowych. Wychodzi naprawdę pyszny i bardzo aromatyczny. Fani gyrosowych smaków z pewnością będą zachwyceni. Do tego jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, praktycznie robi się sam - wystaraczy tylko pokroić składniki, umieścić w garnku i czekać aż się uduszą. Gulasz pasuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, a także(...)kaszy. Składniki: 600-700 g fileta z kurczaka 1 duża cebula 400 g pieczarek 2 papryki czerwone 3 duże ogórki konserwowe 1 szklanka wody lub bulionu drobiowego 2 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz gyros drobiowy 161

Gulasz gyros przygotowany z filetów z kurczaka, z dodatkiem pieczarek, papryki oraz ogórków konserwowych. Wychodzi naprawdę pyszny i bardzo aromatyczny. Fani gyrosowych smaków z pewnością będą zachwyceni. Do tego jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, praktycznie robi się sam - wystaraczy tylko pokroić składniki, umieścić w garnku i czekać aż się uduszą. Gulasz pasuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, a także(...)kaszy. Składniki: 600-700 g fileta z kurczaka 1 duża cebula 400 g pieczarek 2 papryki czerwone 3 duże ogórki konserwowe 1 szklanka wody lub bulionu drobiowego 2 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Placki ziemniaczane z kurczakiem i pieczarkami (a’la pizza) 115

Placki ziemniaczane solo, ze śmietaną, z ketchupem, a może z gulaszem? Każdy z nich jest pyszny i lubiany. Do listy tych ulubionych, zapisuję również te z kurczakiem, pieczarkami i zapieczonym serem. Gdy całość poleje się ketchupem mają w sobie coś z pizzy;) Są pyszne! Chrupiące i sycące Z podanych proporcji przygotowałam 7 placków z nadzieniem i jeszcze kilka mniejszych solo(...)cebula 2 małe jajka 1 łyżka (kopiata) mąki pszennej sól, pieprz Dodatkowo: około 500 g mięsa z kurczaka (u mnie z udek bez skóry i kości) 3-4 małe pieczarki około 120 g tartej mozzarelli przyprawa do gyrosa sól, pieprz ketchup zielona cebulka Obrane ziemniaki oraz cebulę trzemy na drobnych oczkach tarki. Na duże sito, umieszczone nad garnkiem, wykładamy starte

Smaki Na Talerzu
Sałatka z pietruszką, marynowanymi pieczarkami i jajkiem + film 101

Sałatka z pietruszką, marynowanymi pieczarkami i jajkiem to ciekawa przekąska o oryginalnym smaku. Świetnie sprawdzi się na każdą okazję, jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu, wystarczy pokroić wszystkie składniki i wymieszać.     składniki na 4 porcje 4 duże ugotowane pietruszki 4-5 jajek ugotowanych na twardo 300 g marynowanych pieczarek duży pęczek szczypiorku z dymki 2-3 łyżki(...)skórki pietruszkę kroimy w niewielką kostkę, po czym wrzucamy do miski. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w większą kostkę a następnie dodajemy do pietruszki. Marynowane pieczarki kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do składników na sałatkę. Umyty szczypiorek z dymki drobno siekamy po czym dodajemy do pozostałych składników sałatki. Na końcu dodajemy majonez i musztardę, wszystko

Smakowite Dania
Kasza gryczana z pieczarkami 138

Wspaniała kasza, którą można podać do obiadu zamiast ziemniaków lub zjeść solo.    Składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 szklanka wody 5-6 pieczarek 1/2 cebuli sól, pieprz olej Sposób wykonania: 1. Kaszę i wodę umieścić w garnku. Lekko posolić. Gotować do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.  2. Cebulkę posiekać, pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Na patelni(...)rozgrzać niewielką ilość oleju, wrzucić pieczarki, chwilkę poddusić, po czym dodać cebulkę.  3. Jak już z pieczarek odparuje woda, na patelnię dać ugotowaną kaszę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku i jeszcze 1-2 minutki dusić całość na patelni. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zupa pieczarkowa z twarogowymi kluskami 104

dodatek klusek sprawia że całość jest bardziej sycąca. Trzymajcie się ciepło. Zupa pieczarkowa z twarogowymi kluskami Składniki: ZUPA: garść suszonych borowików 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 400 g pieczarek 2 średnie pory (jasne części, zielone warto zachować do gotowania rosołu czy wywaru) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki białego wina albo innego alkoholu (np cydr się sprawdzi(...)gorącą wodą, zostawić na minimum 30 minut ( najlepiej zalać wodą poprzedniego dnia i zostawić na noc). Odsączyć, wodę zachować, borowiki posiekać. Pora pokroić w plasterki, cebulę i czosnek posiekać, pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oliwy, usmażyć pieczarki na rumiano aż cała woda z nich wyparuje, podczas smażenia posolić, przełożyć do garnka. Na patelnię dodać

Cooking for Emily
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i marchewką 123

Pyszny aromatyczny bogaty w smaki gulasz z łopatki wieprzowej. Mięciutkie i soczyste mięso duszone z pieczarkami i marchewką. Cóż ja mogę napisać? może tylko tyle że bez dokładki się nie obejdzie :) My bardzo lubimy z kluskami na parze lub kaszą. 6-7 porcji 1 kg. łopatki wieprzowej 400 gramów pieczarek 3 średniej wielkości marchewki około 250 gramów(...)patelni rozgrzać dość mocno pół centymetrową warstwę oleju i wrzucać w kilku partiach mięso. Smażyć krótko tylko do zrumienienia i przekładać do dużego garnka. Cebulę pokroić w kostkę, umyte pieczarki na ćwiartki (większe tak na 6 części). Na patelni i tłuszczu po obsmażaniu mięsa zeszklić cebulę następnie dodać pieczarki. Całość krótko podsmażyć na dość dużym ogniu co jakiś czas mieszając

Andzia Pichci
Serowe kieszonki z piersi kurczaka 118

groźnie niczym rotwailer. Wtedy właśnie warto sięgnąć po szybki i nieskomplikowany przepis, właśnie taki jak serowe kieszonki składniki na 3 osoby: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka 6-7 pieczarek trochę startego sera, najlepiej o wyrazistym smaku mieszanka cząbru z tymiankiem w dowolnych proporcjach granulowany czosnek sól, pieprz czarny do smaku olej najlepiej w sprayu do spryskania filetów i blaszki(...)pieczenia masło do smażenia pieczarek Pieczarki pokrój, usmaż na maśle doprawiając solą i pieprzem do smaku. Filety przekrój na pół, ale nie do końca, tak aby utworzyły kieszonkę. Każdy posyp czosnkiem, ziołami , solą i pieprzem do smaku. Ułóż na jednej połowie mięsa pieczarki, przykryj tartym serem i zamknij-złóż w kieszonkę. Blaszkę do pieczenia spryskaj lub natrzyj olejem, ułóż kieszonki

Ogrodnik w podróży
Faszerowane roladki z mielonej wołowiny 142

ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście z dodatkiem ulubionej surówki.     Składniki: 1 kg mielonej wołowiny 2 jajka pół szklanki bułki tartej 1 cebula 0,5 kg pieczarek ok 20 dkg żółtego sera typu gouda Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra liść laurowy, ziele angielskie, kilka suszonych grzybów ok 2 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu(...)pomidorowego opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu       *** Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy razem z drobno pokrojoną cebulą. Odkładamy do przestudzenia *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Przyprawione

Blog z Apetytem