Jeśli nie macie zbytnio czasu na przygotowanie jakiegoś wykwintnego obiadu, to polecam wam ten przepis. Boloński garnek – s zybkie danie jednogarnkowe składa się z mięsa mielonego, pieczarek i makaronu. Największą zaletą tego dania jest to, że przygotowuje się je w jednym garnku! Jak masz wszystkie potrzebne produkty, to przyrządzisz je w około 30 minut! Po prostu błyskawiczne danie! (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na boloński garnek – szybkie danie jednogarnkowe: 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku 1-2 pomidory 2 szklanki wody 300 g makaronu sól, pieprz, papryka ostra, oregano bazylia, przyprawa do mięsa mielonego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: W większym garnku smażymy mięso mielone, jak już
Gotuj z PrezesemDanie w wersji wegetariańskiej, czyli kotleciki warzywne – smaczne, zdrowe, kolorowe! Idealne na obiad. Do ich przygotowania użyłam marchewki, papryki, kawałka selera, który znalazłam w lodówce, cebuli, kilku pieczarek, które również zalegały w lodówce oraz kukurydzy, ale oczywiście możecie użyć innych, waszych ulubionych składników. Będzie równie smacznie! Polecam:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotleciki warzywne: 1 duża marchewka 1/2 dużej(...)czerwonej papryki (lub 1 mała) 1 cebula kawałek selera 5-6 pieczarek 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia klopsików 1 jajko sól, pieprz, szczypta chilli olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Marchewkę i seler obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę dokładnie myjemy
Gotuj z PrezesemCoś z serii potraw wigilijnych czyli paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami , w towarzystwie barszczu smakują wyśmienicie! Paszteciki te są bardzo proste w wykonaniu, a do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 3 głównych składników , ponieważ wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (270 g) 500 g kiszonej kapusty(...)pieczarek 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki kminku 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 żółtko sól, pieprz siemię lniane lub sezam do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1.Kapustę kiszoną jeśli jest bardzo kwaśna przepłukujemy, a następnie przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy na wolnym w ogniu przez
Gotuj z Prezesemwypróbowania przepisu na krokiety z wafli , ponieważ naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na krokiety z wafli (około 16 szt.): 4 wafle tortowe 800 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 cebula 3 jajka około 2/3 szklanki bułki tartej do obtaczania sól, pieprz 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kminku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pieczarki myjemy(...)bieżącą wodą, a następnie kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pieczarki przekładamy na patelnię, czekamy, aż odparuje nadmiar wody i dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Całość podsmażamy chwilę, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. 2. W międzyczasie kapustę kiszoną gotujemy z liściem laurowym oraz ziarenkami ziela angielskiego. Po ugotowaniu
Gotuj z Prezesemobiad był pyszny placek po węgiersku . Placek po węgiersku to placek ziemniaczany w towarzystwie gulaszu z dużą ilością mięsa oraz warzyw takich jak marchewka, papryka, cebula oraz pieczarki. Placek po węgiersku to bez wątpienia treściwy posiłek, idealny na jesienny obiad. Osobiście uwielbiam to danie i staram się często je przyrządzać. Zawsze dzielę sobie pracę, ponieważ placek po węgiersku to dość(...)podania: porcja gulaszu, kwaśna śmietana 18% i natka pietruszki Gulasz 1 kg mięsa wieprzowego (u mnie łopatka) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka 2 marchewki 200 g pieczarek 2 pomidory malinowe 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Gotuj z PrezesemKlopsiki po cygańsku to pulpeciki w sosie pomidorowym w towarzystwie warzyw takich jak pieczarki, papryka, cebula oraz ogórki konserwowe. Jest to super pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego i spróbowanie czegoś innego niż tradycyjne mielone, czy spaghetti. Klopsiki po cygańsku to doskonałe danie na ciepło na imprezę, święta, czy po prostu na obiad. Klopsiki same w sobie są delikatne, soczyste(...)łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku ok. 2 łyżki mąki do obtoczenia klopsów dodatkowo: 1 litr bulionu 500 g pieczarek 2 duże cebule 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 4 ogórki konserwowe 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 szklanka ketchupu pikantnego 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka
Gotuj z Prezesemtani obiad z dużą ilością warzyw. Gulasz drobiowy to kolorowe, wiosenne i bardzo smaczne danie z jednej patelni. Do przygotowania tego dania oprócz piersi z kurczaka wykorzystałam cebulę, pieczarki, marchewkę, paprykę oraz cukinię i wyszło mega pysznie! Kawałki mięsa są idealnie soczyste i mięciutkie, natomiast warzywa pozostają lekko chrupiące. Gulasz z kurczaka bardzo dobrze smakuje odgrzewany na drugi dzień, więc(...)kurczaka – około 500 g sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki bazylii 1 mała cukinia 1 duża cebula 2 marchewki 1 czerwona papryka 200 g pieczarek około 400 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Piersi z kurczaka dokładnie umyć, usunąć białe
Gotuj z Prezesemrozpływa się w ustach, a sos jest tak aromatyczny, że ciężko mu się oprzeć. Niebo w ustach… Składniki: 1 kg wołowiny 150g wędzonego boczku 300g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 pomidory 300ml czerwonego wytrawnego wina Przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżka tymianku, 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka mąki(...)zaciągnięcia sosu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia *** Wołowinę kroimy w dużą kostkę *** *** Pieczarki kroimy na połówki lub w ćwiartki *** *** Cebulę kroimy w piórka, a czosnek obieramy i kroimy w plasterki *** *** Marchew obieramy i kroimy w plasterki *** *** Pomidory kroimy w kostkę *** *** Boczek kroimy w paseczki i wytapiamy na patelni *** *** Do wytopionego boczku dodajemy cebulę, czosnek
Blog z Apetytemmożna podać polane ketchupem, majonezem, musztardą czy sosem czosnkowym. Składniki na bułki zapiekane w piekarniku: 4 bułki pszenne 8 plastrów szynki, pieczonego schabu lub innej wędliny 6-7 pieczarek pomidor 8 plastrów sera żółtego mała cebula mały pęczek szczypioru przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, suszony czosnek, ostra papryka Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Podsmażamy(...)łyżeczce oleju na złoty kolor. Pomidora kroimy w plastry, cebulę w piórka. Szczypior drobno siekamy. Bułki przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy szynkę, pomidora, cebulę i pieczarki. Nakrywamy ją plastrem sera żółtego, posypujemy szczypiorem i przyprawami. Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez około 10 minut. Podajemy od razu po upieczeniu. Bułki
e-PrzepisyKulinarneWyszło smacznie i jakoś tak inaczej. Nie wiem jak Wy, ale ja od czasu do czasu potrzebuję czegoś „nowego”. 3-4 duże ziemniaki 1 cebula 250 g pieczarek 35 g salami pepperoni 1 łyżka ketchupu 1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego oliwa przyprawa do ziemniaków zioła prowansalskie 1-2 garście tartego sera sól, pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach(...)ziemniaki się gotują/pieką, szykujemy nadzienie. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy pokrojone na półplasterki pieczarki. Smażymy aż pieczarki się przyrumienią. Pod koniec dodajemy koncentrat rozrobiony w około 1/4 szklanki zimnej wody. Smażymy aż do odparowania. Po pieczarek dodajemy przekrojone na pół plasterki pepperoni oraz ketchup
Smaki Na Talerzutymianku szczypta oregano 2 ząbki czosnku 2 – 3 listki mięty sól, pieprz 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżeczki smietanki kremówki 80 g tartego parmezanu 5 – 6 małych pieczarek 50-80 g boczku Wykonanie 1. Do rondelka o grubym dnie przekładamy gotowa pulpę pomidorową. Dodajemy do niej czosnek, zioła, cukier, listki mięty i dusimy na wolnym ogniu(...)się zagrzeje,dodajemy tarty parmezan i śmietankę. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w duże plasterki pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dorzucamy pokrojony w słupki boczek. Całośc razem podsmażamy na złoty kolor. 3. Makaron wrzucamy do gotującej sie osolonej wody. Gotujemy al dente. 4. Wstążki makaronu wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowym, a następnie na wierzch
Raj dla Podniebieniasosie pieczarkowym Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki i włożyć na patelnię, na której smażyło się mięso ( w razie potrzeby wlać jeszcze nieco oleju) i podsmażyć. Do pieczarek dodać cebulę pokrojoną w drobną(...)ognia. Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki i włożyć na patelnię, na której smażyło się mięso ( w razie potrzeby wlać jeszcze nieco oleju) i podsmażyć. Do pieczarek dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę
ememe kitchenformie warstwowej, dzięki czemu wszystkie składniki są fajnie wyeksponowane, a sama sałatka pięknie prezentuje się na stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka premium posiada ciekawe połączenie składników – kurczaka, pieczarek, kukurydzy, papryki, ogórków, cebulki i sałaty lodowej. Warstwy dodatkowo przełożone są ketchupem oraz sosem na bazie majonezu i jogurtu naturalnego. Przepis na sałatkę premium jest bardzo prosty a sałatka szybka(...)tylko swoim wyglądem, ale i smakiem. SAŁATKA PREMIUM – PRZEPIS Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 500 g fileta z kurczaka 500 g pieczarek puszka kukurydzy 2 małe cebule 1 papryka czerwona 6 ogórków konserwowych mała sałata lodowa 4 łyżki jogurtu naturalny 4 łyżki majonezu ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filet z kurczaka kroimy
Przepiski.pl